reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Dzięki dziewczyny za info o Waszych planach co do chrzcin. Nie czuję się już dziwna, więc zrobimy sobie wspólne małe święto - pierwsza rocznica ślubu i chrzciny razem :-).

reklama
:-Dmilionka, ja też choruję na wanny narożne :-). Ale u mnie wanna bez parawanu nie wchodzi w grę :no:. Tak, żeby można było i prysznic brać. A jak przeglądam Internet to zawsze znajduję zabudowę tylko na standardowe, prostokątne wanny. Orientujesz się, czy są na takie półokrągłe wanny parawany? Będziecie robili taką zabudowę?:-).

my chyba nie będziemy robić takiej zabudowy bo jestesmy w tej dobrej sytuacji, że możemy chlapać do woli:-) a półokrągłe parawany są bo widziałam ostatnio u znajomych a mają taką nietypową na górze koło na dole prostokąt i na tej okrąglej cześci mają parawan. ooo coś takiego NOVOTERM KERRA WANNA Z PARAWANEM AFRODYTA 170 LEWA (2422660957) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. RAVAK Wanna Rosa II 160x105 cm +stelaż POZNAŃ (2406599441) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko nie wiem czy o coś takiego Ci chodzi

Ale tu macie tematy chrzciny... w ogóle o tym nie myślałam. Jakoś mi nie po drodze z kościołem od jakiś dwóch lat. Maksa chrzciliśmy kameralnie o 19 w sobotę w 6 osób bo mój M nie lubi cyrków a teraz sama nie wiem czy to ma sens. Zobaczymy może może ale na pewno na wiosnę najwcześniej :)) sama już pójdzie do ołtarza.
Pochodziłam w poszukiwaniu wykładzin po 4 sklepach i znów mam skurcze :-( a jutro do Wisły jadę i nie wiem jak to się skończy chyba wezmę ze sobą kartę ciąży...

O, milionka, coś takiego. Widzę na tym drugim zdjęciu zaokrąglenie więc to chyba to :-). Dzięki. Dobrze wiedzieć, że coś takiego istnieje, trzeba będzie tylko bardziej pogrzebać, bo chyba mniej popularne są.

Ja myślałam żeby ochrzcić w listopadzie, mały będzie miał 3 miesiące ;-)

kakakarolina nie ma żartów z tymi skurczami, weź tą kartę. Przezorny zawsze ubezpieczony :-)

Dziewczyny uważajcie na siebie kakakarolina, doti - ile Ty dźwigasz, nie mógł po Ciebie wyjechać?
My byliśmy w Ikei, nawet wydaliśmy mniej niż planowaliśmy potem castorama bo M chce tam coś ponaprawiać ze swojej listy rzeczy do zrobienia i padam. Zjadłam kolację, czereśnie i odebrałam z 10 maili od mojego patrona na temat mega trudnej opinii na której przygotowanie mam tydzień:-( Niby się pyta grzecznie czy dobrze się czuje czy to nie jest problem ale nie wiadomo, że nie mogę odmówić. Będę musiała jeszcze pójść do biblioteki po artykuły, do kancelarii po akta, kurde akurat teraz, a może to dobrze, szybko i produktywnie zleci mi czas, nikt za mnie nie zda tego egzaminu na radcę, a temat jest trudny ale ciekawy. Ok może jeszcze poprasuje przed meczem.

Exotic serdeczne gratulacje, wyglądaliście naprawdę pięknie

MieMie bardzo mi się podobają panele i łazienka - kolory jak kto lubi sama mam ciemne kolory w małym pokoju, który będzie dla maluszka jest fiolet i jarzębina (dość ciemne kolory) a w dużym cynamon i dla rozjaśnienia beż.

A co do chrztu też będziemy musieli czekać, bo kuzynka, którą chcemy na chcerztną jest w ciąży :) i ma termin na grudzień. Nie wiem zresztą czy kobiety w ciąży mogą być chrzestną kobieta w ciąży.

Pochodziłam w poszukiwaniu wykładzin po 4 sklepach i znów mam skurcze :-( a jutro do Wisły jadę i nie wiem jak to się skończy chyba wezmę ze sobą kartę ciąży...

NIGDY NIE WYCHODZCIEZ DOMU BEZ KARTY CIAZY!!!!! nie daj Bóg coś się stanie tfu tfu tfu... karta ciązy w torebce to podstawa!!!!!!

Sunshine27
kobieta w ciąży jak najbardziej moze byc chrzestą :) to zabobon ze niby dzidzius w brzuszku oddaje zdrowie chrzczonemu dziecku.. mialam byc chrzestna nawet teraz ale czekamy az chrzestny powroci z dalekiej delegacji , wiec suma sumarum bede chrzestna chyba po moim porodzie

Ostatnia edycja:
reklama
e tam Błonka bez paniki. W tej mojej karcie ciąży niewiele jest i zawsze można po nią podjechać. Ja tam taka przezorna nie jestem:-D
Asia nic nie nosiłam byłam z M i Maksem ale po wczorajszej "przygodzie" coś mi się pogorszyło.:tak:
no ale z okazji skurczów zrobię sobie zakupy kosmetyczne ;-)

Do góry