reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Aż trudno uwierzyć że jeszcze tacy idioci sie trafiają. Współczuję Anikawi, ale się nie denerwuj za bardzo bo szkoda maluszka. Zawsze możesz sie pocieszyć że niedługo będziesz miała ładne łóżeczko

:)

Żużaczku - to przynajmniej nie zginiesz!

Ja właśnie powycinałam metki i piorę ubranka ;D A za oknem zaczął padać deszczyk... Ale przynajmniej lepiej się czuję niż w czasie upałów no i w końcu mogę chodzić więc rozpiera mnie enrgia ;D

Czy któraś z Was wie jak trzeba rozrobić spirytus do przemywania pępka????? Moze w szkole rodzenia dostałyście jakieś proporcje?

I druga rzecz- to kupiłam wczoraj sól fizjologiczną w aptece. Ile się tego zakrapla maluszkowi? I jak często - rano i wieczorem?

moja dzidzia
;D ;D

reklama
happy ja wogóle nie zakrapiałam tylko uzywałam jej do przemywania oczek. Czyli na gazik i tez tylko jak miał "spioszki" w oczkach. Do pepka kupilam gotowy roztwór gencjany. Stosuje sie go od razu na watke. Nic z nim nie trzeba robć.

hihi.... zawsze o sobie mowiłam "jestem mała ale za to wredna".... mała bo mam 156cm ;) i inaczej by mnie tłum zadeptał ;D

zuzaczek masz podobny charakterek do mnie ;D zawsze dzięki temu radzę sobie w różnych urzędach ;D

jadzis skończyłam pranie od jutra wielkie prasowanie ;D

ale powiem wam że strasznie nas mało sierpnióweczek, widocznie listopad/grudzień jest zbyt ponury do rozmnażania sie ;D

gaga hihi... a taka mroźna zima była... My mielismy scisle zaplanowany termin.... na sierpien, tak jak pierwszy syn. No i jaka pamietna data ostatniej @ ;D ;D ;D ;D...11-sty listopada. Az się mój ginek ze mna smiał ze nie sposób zapomnieć

hej!!
Żużaczku takiej daty nie sposób zapomnieć - ja mam w tym dniu urodziny!!!
Anika takim prostakiem Sobie głowy nie zawracaj!! Szkoda życia!!
No ale temperamenciki!! Ja jestem raczej spokojna ale głos mam donośny i testuję go na gimnazjalistach!!
Happy z tego co czytałam to kieliszek spirytusu na 2 kieliszki wody. Jak by coś to położna powie w szpitalu.
Gaga jest nas mało ale za to jakie wyjątkowe!!!
Pozdrawiam

Anecik -święta prawda. Też tak sobie zagllądałam na inne fora i tam jest dużo tłoczniej.

Ale tak naprawdę czy są jakieś przyjemniejsze metody na rozgrzanie się podczas ponurych miesięcy? ;D Bo mnie tam ponuro nigdy nie jest ;D

Chyba że w czasie ciąży gdzie zostałam skazana na wstrzemiężliwość i wygłodzenie ;) Ale za to można nadrabiać czułością ;D

moja dzidzia

A zapomniałam jeszcze 0 jednym. Mam pytanie dotyczące zwolnienia-mój gin może mi dać tylko do 10 dni przed porodem. Czytałam kiedyś o tym wątku na głównym forum ale zastanawiam się jak to jest u Was.

Ja miałam ciążę zagrożoną przedwczesnym porodem i miałam przedłużony zasiłek chorobowy do donoszenia , czyli do 38 tygodnia. Tak więc wydaję mi się dość logiczne że lekarz nie może mi zagrożenia wypisywać dalej. Poradził mi żeby spróbować u rodzinnego a jak się nie zgodzi to musze wziąć macierzyński.

A jak to wygląda u Was? Pracujecie czy jesteście na zwolnieniach? I jak długo?????

moja dzidzia

anecik ja tez ćwiczę na gimnazjalistach ;D i nieźle mi idzie :)

a data mojej ostatniej też jest niezła 1 listopada, trudno zapomnieć :p

happy jeśli chodzi o zwolnienie to ja mam od 4 misiąca ciąży, też miała, zagrożenie porodem przedwczesnym a teraz będę brać macierzyński, i tak wypadnie w moim okresie urlopowym więc mi go potem odliczą. A jak ci szkoda brać macierzyński to niech ci lekarz pierwszego kontaktu da zwolnienie na grype na przykład.

Rany zdycham z duchoty..................

reklama
u mnie też wypada w czasie wakacji ;D i tez trenowałam na swoich uczniach ;D

Moja księgowa mi poradziła żeby spróbowac bo zawsze to korzystniej a jak sie nie uda to trudno. Na razie się zastanawiam jak rozmawiać z moją lekarką...

moja dzidzia

Do góry