reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Błonka wiem, że jest ok i pomimo wielu porodów położne mają czas i że nie jest to masówka z lat 80 na prawdę same dobre opinie ale ja już w kolejowym rodziłam, znam wszystkich lekarzy, wszystkie położne miło będzie znów pójść na tą samą rodzinną salę :))
W kolejowym Maks był jedynym niemowlakiem :)) a przy porodzie cały personel :-D

reklama
Hej Dziewczynki,
ja znowu w nocy nie spałam do 3... jak zasnęłam, to przed 5 się obudziłam na siku a potem dopiero o 8, sąsiad znowu się tłukł...

U mnie też ogólne zdziwienie jest, gdy mówię, że nadal prowadzę auto. Nie czułabym się być może pewnie, gdybym nie miała tego adaptera. Szczerze mówiąc ostatnio miałam okazję go przetestować, wracałam od rodziców a jakiś osioł z naprzeciwka wyprzedzał autobus, jechał prosto na mnie, musiałam zahamować tak, żeby stanąć w miejscu. Całe szczęście nic za mną nie jechało. Pas ładnie trzymał się na miejscu, a szarpnięcie było dość mocne. Bardzo sobie chwalę ten adapter. Był to spory wydatek, ale komfort jazdy jest o wiele lepszy.

Właśnie przyszłam z zakupów, zabieram się za mycie garów, wstawiam rosołek i robię dla męża tort urodzinowy. Chciałam zamówić mu coś wystrzałowego, ale stwierdziłam, że fajniej będzie jak zrobię sama. Biszkopt upiekłam już wczoraj. Tort będzie mega kaloryczny, bo z serkiem mascarpone, ale będą też świeże truskawy, kupione dzisiaj rano. Pochwalę się efektem jak już będzie gotowy :)

K8libby u mnie też znowu powróciły bezsenne noce. Od dawna jadam śniadania o 4 :-) Teraz znowu już drugi dzień nie mogę zasnąć do 2, a potem 3 razy siku, a o 7 pobudka do pracy.

Adapter do pasów jest nieoceniony. Zwłaszcza jak się dużo prowadzi. Wydatek wart swojej ceny.

Czuję się dzisiaj strasznie. A mam cały dzień pracy przed sobą, a potem jeszcze wizytę w szpitalu i spotkanie z położną.

kakakarolina a kolejowy to jest na ligocie?
gubie sie w tych szpitalach w katowicach... csk lezalam na ligocie a na markiefki mialam miec laparoskopie do ktorej nie doszlo bo zaszlam naturalnie w ciaze :)
k8libly dobrze ze sie nic nie stalo.. adapter dobra rzecz.. mnie nie stac, ale myslalam o zakupie.. ja sobie trzymam pas pod brzuchem reka a maz prowadzi bo ja mam skurcze nog okropne i boje sie ze mnie zlapalo by w drodze, a w aucie nieraz juz mialam takie akcje, dobrze ze nie prowadzilam ;/

Błonka na Ligocie są dwa szpitale obok siebie. Jeden kliniczny (i ten ma opinię taką se ale jak coś się dzieje to tylko tam. Jadą tam wszystkie zagrożone ciąże bo mają tam najlepszą na śląsku neonatologię) i kolejowy po drugiej stronie ulicy ;-).

Witam dziewczynki:)
Na początku chciałam dziewczynką warszawskim podziękować za spotkanie-jak zwykle było super wesoło :)
Lipcówki się sypią to tylko dowód na to,że i na nas niedługo przyjdzie pora-trzeba walizkę wyciągać powoli.
U nas też chłodno i miło choć pewnie coś z tego spadnie na ziemię-coś czuje w kościach.Jeszcze tydzień i dzieciaki kończą szkołę i wtedy to dla nich lepiej,żeby słonecznie było a ja tam bym wolała ,żeby tak jak dziś było jeszcze w lipcu:(
sopelek83 smaka mi na kapustkę narobiłaś trzeba się nacieszyć póki możemy ją jeść:)
MieMie ja za rybami nie przepadam dlatego uzupełniam w pastylce kwasami i tyle.

Cześć kochane :),

kruszki o Ratinie i Dorotak też czasem myślę. Mam nadzieję, że wszystko ok u nich...

Hej Dziewczyny...troszkę mnie tu nie było,ale Marcia pisała smsa,że pytacie się co u mnie :) Bardzo mi miło...dziękuję :):):)
Ogólnie wszystko w miarę ok....oprócz tego,że od kwietnia mojemu mężowi odbiło i miałam sporo zajęć...

Widziałam,że już pierwszy dzidziuś przyszedł na świat...aż się popłakałam jak zobaczyłam ten 27 tydz. Ciekawe kto nastepny???

reklama
ooo Ratinka - a gdzieś Ty się podziewała dziewczyno!! :-)

u nas noc na wpół przespana, nie chce mi się prasować, nic mi się nie chce - będę się dziś lenić - taki mam plan!!

Do góry