reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

jestem bardzo przezorna po wypadku kolezanki, gdzie zemdlala.. karetka przyjechala a ona nie ma karty ciazy przy sobie.. opierniczyli ja za to.. ze tam grupa krwi, ostatnie badania, czasem pisze albo i nie na co uczulonym sie jest z lekow, tak jak w mojej karcie.. jak nie ma takich info znaczy ze mozna np podac jakies leki...

reklama
Ja tam nigdy kart nie mam ze sobą, jest w domu w teczce. Miałam prasować ale już padam, zresztą M zabarykadował dojście do prasownicy częściami do komody, która jutro będzie skręcał. A jak jest u Was z jazdą samochodem?bo moja mama panikuje, że już nie powinnam jeździć i każe mi brać wszędzie taksówki i jeszcze chce za nie płacić. Idę na mecz, ja kibicuje Czechom, M Portugalii, no i już jutro wizyta.

NIE DA SIĘ ZA WAMI NADĄŻYĆ DZIEWCZYNY :szok:;-)

MieMie
ślicznie wygląda domek, ładne kolory ścian, kominka już zazdroszczę :tak: jakie to mile uczucie urządzać się…. Ja walczyłam z tematem 4 lata temu, chętnie bym coś zmieniła!
Exotic to niemożliwe że masz termin na sierpień, wyglądasz ślicznie! Piękna para z Was! Życzę Wam wszystkiego co najlepsze!
Irisson ja też dzisiaj się rozczuliłam, podobnie jak Ty … układałam ubranka Bruno i normalnie się poryczałam. Cały czas chyba do mnie nie dociera że to już za chwilę! Boże, będę mamą, kto by pomyślał!? Cała rodzina już dawno spisała mnie na straty w tym temacie ;-)

Dziewczyny! Ale Wy galopujecie z planami! Chrzest, matko i córko! Ja to urodzić chcę na razie ot co! A o chrzcie pewnie też będę musiała pomyśleć ale najwcześniej w Boże Narodzenie, nie jesteśmy szczególnie pobożni. Bardziej dla rodziców to zorganizujemy, chrzestnych nawet jeszcze nie wybraliśmy.

Ale upał w Katowicach, masakra, pies pokładał się po kątach, dyszal i też miał dość, dopiero godzinę temu wyszliśmy na spacer - popływał, pobiegał po lesie i dostał nowe zycie :-) Mam dość tych upałów, żadna przyjemność.
Dzisiaj się prawie spakowałam, jakoś mnie ta wczorajsza wizyta u lekarza nastraszyła. Uprzątnęłam też schwek/pralnię i wywaliłam tony niepotrzebnych rzeczy. Efekt taki że mam skurcze. Teraz już przynajmniej wiem że to skurcze, hehe:zawstydzona/y:

kakakarolina podobno w Cieszynie jest genialna porodówka - to całkiem serio, mam tak fajnych przyjaciół i masę ich koleżanek z Bielska i okolic jeździ do Cieszyna. Ale oczywiście Ty JESZCZE NIE TERAZ, pamiętaj!

summerbaby no upal, a w Sc tez makabra.....
co do spisywania na straty.. nas tez spisali prawie a tu w koncu sie udalo :)

a gdzie rodzisz? ze tak zapytam bo ja w Katowicach wlasnie :)

Ostatnia edycja:
potwierdzam, również słyszałam, że w Cieszynie super porodówka, sama się nad nią zastanawiałam :-) w Bielsku to samo co w Katowicach, straszny upał, aż wytrzymać się nie da:-( zapowiadają już burze od 3 dni, wielkie deszcze, a tu chwileczkę wczoraj w nocy pokropiło. :(

Asia też jestem za Czechami, oby im się udało ;-)

Wy już o chrzcinach, a u mnie jeszcze nawet łóżeczka nie ma :)

U nas to raczej dalej niż bliżej do takich uroczystości. Ja byłam chrzczona jak miałam 3 lata, moja siostra 5. A nasz stosunek do kościoła jest taki, że chyba uczciwiej byłoby nie chrzcić niż chrzcić. Ogólnie to w ogóle o tym nie myślimy. Na samą myśl, że mam iść i się prosić, i tłumaczyć, że my bez ślubu, że bez bierzmowania, że nie chodzimy do kościoła, że nie przyjmujemy księdza. To mi się odechciewa w ogóle.

A z tą kartą ciąży to prawda. Ja też noszę przy sobie. W końcu to mały kartonik.

Asia85 ja się źle czuję jako pasażer, a o wiele lepiej jak prowadzę. Nie ma mowy żebym przestała jeździć. Mamy dwa samochody, i każdy kupę swoich spraw w różnych kierunkach i różnych porach. Poza tym, mi jest niedobrze, jak sama nie prowadzę. Kupiłam sobie z miesiąc temu adapter do pasów dla kobiet w ciąży i jest mi bardzo wygodnie.

no wlasnie, maly kartonik a moze uratowac zycie.. tam jest grupa krwi i inne info wazne dla lekarza malo istotne dla nas.. nie chodzi tu przeciez tylko o mnie :)

lece do lozka ... baj :)

CZESI GOLAAA!!!!

reklama
summerbaby no upal, a w Sc tez makabra.....
co do spisywania na straty.. nas tez spisali prawie a tu w koncu sie udalo :)

a gdzie rodzisz? ze tak zapytam bo ja w Katowicach wlasnie :)

Błonka się na szpital w Bogucicach - w poniedziałek jadę sobie obejrzeć choć gdzieś tam z tyłu głowy mam szpitale w najbliższej okolicy czyli OSK i CSK w Katowicach Ligocie ale to chyba nie czas na zmianę decyzji. Ciągle f A Ty?

Asia 85 ja jeżdżę i nie wyobrażam sobie funkcjonować bez auta. Na razie wszystko ok. choć jak za często wsiadam/wysiadam to trochę mnie to męczy ale poza tym ok.

Do góry