reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

sopelku, ja to sobie nawet nie potrafie wyobrazić jak Ci musi być ciężko z dwoma dzidziusiami w brzuszku... :-( my tak wszystkie narzekamy, a w porownaniu z Tobą mamy superlajtowo.
lekarze nie planują u Ciebie jakos wczesniej ciąży zakonczyc?

Dziękuję dziewczynki za wsparcie, jesteście nieocenione. Troszkę mi lepiej. Bałam się, że coś się dzieje, bo pobolewało mnie jakby ta szyjka...ale na wizycie usłyszałam ,że szyjkę mam rewelacyjną, wysoka, całkowicie zamknięta, nic tylko rodzić bliźnięta, i jak ginka pracuje to takiej szyjki w mnogiej nie widziała....więc odnosząc się do pytania o wcześniejszym rozwiązaniu...cóż, pewnie po terminie z taką szyjką urodzę :-D
hehe..pozazdrościłam Wam i wcinam czereśnie truskawki i kalarepkę :-D

na obiadek młoda kapustka z koperkiem, gulasz i ulubione pampuchy :-D sama będę jak ten pampuch po tej ciąży, ale cóż poradzę jak tak mi smakują :zawstydzona/y:

reklama
Witajcie!
w Katowicach bez zmian - Sahara... Zaduch okropny, ciągle jeżdżą karetki - ja mieszkam w chyba największym zagęszczeniu szpitali jaki można soboie wyobrazić ... w promieniu 1km mam 4 szpitale w tym kliniczny i dziecięcy, a rodzić będę w drugiej części miasta, haha....

rano zaliczyłam spacer z sierściuchem, potem pojechałam na masaż a że masuje mnie moja przyjaciółka to przedłużyłam sobie wizytę na babskie ploteczki. Wróciłam do domu i zlałam taras zimną wodą, rozłożyłam markizę i liczę że trochę się schłodzi. W nocy było całkiem znośnie, myślałam że spadnie deszcz ale nic z tego. Jutro jedziemy w góry :-) U mamy w ogródku wysyp truskawek więc podjemy - to jednak zupełnei inny smak! Niestety jeszcze nie dojrzały moje ukochane czerowne porzeczki i agrest - kocham wszystko co kwaśne, cytryna to przysmak :-)

Na 16.40 mam wizytę u lekarza, potem o 19.15 szkoła rodzenia i dzień zleci nie wiadomo kiedy. Zamnkęłam już służbowego laptopa i nie zaglądam. To chyba jedyny i ostatni czas w życiu kiedy można poświęcić sobie i tylko sobie.

Sopelku
biedaku, te dwa bąble pewnie dają w kość... my narzekamy a co dopiero Ty masz powiedzieć. Ja też mam często takie mrowienie/ drętwienie skóry pod piersiami - myślę że to mlody siedzi wysoko i uciska. Trzymaj się, jeszcze kilka tygodni a szczęście będzie PODWÓJNE ;-)

kruszki szacun jak Ci się uda zrobić pazurki u stóp - wielki szacun !!
Trzymajcie się dziewczynki, mam nadzieję że i do nas dojdzie ochłodzenie, w końcu lato się jeszcze nie zaczęło :wściekła/y:

Ojoj :-p niby trzeba sie cieszyc ze szyjka długa i piękna, ale życze Ci, sopelku zebys urodzila no tak moze w 39tyg, nie dalej;-)

i tak po ciązy bedziemy musialy sie odchudzac...wiec co za roznica czy przytyjemy jeszcze kilo, dwa albo pięć więcej :-D ja jednak odkrylam ze jak nie slucham moich zachcianke jedzeniowych to Malutka nie chce sie ruszac:baffled: za to jak jem to wszystko na co mam ochote, to aż mam dość kopniaków!
wczoraj sie bawilam z nią :-Dbo ona tak wypycha piąstki i ja wtedy klade paluszek na tej jej piastce, i ona ją wtedy przesuwa i tak ją gonie :-D

summerbaby...ale mi sie teraz zachcialo tych czerwonych porzeczek ! mam nadzieje, ze szybko bedą...

Ja sobie intensywnie oglądam łożeczka na allegro.
Dzieki raz jeszcze wszystkim dziewczynom - i za paczki, i za przelewy i również za wsparcie duchowe :) wszystkie jestescie nieocenione :-)

Ostatnia edycja:
Sopelek ty masz 2 tyg. i ciąża donoszona ! :-D odpoczywaj, bo jak urodzisz to czasu na nic nie będzie :tak:

niech mi ktoś powie, czemu rachunki są co miesiąc? :confused2: ehh już mi pięknie humor popsuły..

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny.U mnie troszke tylko pokropilo rano i od czasu do czasu przypiecze slonce ale zdecydowanie bardziej sprzyjajaca aura dzis.Ja od 6 na nogach bo musialam po pieczywo pedzic coby w sklepie nie zabraklo(u nas tylko 1 sklep)Potem mialam jechac na badania ale stwierdzilam ze luizka spi jeszcze to i ja sie zdrzemne.Niestety jak juz zasypialam ,tesciowa zaczela walic jakims kijem w moj balkon i wrzeszczec na jaskolki.szkoda ze nie widzialyscie mojej przerazonej miny,bo nie wiedzialam co sie dzieje.Oczywiscie obudzila luizke i mam przerabane bo nie dospala .Pojechalam wreszcie do projektanta.Z tym naszym projektem to dziwna sprawa.
I tu pytanie do kakaroliny albo Asi .Jezeli umowa byla zawarta w lipcu 2011 i mieli wykonac projekt do polowy wrzesnia 2011 ,tymczasem jeszcze nie mamy projektu bo teraz niby jest skonczony ale nie ma od 3 tyg jednego podpisu-to mozemy upominac sie o nie wplacanie calej kasy zawartej w umowie?Projekt za 8tys .6 tys wplacilismy.No i mina rok od zaczecia projektu.Co prawda bylo duzo zmian bo tesciowa ciagle sie wtracala i to sie przeciagalo ale ile ten projektant nas naoszukiwal .umawial sie a potem nie przyjezdzal albo odwolywal spotkania.Teraz tego naszego projektnt wyrzucili z pracy i nie ma z kim rozmawiac w sprawie projektu.Nie odbieraja tel,albo tez umawiaja sie i nic z tego nie wynika.I o co tu chodzi?Ciagle cos oszukuja.Wkoncu dzis pojechalam,pokazal mi skonczony projekt ale brak podpisu architekta.Umowilam sie na piatek ale watpie czy to zalatwie do konca.Rece opadaja.Ten facet mowil mi dzis ze bylo jakies oszustwo wobec firmy i nasz projektant powinien za to beknac.Boje sie zeby nie wyszlo tak ze odrzuca ten nasz projekt i tylko wydamy kase na darmo.Moze na takiej waskiej dzialce nie da sie robic rozbudowy a tamten projektant sie tego podja zeby sciagnac kase.Podejrzewam ze wzial ta kase do swojej kieszeni i wcale firma nie wiedziala nic o naszym projekcie.Szkoda bo fajny byl.Lubilam tego projektanta:-(

Ciekawe czy cos zrozumialyscie z tego co napisalam:sorry:
Co wy tak za chlopakami jestescie.Dziewczynki to takie przytulanki.Ja chyba nie chcialabym chlopaka.W kazdym razie nie wyobrazam sobie.
Ja z kolei wyobrazam sobie ze drugie bedzie podobne do mnie,bedzie mialo podluzna buzie i nie bedzie ladne i ze bedzie tez z czarnymi wloskami ale z prostymi.Oby wszystko bylo odwrotnie niz mysle.
Teraz mowia,,ale ta luizka sliczna i jakie ma loki.Nie podobna do ciebie:baffled:A na druga beda mowic,,podobna do ciebie''mam nadzieje ze nie dodadza ze luizka ladniejsza.Heh mogla by miec krecone czarne wlosy i usta tz.Normalnie on ma takie duze ,ladne usta ze tylko bym calowala(niestety sie nie daje:baffled:)Wogole to mowi ze rozpiescilam luizke.Ze nie powinnam jej tak tulic,calowac itd bo teraz czasy nie dla mieczakow:eek:
A teraz z innej beczki.Zadzwonil dzis do mnie facet co robie mu opisy i kazal wybrac sobie produkty potrzebne dla mnie i dzidziusia.Taki prezent od niego na sume 200 zl:rofl2: Jupi ale fajna niespodzianka.No i kazal sie szykowac od wrzesnia do pracy -na razie z ,,doskoku''bo ciagle trzyma dla mnie miejsce.I mam troche sprzedawac w aptece i troche robic opisy.Kurcze ale mam pietra bo juz 3 lata nie pracowalam w aptece a przeciez ciagle cos sie zmienia.Jeszcze na oczy nie widzialam tego faceta:zawstydzona/y:Boje sie ze go zawiode:-(Ze nie jestem tak dobra jak on mysli:-(
Olga chyba musze sie do ciebie usmiechnac zebys mnie co nieco oswiecila z tego tematu.
Wogule to chyba zaczne wchodzic wkoncu na forum farmaceutyczne:sorry: no i musze jednak zaczac sie szkolic szybko pisac
A brzuszek moze sie obnizac od 32 tyg u niektorych i nie oznacza to wczesniejszego porodu.Ja z luizka mialam od 26 nisko,bo luizka byla nisko ale dzieki lezeniu podniosla sie do gory i dotrwalysmy do 38tyg

Doti super informacje !! kobieto zobaczysz nawet ta praca na w doskoku uskrzydli Cię, będziesz mogła wyjść z domu, ubrać się umalować, z ludźmi pobyć !! no super, a nie zawiedziesz, po prostu słuchaj i rób co do Ciebie należy, będzie dobrze :-D no i 200 na zakupki, super pomysł facet ma i gest :tak:

No, musi to być jakis super miły koleś skoro trzyma prace dla Ciebie i jeszcze prezenty robi ;-)
a co do nauki szybkiego pisania... mi to sie wydaje ze te specjalnie programy do tego niewiele dają, najlepiej to po prostu pisac, tu na forum, albo czatować sobie

drugi raz musialam isc do sklepu...i juz myslalam ze do domu nie dojde. Ale cisza dziś wyjatkowo jakoś;) kilka godzin mnie nie bylo a tu dwa nowe wpisy tylko :-p

Dziewczynki doczytam Was wieczorem, wróciłam z sądu masakra tyle oskarżonych podczas rozprawy, aż policjanci którzy ich doprowadzali zasypiali. Spuchłam tak strasznie - nogi i dłonie, że sędzi kazała mi iść do domu o 13. Przyszłam, a tu od rana tajfun moja mama i Pani Jadzia sprzątają, małe mieszkanie, ale od listopada nie miało takich gruntownych porządków: czyszczenie kratek wentylacyjnych, szaf, odsuwanie wszystkiego, tapicerek, szorowanie piekarnika, pastowanie, mycie ścian, a mi każą leżeć, coś tam chodzę i pomagam ale nie pozwalają. Nie mogę nić jeść, jestem taka spuchnięta, idę zmierzyć ciśnienie i coś tam może pomogę. M pojechał po kubełek do KFC bo nie ma jak gotować, do wieczora kochane.

Kurde mail od mecenasa o pilną opinię prawną, akurat teraz:wściekła/y:

mala.di, no to funduję Ci powtórkę z biologii odnośnie chromosomów :-D: poczytaj Od czego zależy płeć dziecka ? - Dzidziuś.pl - Twój poród i ciąża oraz porady związane z małymi dziećmi .

karenm, a wiesz że jest tak, że jak się coś złego śni to znaczy że będzie coś odwrotnego :-)? Mnie się też śniły już okołoporodowe sprawy, ale nie tak tragiczne.

Aż mnie skręca jak czytam jaka pogoda u Was. A w Krakowie temperatura dalej zabójcza jak dla mnie (w tej chwili w pokoju mam 28,5oC). Ale już dzisiaj musiałam wziąć się z powrotem za prasowanie, bo od soboty miałam wszystko do prasowania rozwalone w pokoju i już mnie wkurzało. Liczę, że wypociłam przynajmniej z pół kilo :-D.

paulina, a cóż Twoje Dziecię takie „zdenerwowane”? Biedactwo, niech się troszkę uspokoi i spadnie ciśnienie. Trzymam kciuki. Pocieszające jest to, że jest już na tyle duże, że nawet gdyby (tfu tfu), to już sobie poradzi na świecie :-).

”irisson” pisze:
niech mi ktoś powie, czemu rachunki są co miesiąc? :confused2: ehh już mi pięknie humor popsuły..
Mnie tam comiesięczne rachunki nie przeszkadzają. Tylko czemu miesięczna wypłata nie jest co tydzień :dry:?

”mala.di” pisze:
No, musi to być jakis super miły koleś skoro trzyma prace dla Ciebie i jeszcze prezenty robi
…jeszcze jak przystojny to prawie jak książę z bajki :-D.

reklama
…jeszcze jak przystojny to prawie jak książę z bajki :-D.

no tylko kurcze, czemu JA takich nie spotkam na swojej drodze? :-D tylko doti, która juz chyba chłopa nie potrzebuje...

sopelku, wlasnie nie wiem czy o tym wiesz- ja dowiedzialam sie teraz, z tego 34. tydzień - kalendarz ciąży - Dzidziusiowo.pl ze 34 tydzien to odpowiedni czas by juz rodzic w ciązy bliźniaczej . Wiec ja pewnie na Twoim miejscu zaraz blagalabym o wywołanie porodu:-D

Do góry