reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Gaga, z tym hipopotamem tp przesadziłaś!
My siedzimy u rodziców i właśnie się dowiedziałam, że nie dorosłam do wychowywania dzieci, bo zamiast zajmować się Małą to zamęczam ją spotkaniami z moimi znajomymi (bo raz na tydzień wyjeżdżam z tej mojej dziury!!!!!!!) Wrrrrrrrrrrrrr Mama wzięła dzisiaj Misiulę na spacer jak byłam w szkole i zabrała jej sweterek i kocyk. No comments!
A rano byłyśmy na basenie. Misiunia nurkiem nie będzie, ale na brzuszku pływa jak Otylia! Podobno w czerwcu mają być mistrzostwa bobasów w pływaniu. Chyba się wybierzemy.

reklama
Gaga,nie ma co się łamać.Ja mam tak samo-parę dni rygor a później du...I tak na okrągło,ale trochę mi ubyło.Jak już Mężuś zauważył to jest ok.I ja też lamentuję przeważnie na spacerach,bo jak się napatrzę na te chude szkapencje,to mi się odechciewa :)
A ja odczuwam właśnie skutki wzmożonej ruchliwości mojego malca.Wywali się na brzuch i płacze,żeby go podnieść,a za moment znów to samo.Szkoda,że nie liczylam,ile razy go podnosiłam,bo pewnie z tysiąc by wyszło ::)
Margarita,i co?Próbowałaś z prysznicem ???

no ja nie wytrzymam ta zaś !!! Gaga nie mówie tego bo wypada tylko mówie to co widze na zdjęciach ze fajna laska jesteś i jak to Ci baba mówi to chyba nie na żarty :) i nie wyjeżdżaj tu z hipopotamem bo co jak co ale wiem jak to zwierze wygląda i zapewniam Cie że daleko Ci jeszcze do niego !!!

Arabelka wczoraj mijałam sie z sąsiadką co wnuczkę w wózku pchała i moja była w krótkim rękawku i w spodenkach i skarpetach a tamta w rajsopach, spodniach, bluzce z długim rękawem i polarze ::) Liwia nie cierpi jak jest jej ciepło i zaraz marudzi !! Ale to juz chyba te roczniki tak mają bo moaj teściowa tez wiecznie " a nie jest jej zimno ??? bo takie dłonie ma chłodne ::) "
Zawody bobasów - zarąbiście !! i co Misiulec będzie startował ????

My jak gdziekolwiek pojedziemy to jedynie na noc bo u nas marudzenie zaczyna sie po 15 min chyba ze śpi !!

Hmm ja to zawsze mam jakieś dziwne przygody :( ??? jak nie dzwonią do mnie jakieś typy to z kolei wysyłaja podejrzane sms. Przed chwilą dostałam o takiej treści: Mam nadzieję,że wczorajsza godzina nie była najnudniejszą godz. w twoim życiu i ze wszystko ok. Walek. Nie pisz na ten numer i nr podany. Oczywiście mu odpisałam : Bua ha ha. I co Wy na to?
A moja Julka ma teraz okres buntu i wściekania się jak coś nie idzie tak jak ona chce , wtedy się złości prostuje nogi w wózku ,pręży ma muchy w nosie.No i rozgadała się : tata baba ty nie , wszelkie słowa na b próbuje powtarzać po mnie kici, piesek oczywiście po swojemu ale jędza nie umie powiedzieć mama . Czy jakieś dziecko też jeszcze nie mówi mama?

Patrząc na zdjęcia Gdańska i Sopotu w fotowspomnieniach to może powklejajcie miejscowości gdzie mieszkacie. Fajnie jest sobie pooglądać co ciekawego. Gdańsk i Sopot znam bardzo dobrze ale np Krakowa już nie a Warszawę to najlepiej Dworzec Centralny ;D ;D ;D ;D ;D

Justynka, jeszcze nie znam szczegółów tych "mistrzostw", ale pewnie się wybierzemy. Jak Wasze lekcje? Chodzicie jeszcze? Mały nurek nie płakał przy zanurzaniu główki?
Mała jest trochę dzikus, musi się oswajać z ludźmi. Jak widzi zdjęcia dzieci w komputerze czy gazecie to z radości piszczy i fika nogami, a dzisiaj jak siedziała w kojcu z kolegą to w ryk. Od wczoraj jest marudka. Na spacerze wstyd, bo się drze i ludzie się za nami oglądają. Nie wiem o co jej chodzi.
Domicela, Michasia też głównie: tata i tata. Mamama tylko czasami jej wychodzi. Ale jakie to przyjemne!!!!!!!!

domicela,mojemu też jeszcze nie w głowie"mama".Mówi na okrągło "be" i "nie".Kiedyś mówił "tata",ale od niedawna przestał.Jednak często sobie coś marudzi pod nosem i wyciąga język robiąc takie"pfu"(kurka,nie wiem,jak to opisać).Opluje się zawsze przy tym okrutnie :)
Jutro postaram się wkleić jakieś zdjecia mojego miasta :)
justyna,to u Ciebie tak ciepło,że na krótkie ubierasz?Ja się jeszcze nie odważyłam.Gdzieś słyszałam,żeby dziecko ubierać o jedną warstwę więcej,więc my jeszcze na długi wychodzimy.
A dzisiaj to chyba w całej Polsce pogoda się skaszaniła i u mnie też zimno i deszczowo.
Nie wiecie,czy są jakieś maści bez recepty w aptece na uczulenia skórne?Zrobiło mi się jakieś badziejstwo na ręce(podejrzewam,że od proszku do prania),a nie chce mi się i za bardzo nie mam kiedy wybrać się do dermatologa ::)

Arabela u nas super basenik !! Liwia az trzęsie sie na widok wody i rwie sie jak nie wiem !! a co do dzieci to juz sie śmiejemy ze do przedszkola po roczku ją wyślemy  ;D bo tak za dziećmi jest ze szok !! jak na spacerze przejeżdzamy obok przedszkola to postój jest na 10 min bo patrzy i piszczy jak widzi jak sie bawią dzieci !!
a nurkowanie bezproblemowo ! nie płakała ani razu !! nawet w wannie głowe wsadza pod strumień wody jak leci - taką ma dziecko zabawe  ;D

domicela to moze Ty masz podwójną osobowość i nie pamiętasz ze z Walkiem na randce byłaś ??  ;)

Ewelinka u nas ciepło ! i jak mi jest gorąco to wychodzę z założenia że Liwii tez tym bardziej ze siedzi w spacerówce a ona jest troche obudowana to nie wieje i tym bardziej ciepło ! takze kilka razy w krótkim body jechała na spacer albo w cieńszym z długim rękawem ! Jak zaśnie to ją przykrywam lekkim kocykiem !!

Justyna masz chyba racje ale mam zaległosci i nie zawsze siedze przy kompie nieraz mi sie nie chce to pisze na zapas i mam pretekst zeby troche posiedziec.
to ze wszedzie pochrzaniła sie pogoda to prawda bo my wyszłysmy i za godz zaczeło lac ale 15 min i po deszczu wiec siedziałysmy do 19,30 potem jedzonko  kapciu i miało byc pieknie a jak dawalismy z mezem kropelki Amelce cała kolacje zwróciła i musiałam ja karmic od nowa dzisiaj przez katar zwraca czesto tak cały dzien jest ok a jak je to jej przytka nos i zwraca :( w poniedziałek idziemy do lekarza jak sie nie polepszy.
Evelinka próbowałam kapałam sie z małajak ja polewałam prysznicem po pleckach i brzusiu to sie smiała a jak sie zblizyłam troszke do buzki tragedia znowu płacz i juz nie szło ani w zabawie ani nic dzisiaj tylko delikatnie ale sprobujemy co dzien wiecej moze wreszcie sie uda :(
a co do ubioru to ja tez sie nie odwazyłam na krótki a nawet my czesto wychodimy ok 16-17 wiec robi sie chłodno a w chłodniejsze dni to nawet wkładamy rajstopki a zwłaszcza teraz z tym chorobelnym katarzyskiem

co ja bym nie dala zeby moja mała tak sie nie bala moczenia głowki i nurkowała  mojej szwagierki corka pływa lepiej niz ja ma teraz 6 lat a zaczela sama swietnie pływac dwa lata temu i juz pływała na najgłebszym basenie gdzie płynac bała sie moja szwagierka i przepływałakilka długosci basenu bez przerwy naprawde jest swietna chciałabym zeby Amelcia tez sie tak nauczyla :)
ide dam butle mojemu skarbeczkowi mam nadzieje ze zje bo bedzie do rana głodna przytule sie i spac aby do rana mój mezus dzis na nocy w pracy wiec same spimy  :mad:
dobrej nocki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i znowu sie rozpisałam ;D

reklama
Wysłałam posta godzinę temu i nie ma go zeżarło... :(
No ale to chyba przez Azureusa...
Ja dzisiaj na spacerze byłam z Julą i była ubrana w sukienkę z krótkim rękawkiem i miała gołe nóżki a była taka garówa że mi się nie chciało chodzić . No i teraz wiem dlaczego po prostu była burza i lało . A na Malcie co chwila są fajerwerki jak w Sylwester i mam fajny widok
Oglądam na Tvn " Złap mnie jeśli potrafisz" świetny w skali na 10 daję mu 10
A mój mąż też jest w pracy przekładał jakieś serwery ale dzwonił ,ze już jedzie ...

Do góry