reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

reklama
U nas też nocka taka sobie, a to dlatego, że budziłam się co godzinę przez katar, kaszel i temperaturę. Spałam z maseczką na gębie, żeby nie chuchać na Misiulę.
Moje dziecko ostatnio upodobało sobie nowy sposób zasypiania. Leży na brzuszku, na moim brzuchu z cycem w buźce. Niby waży ledwo 7 kg, ale tak spać z obciążeniem to średnio wygodnie. A jak była maleńka to tak nie chciała.

my juz po spacerku :) poszłyśmy sobie z psinką na polko :)
finiak ja też polecam oilatum, a co do maści z płynną parafiną to na pewno jest dobra, oilatum jest na bazie parafiny, ja tez myślałąm, że małą ma skazę, albo AZS ale wysypka po jakimś czasie zeszła sama, właśnie po oilatum i po oliwie z oliwek, teraz mała ma tylko takie place na dłoniach ale to prawdopodobnie od tego że sobie te dłonie cmoka w kółko, także spróbuj te kosmetyki no i dietkę

a co do pogody to chyba coś się kroi bo mnie łeb napier......... od samego rana a tu czeka mnie sprzątanie, ma przyjść moja mam bo teraz z Majką to nie ma mowy o czym kolwiek, z bujaka wychodzi, w łóżeczki nienawidzi siedzieć a samej jej nie zostaię przecież i nie pójdę sprzątać

arabella moja małą też ostatnio wymyśliła sobie ale to zazwyczaj rankiem, że wdrapuje się na mnie, przytula i tak śpi, rozwala mnie tym, taka wtulona mała pchełka, wogóle zauważyłam, że sie strasznie zrobiłą mamusina, tak jak pisałyście, i do tulenia jest pierwsza, no ale na szczęście też się troszkę sama pobawi :)

arabella mój Łukaszek właśnie oststnie miesiące tak jadł z cycusia. Inna pozycja nie wchodziła w grę. Tylko tak udało mi się utzrymać laktację do 8 miesiąca.

a ja zamiast sprzątać chyba pójdę na plac zabaw. Niech się dziecko wyszaleje a Łukasz wyśpi.

a moja Majka wczoraj huśtała się na hustawce na placu zabaw i zjeżdżała ze zjeżdzalni ::) i z tego wszystkiego kimałą 1,5h co jej się raczej w dzień nie zdarza ;D

Arabela  Liwia zalezy od dnia ale cyca to by cały czas chciała !! ostatnio lepiej smakują jej mojej roboty zupki !! A teściowe są po to chyba żeby tylko krew psuć  ;D Nie martw sie bo przecież wyniki Miśki były dobre, Lilut np miała anemie i teraz musze kontrolować !! Ja zauważyłam ze jak jest zmęczona to odpada wszelkie karmienie i tylko cycek !

Goga  Liwia tez wcina juz chlebek (na zalecenie pediatry) i nawet jej to smakuje grunt zeby z masełkiem !! I WIELKI CAŁUS DLA MARASKA !!!!

Mailen trzymaj sie !!!!!!!

oj matko ale mi sie rozlazła Liwia, porządki robi ze hej !!! musze  co chwila latac i chowac wszystko !!!! teraz siedzi i  śledzi muchę ....

czas spac bo ryyyyyyyyyyyk

post mi sie nie wysłał bo Gaga mnie zablokowała ;D

Arabelka duzo zdrówka !!!!!

normalnie tak mnie Liwia wkurzyła ze myślałam ze wyjde z siebie ale teraz śpi i powinnam prasować ale sram to bo mi sie nie chce !! Na spacer tez mi sie nie chce bo ostatnio jakaś nietomna jestem i ledwo cisne ten wózek a poza tym nie ma gdzie tu chodzić !! Dzis posiedze na ogródku !!!

Halo.

My już z rana, po badaniach. Zobaczymy co pokaże morfologia, moze nie trzeba bedzie wogole dawac dziewczynkom tego żelaza. Troche sie spłakały bidulki.

Mi tez nie bardzo chce sie chodzic na spacery, ale to jedyny moment kiedy moge sie wyrwac z domu, wiec z checia chodzę. Teraz Maluszki spią, jak wstaną to jemy, ubieramy się i idziemy na dworek.

Zaległe życzonka, dla Maraska i Roksi.

reklama
A tak wogóle to dzwonił przed chwilą do mnie mój maż i wyobraźcie sobie dostał dzisiaj w przeciągu godziny 3 propozycje pracy i jeszcze 4 mu kolega podpowiedział, żeby składał podanie bo jest wolny etat:) Normalnie jestem w szoku.

Dziewczyny coś nam się galeria zaniedbuje?? Ja już ide wklejac zdjecia.

Do góry