reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

reklama
hej
ja nie spałam od 3 do 6 miałam jakieś skurcze , potem mały sie wyginał we wszystkie strony... następnie jak mi się koło 7 udało zasnąć to w domu nastapiło wielie poruszenie bo mój luby zaspał do pracy, musiałam się zerwać razem z nim, bo by nie dał rady hehehe zapakowałam biedakowi obiad i uprasowałam koszulę:) jak juz poszedł to i ja się położyłam przed tv pomęczyłam się i zasnełam w efekcie dopiero jestem po śniadaniu i siedze w piżamie w nie ogarniętym domu brrrrr...... no masakra jakas jedyne co zrobiłam to zapisałam listę rzeczy które musimy upić do mieszknia i listę rzeczy które musze załatwić przed porodem.... ide pod prysznic się obudzić i ide do warzywniaka po jakis owoc bo mam pusto w lodówce.... tez przez te upały nie miałam siły latac po sklepach tylko w przy domowym z dnia na dzień po troszu kupowałam co by sie nie przedźwignąć... po południu umówiłam się z M załatwić coś na mieście więc pewnie sokończymy w markecie na tonowych zakupach , chociaż myslę aby pojechac na week do teściów , co bym w garach nie musiała siedzieć a leniwie upajać sie obecnością M przy mnie, niestety zapowiada się okropna pogoda więc odpada plazowanie i moczenie tyłka w jakims jeziorku, chyba że polecimy na kręgle ostatnio bylismy ze znajomymi i nawet wygrałam z kilkoma rosłymi panami:p hehehe byłam jedyną brzuchatka na 24 tory hihi a co tam fajowo było dobra uciekam z tego zjadacza czasu miłego dnia drogie panie papa:-)

Ja już po szkole rodzenia i odwiedzinach szwagierki z dziećmi. Teraz powinnam się wziąć za sprzątanie, bo jak przyszła to mi wstyd było że nie zdążyłam nawet poodkurzać. A chce jakiś względny porządek zostawić żeby mi na weekend taki bałagan nie został, bo jak wrócimy w niedziele od teściów to dopiero się załamię jak to wszystko zobaczę.

Kurcze coraz więcej dziewczyn ma jakieś bóle i nocne skurcze. Zaczynam się stresować. A dzisiaj na szkole rodzenia położna uczyła mnie przeć na worku i nie bardzo mi to wychodziło :-( więc nie mogę jeszcze rodzić!!! Z oddychaniem nie mam problemów tylko z uzywaniem odpowiedniej partii mięśni. No trudno trzeba będzie poćwiczyć za tydzień.

Aaa właśnie zadzwonił pan ze sklepu że za pól godziny przywiezie mi wózeczek do domu :-) ale super!!!

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczęta :),

Mam dzisiaj jeden z tych paskudnych dni ponurego nastroju, którego to nie da się niczym wywabić :/.

Niby powinnam być kontent, bo na wizycie wszystko oki, mała w brzuszku baluje, a ja się burczę. Niestety nie panuję nad tym zupełnie. Chandra i ani rusz. Człowiek to jednak beznadziejnie skonstruowana istota, nie dogodzisz, choć z pewnością są lepsze i gorsze egzemplarze. Mój jakiś felerny ;).

No nic. Miejmy nadzieję, że przejdzie do wieczora, bo piątek i dobrze by było męża nie zadręczyć na dobry początek weekendu.

Zhandlowaliśmy moim rodzicom sierściucha. Wywożą małego dziada na działkę. Wyhasa się chłopina :).

katjusza cudowne pierogi!!! Uwielbiam! Właśnie mi przypomniałaś, że obiecałam jakiś czas temu mojemu K, że zrobię niebawem. Zapomniałam o_O

Danuś przynajmniej się wyspałaś. Nie ma tego złego...:)

Dobrego weekendu kochane. Pewnie jak zwykle zniknę nań z netu...:)

Dzień dobry, ja przed południem miałam męża w domu więc nie było czasu na kompa.

No masz, umknęło mi, że się warszawskie sierpniówki spotykają :/. Co prawda i tak pewnie nie miałabym jak tam dotrzeć, bo na drugim końcu miasta mieszkam i własnego środka transportu nie posiadam, no ale...Kiełbie we łbie.

Aia - było by miło gdybyś do nas dołączyła. Ja się chętnie jeszcze spotkam przed godziną "0". Może jakoś Ci się uda dojechać.

I uśmiecham się do Ciebie szeroko i ściskam mocno - może troszkę Ci to humor poprawi ?
OJ dziewczynki warszawskie, nie piszcie że następne spotkanie już z wózkami... :-( Umówmy się jeszcze raz, np. za tydzień, półtora. Ja bym już wtedy mogla się dołączyć w Grycanie na Targówku a bardzo bym chciała!!!! A tymczasem napiszcie o czym gadałyście i co było jedzone :-)
Dziewczyny, ile przytyłyście do teraz?

Mart81 - zrobimy jeszcze spotkanie. Jedzone były oczywiście lody w ilościach hurtowych. A gadałyśmy wiadomo: o wózkach, materacach, samopoczuciu, każda trochę o sobie no i oczywiście o Was, kochane :-D.

Ja przytyłam do tej pory 10 kg - o tym też wczoraj rozmawiałyśmy.

Exotic - Niewiele pamiętam z czasu kiedy mój syn był mały ale to pamiętam dobrze: w każdej pieluszce była kupka. Był karmiony piersią. Ale reguły nie ma - to zależy od dziecka

widzę,że nie tylko ja nie śpię...ech...

To widzę, że dzisiaj były Nocne Polaków Rozmowy...

Kalkulator płci dziecka - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl nie wiedziałam gdzie to umieścić, taka zabawa ale mi wyszło ,że chłopiec tak jak w rzeczywistości

U mnie się zgadza - chłopak !

Asia.85 i MieMie - biedne jesteście że tyle pracy jeszcze macie

Kakakarolina - Ty w góry teraz jedziesz :szok: ? To Ty twarda kobitka jesteś. Ja do sklepu wyskoczę a potem dwa dni odpoczywam. WOW

częstuję pierogami z borówką i maślanką do popicia - która reflektuje?

Katjusza ....a kurierem dasz radę wysłać te pierogi ? Jak tak - to ja BARDZo, BARDZO poproszę :rofl2:

Już są, nasze bliźniaki, zdrowe, piękne. Widać jak bardzo orientacyjne są te liczby z usg, jeszcze 2 tyg temu sopelek pisała, żę Natalia ma prawie 2400, a ostatecznie 1900, ale najważniejsze, że zdrowe, chwilka w inkubatorku bo taka dola bliżniaków i dadzą naszemu soplekowi w kość:-)

Cześć dziewczęta :),

Mam dzisiaj jeden z tych paskudnych dni ponurego nastroju, którego to nie da się niczym wywabić :/.

witaj w klubie, u mnie jakos tez dzis z dooopy.
mam stracha przedporodowego i jakiegos nerwa ze tyle jeszcze do zrobienia! i ze tyle sie zmieni...

no nic, czasem dopadaja takie, zeby nie bylo za rozowo chyba.
zaraz wpada moj maz z tesciowka, a potem jeszcze jego siostra z tortem, bedziemy swietowac tesciowki urodziny, moze ten tort mi humor poprawi ;)

katjusza te pierogi Twoje, achhhhhhh

reklama
witam się prawie po tygodniowej nieobecności ! :-D:-D

widzę, że Sopelek się rozpakował, super dziedziaczki, no i Tymek nam rośnie w siłę, no i Kachhy Misial 1600g , toż to poważna waga !! :-) kompletnie nie wiem co się dzieje na forum, taki detoks ma swoje zalety, nic mnie nie boli, czuję się wspaniale, u siostry mnie słońce zdrowo wysmażyło, dostałam 2 super stroje kapielowe, w które wchodzę :szok: w ramach urodzin i storczyka - siostra ma fazę na storczyki, chyba ma z 15 :szok:
kompletnie nie czuję się, że mam dzidzię w brzuszku, no chyba, że chce mi zrobić akurat przemeblowanie, a tak to nic :rofl2: właśnie wciągnęłam kebaba i ruszamy na zakupy, do wieczorka !

Do góry