reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

reklama
ilovesummer, ja skierowanie mam od prowadzacego lekarza, moja lek pracuje na ligocie w CSK ale ja mam tam za daleko bo 40 km... tak na wszelki wypadek poprstu dostalam jakby sie nic nie dzialo, i pojade bez akcji porodowej, ale do porodu jak jestes po terminie 7 dób przyjma Cie od reki. Nie trzeba miec nic tylko karte ciazy i wyniki ostatnich badan no i grupa krwi bardzo wazne

kakarolina ja na konsultacje to co dwa dni muszę jeździć. W sensie na IP, gdzie mi ktg robią i badają. Ale tak jeszcze profilaktycznie chciałąm wiedzieć, jak to wygląda na Bonifratrów :-)

kurcze a mi nik nie kazal jezdzic na konsultacje.. ale ja sie boje ze jak poade dzis to mnie juz zostawia bo z terminu miesiaczki jestem juz 8 dni po terminie...

Błonka spokojnie poczekaj do 10 dni po. Lepiej w domku niż jak mają w Ciebie pompować oxy. Na Łubinowej tak jest, że od dnia terminu porodu z OM musisz się stawiać co drugi dzień na IP na półgodzinne KTG i badanie lekarskie na fotelu. Jak wsio jest ok, to zgłaszasz się za dwa dni. I tak do 10 doby, bo potem to zostawiają na oddziale.

Kakakarolina nie denerwuj się kochana, bo może małej i od tego tętno tak szaleje. Skoro Cię odesłali do domu i nie uważają że trzeba coś przyśpieszyć, wywołać itd. to może zaufaj lekarzom, skoro tam Cię tak dobrze przyjęli to chyba chcą dla Ciebie (was) jak najlepiej, i gdyby było jakieś zagrożenie to by Cię położyli od razu na oddział. Wiem, że łatwo się mówi. Ale tak sobie myślę.

Byłam w sklepie, w rossmanie i aptece. Kupiłam sobie miniaturki kosmetyków do szpitala i odchudziłam torbę. Wypakowałam również połowę pieluch z paczki 43 sztuki. Kupiłam sobie jasny mleczny lakier do paznokci (bo normalnie mam zawsze mocny kolor jakiś) ale zmyję już dzisiaj na wszelki wypadek. Zaraz idę depilować nogi i skrobać pięty, bo z ostatniego pedicure już raczej zostało tylko wspomnienie. Zrobiłam pranie i takie tam.

Mart, 30 karnych przysiadów!

Ja byłam w Lidlu, mama przyjechała też zakupy zrobić, to mnie z torbami przywiozła. Tak sobie myślałam w drodze do lidla, że przecież wody mogą odejść w każdej chwili, a nie chciałabym, żeby to się w lidlu stało np. Bo co, mam rzucać zakupy i biec do domu, czy pozmywać i skończyć zakupy z mokrymi spodniami?

O i deszcz zaczął padać. Ale teraz może sobie juz lać ile chce, bo dach na kamiennicy zrobiony, z robotami wchodzą do środka :) mieszkania nabierają kształtu :)

Mart miałam rodzić w Bródnowskim, a urodziłam na Madalińskiego. Tam masz zamiar, dobrze pamiętam? Za znieczulenie trzeba płacić. Mój M stwierdził, ze odrobina luksusu, w moim przypadku 35 minut za 700 zł, ale pocieszlaiśmy się, ze bez tego byłoby jeszcze ciężej. Opieka o.k. Ja nie miałam wynajętej położnej, a trafiła mi się super dziewczyna, która bardzo mi pomogła i wspierała, dodawala wiary i nawet utworzyła ze mną wspólny front i wyprosiłyśmy M z sali wspólnie w pewnej chwili. Potewm nawet zajrzała następnego dnia do mnie na poporodową.
Ja w sumie na szpital nie mam co narzekać.
Sempe zdrówka...
Karolina a ja już myślałam, ze jakieś wieści na szpitalnym będę
Ratina Grycan będzie musiał ogródek kawowy powiększyć. A ogródek u CIebie też może być, więc czekam na Twoją malutką
Co do karmienia. Ja nie jestem fanką. Teraz karmię, ale jak zacznie się rok szkolny i różne dodatkowe zajęcia to będę musiała mleko sztuczne wprowadzić, ale ja mam na to swoją zgodę i dla mnie to nie problem, a inni niech myślą co chcą

reklama
Do góry