reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Błonka pewnie chodzisz/ chodziłaś do szkoły Kasi Żak na Wojewódzkiej? Według mnie genialna położna, jestem bardzo pozytywnie nastawiona. Podpisałam z nią umowę na prywatnę opiekę w trakcie porodu i daje mi to zdecydowanie więcej komfortu psychicznego:tak:

dokładnie tak :) do Kasi chodziłam :) super babka! dobra ciocia Kasia :)
chciałam podpisac z nią umowe no ale środki finansowe nas ograniczają.. mam tylko nadzieję, że trafię na nią jak będę rodzić :)
chodziłaś tez do niej do SR? czy znasz ja ze szpitala?

reklama
Mart dobrze że z Tobą wszystko w porządku. Bo jak przeczytałam o tych waszych biegunkach to pierwsze o czym pomyślałam to zbliżający się poród!!! Ale skoro lekarze mówią że wszystko jest ok i że to jeszcze nie teraz to oki :-) trzymajcie się jak najdłużej.

Rety tyle piszecie że nie ma człowieka na forum 2 godziny i już nadrobić ciężko. Nie rozpisuję się bo muszę się położyć. Szkoła rodzenia od rana + wizyta w sądzie to dla mnie za dużo na dzisiaj. Brzuch twardnieje i spojenie boli. Do wieczora się nie ruszam z kanapy. Ciekawa jestem jak ja wytrzymam jutro na tym weselu. Oj może być ciężko.

Mart, ja to mam regularnie co kilka dni takie akcji z mini biegunkami... bo najpierw mam 2/3dni zaparcia a potem organizm sie oczyszcza, ale w sumie kazdej takiej akcji towarzyszy myśl "czy to aby juz sie nie zaczyna..? "

dokładnie tak :) do Kasi chodziłam :) super babka! dobra ciocia Kasia :)
chciałam podpisac z nią umowe no ale środki finansowe nas ograniczają.. mam tylko nadzieję, że trafię na nią jak będę rodzić :)
chodziłaś tez do niej do SR? czy znasz ja ze szpitala?

Chodze do niej, jestem w trakcie kursu :-) Niestety, trochę ta "przyjemność" kosztuje.... zdecydowałam że przeznaczę na to wypłatę świadczenia z ubezpieczenia grupowego w pracy.

Summerbaby ja bylam na jednym spotkaniu w takim razie z waszą grupą.. chyba 2 tygodnie temu byl pierwszy zjazd w srode o 19? bo chodzilam z poprzednia grupa, ale jedne zajecia opuscilam wlasnie te pierwsze, i nadrabialam z Wami :)

Summerbaby ja bylam na jednym spotkaniu w takim razie z waszą grupą.. chyba 2 tygodnie temu byl pierwszy zjazd w srode o 19? bo chodzilam z poprzednia grupa, ale jedne zajecia opuscilam wlasnie te pierwsze, i nadrabialam z Wami :)

Ale ten świat mały, co? W takim razie się poznałyśmy i może spotkamy się na porodówce. Termin na 9 sierpnia ale moja lekarka mówi, że mam się nastawiać na koniec lipca...

U mnie termin z OM tak jak na suwaczku, 30 lipca, ale termin z usg mam niby na początek sierpnia, kolo 4. Więc kto wie :) hehe nie spodziewałabym się na BB spotkać kogoś z kim się juz widziałam :p szkoda, że nie wiem jak wyglądasz, może bym Cię skojarzyła :):)

Mnie też boli kręgosłup, coraz bardziej tak naprawde.
Biegunkę miałąm taką tygodniówkę, na szczęście przeszło na razie i mam nadzieje że już nie przyjdzie.
Rybki jadam chętnie, wczoraj smarzyłam na grilowej patelce pierwszego w życiu łososia - przyprawiłam samym pieprzem i solą, poprzecinałam skórę (bo takiego kupiłam) zgodnie ze wskazówkami Gordona Ramseya :) zresztą często korzystam z jego rad przy gotowaniu. Był pyszny, choć wydaje mi się, zę minute wcześniej mogłam go zdjąć z ognia.
Dziś obiadem zajmuje się mój mąż - będzie pizza a on jest najlepszym wyrabiaczem ciasta :)
Rano byłam w Pepco, są promocje na ciuszki dla dzidzia - także troszkę kupiłam śpiochów i kaftaników, super słodki kocyk za 8 zł, pieluchy i skarpetusie - także na początek już sporo mam. Jeszcze jakieś pajacyki kupie i kosmetyki. W pepcko też mamie kupiłam bluzki, nie mogłam się zdecydować, którą wybrać więc kupiłam 3 również z promocji po 15 i 10 zł. Polecam warto się wybrać.

kruszki, chyba tez od brata jego jak cos moge dostawac alimenty, od rodzicow chyba niebardzo, tzn maja mniejsze mozliwosci z tego co mi wiadomo. ech, kurde, nawet sie nie moge w pełni cieszyc tym ze to juz tylko miesiac dzwigania brzuszka, ze urodze i juz bedzie super bo czeka mnie łażenie po sądach...
ale mi narobilas smaku na brokuły z serem! :-D
musisz isc do sadu a tam juz zasadza, jak on nie bedzie placil to komornika w tym glowa skad wezmie, przestan sie zamartwiac i przestan miec wszelkie obiekcje, dziewczyno mysl o dzidzi o sobie
hahah Doti moja wyciera gile w kapę, moja mama dociec nie może skąd jej się to wzięło :-D mi właśnie otworzyła butelkę dla Niny i ją cmokała, dobrze, że i tak wszystko wyparzyć trzeba :-p
dzwoniła do mnie babka z poradni dziecka i mam bilans dwulatka 27.06, a Laura dopiero 30.08 ma dwa lata i tak siedzę i patrzę czy jest aby dobrze rozwinięta :rofl2:
no jak czy dobrze rozwinieta! oczywiscie! toc to mala agentka :)
Photo0917.jpg

macie tu moje male zoo ;)

reklama
Kruszki tej malej to prawie nie zauwazylam w tym kocu i zmarszczkach:tak:

Wlasnie wstalam po drzemce i zabieram sie za kiszenie ogorow, dzis dostawa byla, szkoda ze trzeba potem jeszcze te pare dni jednak czekac:crazy:

Do góry