reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Ja też się szybko przywitam i zaraz lecę na szkołę rodzenia. Ciekawe o czym dzisiaj będą zajęcia.

MieMie mnie też się bardzo kolorki podobają. Łazienka super, też mi się taka marzy. Kolor w salonie odważny, ale my z M. też takie lubimy. W naszej sypialni ostatnio przemalowaliśmy ściany na czekoladowy brąz i do tego jedna ściana wpadająca w srebrny, prawie biała. Efekt nam się bardzo podoba. Też bym chciała już urządzać nasz domek. Ale do tego to jeszcze długo.

Exotic dołączam się do życzeń!!! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze. No i tak jak dziewczyny piszą,w życiu nie powiedziałabym że jesteś w ciąży!!!!

Ja kartę ciąży zawsze noszę przy sobie bo wiem że to ważne. Oprócz tego mam tam włożony wynik grupy krwi, bo samo wpisanie w kartę nie jest obowiązujące dla lekarza w szpitalu. Trzeba mieć na to dokument, bo jak się nie ma to i tak pobierają do badania, a to jest niepotrzebna strata czasu jak się coś pilnego dzieje.

Samochodem też jeżdżę bez problemu, chociaż ostatnio rzadziej, bo nie wypuszczam się sama na dalekie wyprawy, chociaż czasem się zdarza. W weekend będę musiała robić za kierowce bo idziemy na wesele a w niedziele na poprawiny, więc ktoś musi prowadzić.

Nie zdążę nadrobić teraz reszty wątków. Usiądę do nich jak wrócę ze szkoły rodzenia. Miłego dnia dziewczynki.

reklama
cześć :-)

ja samochodem jeżdżę i mam zamiar jeździć do końca, mam też adapter do pasów i to jest super sprawa :-)

Aia, mój mały też coś niezbyt się kwapi do odwracania, pozostaje nam trzymać kciuki albo może namawiać dzieci :-D też mam jutro wesele i nawet sukienkę zakupiłam, a buty też pożyczam od mamy ;-)

Błonka się na szpital w Bogucicach - w poniedziałek jadę sobie obejrzeć choć gdzieś tam z tyłu głowy mam szpitale w najbliższej okolicy czyli OSK i CSK w Katowicach Ligocie ale to chyba nie czas na zmianę decyzji. Ciągle f A Ty?
Ja do bogucic się wybieram... chodzilam na SR do poloznej z tego szpitala i mam nadzieje ze trafie na nia jak bede rodzic :) Zachecil mnie tez nowy sprzet, lekarze, ludzkie polozne i to ze szpital jest po remoncie...
o Ligocie tez myslalam, ale lezalam tam rok temu na endokrynologii ginekologicznej i... odpuszcze sobie ;/
zarazili mnie syfem jakims.. i w ogole nieprzyjemnie wspominam tam pobyt..
Wiem ze to szpital a nie chotele, mozna by byc bardziej uprzejmym dla czlowieka

Witajcie Kochane,

udało mi się dziś pozbierać, zjeść śniadanie i teraz będę trochę ogarniała różne książki, segregatory, które będzie trzeba popakować do pudła i powoli, powoli wywozić z mieszkania. Wczoraj byliśmy z M w sklepie i dokupiłam parę pudeł, inne ma mi regularnie dostarczać siostra. Planuję je wszystkie poopisywać tak, by później łatwiej było wszystko znajdować. Jaka ja się ostatnio monotematyczna zrobiłam - tylko o remoncie, urządzaniu i przeprowadzce piszę ech...

Za oknem się trochę rozjaśnia, ale jest rześko, da się oddychać dzięki temu.

Jakie macie dziś plany obiadowe? Ja chyba zrobię kotlety mielone, bo mięsko czeka tylko na zmielenie, a reszta już pójdzie :-D Czy Wy jecie dużo ryb w ciąży? W różnych miejscach trąbią, jakie to ważne (prócz jedzenia ryb mogących mieć dużą zawartość rtęci). Ja niestety w tych kwestiach nie grzeszę. Nigdy za rybami nie przepadałam, więc dopiero uczę się je jeść i przyrządzać.

Miłego dnia Kochane :tak:

MieMie ja ryby srednio... kurczaczki i inne tak ale ryb malo.. jem ale nie na potege... czasem, jak u babci sie zalapie :p albo makrele w pomidorach z puszki na chlebek :p

Błonka, 3 moje koleżanki rodziły tam w przeciągu ostatniego pół roku, wszystkie są zadowolone z opieki, jedna tylko mówi, że powinni byli u niej zdecydować wcześniej o cesarce bo maluch urodził się niedotleniony, ale już wszystko u niego ok.
MieMie, zapomniałam napisac, że bardzo ładnie się urządzacie, ja przeprowadziłam się 3 miesiące temu do nowego domu, także wiem jak to jest z tym urządzaniem i kupowaniem ;-)

Błonka ja też słyszałam same dobre opinie o Bogucicach. Ja odrzucam tylko z jednego powodu. Masa porodów, praktycznie jedna za drugą;-) a mój był taki kameralny :tak: Liczę więc na to i cieszę się skrycie, że wszystkie jadą do Bogucic :)) a u mnie będą znów pustki.

Hej dziewczynki. W Łodzi mokro i szaro. pierwszy ra od kilku dni założyłam długie spodnie i skarpetki :-D

U mnie kolejny dzień walki z bólem, znów o 4 pobudka bo dzieciaki pod żebra weszły i musiałam pochodzić żeby spadły na dół :-p nawet to dość zabawne...chyba chcą słyszeć bicie mojego serca...ale grawitacja robi swoje :-D

Co do książeczki ciąży, zawsze mam przy sobie- ale tylko z tej prostej przyczyny, że wychodzę tylko do lekarzy :-D więc mam całą wielgachną teczkę ze sobą :-p

MieMie ja od początku ciąży nie mogę patrzeć na ryby, mój organizm odrzuca- może ze względu na tę rtęć....podświadomie czuł..?
Jem za to Omegę 3. Ale Omega Omedze nie równa najważniejsze są DHA, w ciąży to nawet dawkę 500 powinno się brać tego DHA.

Ja nie mam koncepcji na obiad. Pewnie będzie to samo co wczoraj. Mam garnek kapustki młodej z koperkiem i do tego grzanka z serem i jajko sadzone :sorry2: nawet smaczne było :-D

Błonka, 3 moje koleżanki rodziły tam w przeciągu ostatniego pół roku, wszystkie są zadowolone z opieki, jedna tylko mówi, że powinni byli u niej zdecydować wcześniej o cesarce bo maluch urodził się niedotleniony, ale już wszystko u niego ok.
No ja o poloznioczym sie nie wypowiem, bo lezalam na oddziale za szybką, ale akurat na ginegologii nie ma milych pielegniarek oprocz 2, ktore w miare kontaktowne byly... moze tez mam takie zdanie ze bylam tam 2 tygodnie i sama mialam dosyc.

kakakarolina teoretycznie duzo porodow, w maju padl rekord 170 porodow jak mowila polozna, ale dali rade, kazda rodzaca ma swoja sale, a o tym kto dostaje sale decyduje postep porodu, ale mowila ze intymnosc zostaje zachowana i teraz juz nie ma boksow tylko osobne pokoje po remoncie

Ostatnia edycja:
reklama
MeiMIe piekne gnaizdo sobie wijecie:tak:Lubie takie kolory..:tak:

ja tez karty nie mosze :baffled:no chyba ze ide do poloznej...
Doti nie dzwigaj tyle:sorry2:

Faktycznie lipcówki juz maja 6 dzieci:szok::tak: zobaczycie za niedlugo my tak w napieciu bedziemy czytac która rodzi:tak::-)

Do góry