reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Hej Dziewczyny! Wczoraj już po tym palancie nie miałam siły siedzieć przy kompie, poprasowałam tylko trochę i poszłam spać, teraz za to nadrabiam formu :)
Co do zwolnienia i zus, to był już poruszany taki wątek na forum i z racji swojego zawodu mocno go zgłębiłam łącznie z tel. do zus i pip. Zus nie mam prawa sobie sam wyznaczyć od kiedy jesteśmy na macierzyńskim, o macierzyński same musimy wystąpić do zakł.pracy a zakład do zus. Zwonienie przysługuje do momentu urodzenia, potem macierzynski a potem jak chcemy to urlop, jeżeli pókdziemy bezpośrednio na urlop po macierzynskim pracodawca nie ma możliwości wręczenia nam wypowiedzenia, ale wystarczy jeden dzień powrotu i już ... Jak by co to służę informacjami na ten temat.
Byłam dziś u gina i na ktg, no i wszystko jest jeszcze w lesie, mała wysoko, wszystko zamknięte i następna wizyta za tydzień, chyba się małej nie spieszy ::)
czyli jednak będę sierpnióweczką pełną gębą.
A co do poradnika to ja już sobie kupiłam "pierwszy rok życia dzicka" z serii "w oczekiwaniu na dziecko" i wiem od przyjaciółki która dopiero co urodziłą ze jest baaaaardzo przydatny, wszystko super przystępnie opisane, zresztą mam zaufanie do tej serii właśnie po "w oczekiwaniu..." bardzo dużo z tej książki skorzystałam.
Ale sie rozpisałąm, chyba ten wczorajszy dzień nadrobiłam
trzymajcie się cieplutko

reklama
hej!!
Co do poradników to skrzywienie zawodowe... teraz tyle tych dzieciaków z dysfunkcjami....
Happy w zeszłym roku weszła nowelizacja do kary nauczyciela i wydaje mi się że staż nie przepada ale ulega wydłużeniu o czas przebywania na zwolnieniu. Teraz komisje egzaminacyjne są powoływane przez cały rok a nie w styczniu i lipcu. Musisz to sprawdzić!
Anika tak to jest że na początku truchlałyśmy nad naszymi szyjkami, a teraz kiedy już można się posypać one się trzymają!!
Pozdrawiam

Cześć Kobitki!!!
Pozdrawiam wszystkie Brzusie!!!

Dawno mnie tu nie było. Ale wątek troche sie rozwiną widze.
AnikaWi - bardzo dziekuje za informacje, mnie też sie przydały bo nie wiem jak to jet z tym zusem.

:) :)
Pozdrawiam Gorąco

ja mam pytanko może któraś z was wie jak to jest jak po macierzyńskim idę na bezpłatny wychowawczy ( na płatny się nie załapie :mad: ) to nie można zwolnić z pracy ???

DZIEWCZYNY JAK KTÓRAŚ Z WAS NIE JEST WPISANA DO GALERII SIERONIOWYCH DZIECIACZKÓW TO DAJCIE SWOJE NAMIARY

a to jeszcze jedno zdjecie z ostatniej jazdy przed wyjazdem do Władysławowa

zmianarozmiarudsc006897dy.jpg

Ja poproszę więcej takich zdjęć, tak tęsknie juz za konikami, a teraz tylko pogłaskać mogę ale i to działa na mnie jak balsam relaksujący...
Na wychowawczym też tak jak na macierzyńskim nie można zwolić z pracy pod warunkiem że do tej pracy nie wrócisz nawet na 1 dzień i poinformujesz pracodawcę z odpowiednim wyprzedzeniem, tzn. złożysz wniosek o urlop zwykły po macierzyńskim a potem o wychowawczy najlepiej pocztą listem poleconym.
Morfologie mam cały czas na tym samym poziomie, czyli nie super ale nie jest źle, żelazo mam łykać cały czas, no ale najważniejsze że płytki mam na 104 tys. co daje mi szanse na znieczulenie :laugh:

no dziewczyny ja już mam spakowana torbę ;D teraz tylko czekam, w dniu "0" dopakuje tylko kosmetyki i komóre no i oczywiście mężulka ;D jak zaczęłam pakować torbę to mój mąż już cały spięty, a jak mu powiedziałam że jakies mnie skurcze łapią (chyba te przepowiadające bardziej jak kolka ) to juz prawie zawału dostał, kochany jest taki nieporadny, mam tylko nadzieje że jak nadejdzie czas to weźmie się w garść :)

Mój jest "siła spokoju". Jak mielismy extremalna niedziele, to kazał mi sie polozyć, wszystko mi przynosił i tylko prosił, zebym za długo w razie co nie zwlekala, bo po co ma mnie bolec, jak w klinice zzo dostane. Musze przyznac, ze podnosił mnie swoim zachowaniem na duchu.

reklama
Do góry