Mała.di masz zupełną rację, jeśli chodzi o farby i ich magiczne nazwy. Niedawno mieliśmy z M duży problem z wyborem odpowiednich kolorów. Kuchnię będziemy mieć w odcieniu ciepłego, mało rażącego zielonego, łazienka brązowo-beżowa, salon beżowy z elementem bordo (dość odważne posunięcie, mam nadzieję, że tego nie pożałujemy, najwyżej przemalujemy ten element ściany), a mały pokoik takie śmieszne połączenie bardzo delikatnego różu z cappuccino, na próbnikach wyglądało fajnie. Dziś w Castoramie znalazłam nawet idealną lampę o tego zestawu kolorystycznego
A co do farb, ostatnio pytaliśmy gościa w Castoramie właśnie czym różnią się te farby promowane przez Ewę Minge. Odpowiedź była b. zaskakująca
– różnią się CENĄ i tak naprawdę niczym więcej.
Mała.di trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę. Powodzenia
Agnieszka, dzięki za informacje odnośnie tego haftowania i namiary na sklep. A ten zestaw do haftu z miśkami – boski, ale pewnie bardzo, bardzo czasochłonny. Ja chyba zacznę od czegoś prostszego
Bardzo chętnie bym się z Tobą wybrała, ale ja spoza Warszaw. Jestem ciekawa Twoich wrażeń, jak już wrócisz, to napisz jak Ci się podobało.
Nataszka, piękne ciacho. Ja przymierzam się do kupna rabarbaru, ale nie mogę się przełamać,bo nie wiem, jak obsłużyć ten „owoc”? Nigdy nie miałam z nim do czynienia, wiem, że trzeba go obrać ze skórki i co? Najlepiej pokroić w kostkę, zasypać cukrem i czekać… tylko na co :-)
Milionka, Agnieszka, nasza kabina prysznicowa nie będzie kupna, kupimy jedynie drzwiczki. Sam prysznic będzie wbudowany w ścianę, a na dole nie będzie brodzika, tylko wyłożymy to kafelkami, będzie po prostu więcej miejsca. Już wszystko ruszyło, panowie od piątku walczą w naszej przyszłej pięknej łazience. Oby wszystko dobrze poszło.
Ja dziś załatwiłam z M wizytę w Castoramie, dobieraliśmy kafle na taras. W międzyczasie zgrzeszyłam pochłaniając loda z McDonalds’a. Po drodze kupiliśmy truskawki, które zaraz zjem z makaronem, a co. Dziś wolne od klasycznej diety
Irisson, jeszcze nie mam pomysłu na prezent dla mamy. Jak zwykle decyzja będzie spontaniczna
Miłego popołudnia Mamusie :-)