reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Dla Tych, które dzis w złym humorze na osłode dnia zapraszam na ciasto maślane z rabarbarem i bezą:tak:Zobacz załącznik 466915

rany boskie, Nataszka ale Ty mi smaka narobilas :-D ale to chyba drożdzowe jakieś, nie? ja to teraz nie mam siły wyrabiać takich cudeniek i przerzucilam sie na proszkowe ciasta.
upieke takie coś na dzień matki dla mojej mamy, no i troszke dla mnie:-) tylko dorzuce truskawy

reklama
Agnieszka_72 u mnie tylko przyscienne wchodza w gre i tylko 2 znalazłam ale raczej na taka sie zdecyduje RQEUPXAgGjFTRKVMcAcU.jpg

Mała.di masz zupełną rację, jeśli chodzi o farby i ich magiczne nazwy. Niedawno mieliśmy z M duży problem z wyborem odpowiednich kolorów. Kuchnię będziemy mieć w odcieniu ciepłego, mało rażącego zielonego, łazienka brązowo-beżowa, salon beżowy z elementem bordo (dość odważne posunięcie, mam nadzieję, że tego nie pożałujemy, najwyżej przemalujemy ten element ściany), a mały pokoik takie śmieszne połączenie bardzo delikatnego różu z cappuccino, na próbnikach wyglądało fajnie. Dziś w Castoramie znalazłam nawet idealną lampę o tego zestawu kolorystycznego :tak: A co do farb, ostatnio pytaliśmy gościa w Castoramie właśnie czym różnią się te farby promowane przez Ewę Minge. Odpowiedź była b. zaskakująca ;) – różnią się CENĄ i tak naprawdę niczym więcej.

Mała.di trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę. Powodzenia :-D

Agnieszka, dzięki za informacje odnośnie tego haftowania i namiary na sklep. A ten zestaw do haftu z miśkami – boski, ale pewnie bardzo, bardzo czasochłonny. Ja chyba zacznę od czegoś prostszego :tak: Bardzo chętnie bym się z Tobą wybrała, ale ja spoza Warszaw. Jestem ciekawa Twoich wrażeń, jak już wrócisz, to napisz jak Ci się podobało.

Nataszka, piękne ciacho. Ja przymierzam się do kupna rabarbaru, ale nie mogę się przełamać,bo nie wiem, jak obsłużyć ten „owoc”? Nigdy nie miałam z nim do czynienia, wiem, że trzeba go obrać ze skórki i co? Najlepiej pokroić w kostkę, zasypać cukrem i czekać… tylko na co :-)

Milionka, Agnieszka, nasza kabina prysznicowa nie będzie kupna, kupimy jedynie drzwiczki. Sam prysznic będzie wbudowany w ścianę, a na dole nie będzie brodzika, tylko wyłożymy to kafelkami, będzie po prostu więcej miejsca. Już wszystko ruszyło, panowie od piątku walczą w naszej przyszłej pięknej łazience. Oby wszystko dobrze poszło.

Ja dziś załatwiłam z M wizytę w Castoramie, dobieraliśmy kafle na taras. W międzyczasie zgrzeszyłam pochłaniając loda z McDonalds’a. Po drodze kupiliśmy truskawki, które zaraz zjem z makaronem, a co. Dziś wolne od klasycznej diety :-D

Irisson, jeszcze nie mam pomysłu na prezent dla mamy. Jak zwykle decyzja będzie spontaniczna :tak:

Miłego popołudnia Mamusie :-)

no czesc sierpniowki, ja od 11 buszowalam we miescie, kilka body z dlugim rekawem kupilam, miske do prania i kupe glupot :)
wlasnie siedze w drzwiach i patrze jak corka uczy sie jezdzic na rowerze :) nie wychodzi jej :) hahaha
kupilam sobie lavazze do parzenia sypana :) pyszota :) i jem ciasteczka
wieczorem usmaze lososia i mam mlode ziemniaczki, zrobie z czosnkiem
jeszcze tylko 5razy musze isc do pracy dziewczyny! czyz to nie cudowne! jutro, pojutrze,piatek, sobote chyba odmowie i znowu wtorek i sroda :) i moje macierzynskie czas start :)
w uk piekna pogoda, zapowiadaja na kilka dni, szkoda ze nie mamy ciagle tej kosiarki :/ juz bylby porzadek o ogrodzie
jestem spiaca
poszlam dzis po corke pod szkole i wiecie, dziewczyny mi powiedzialy ze mam bardzo nisko brzuch :/ juz ktoras osoba mi to mowi :/
a jeszcze taka jedna dziewczyna mowila ze swojego synka nie mogla donosic bo byl za duzy i 7miesiacu, zaraz na poczatku zrobili jej cesarke bo dziecko wazylo juz ponad 3kg, rozerwaloby ja gdyby miala rodzic w 9miesiacu bo przewidywali 5-6kg
masakra, nawet chyba sie na nia spojrzalam jak na puknieta z niedowierzaniem, ale mowila to w towarzystwie wiec chyba nie klamala?

Kruszki to czemu jej cesarki nie zrobili w 9 miesiącu? w 7 to płuca nie pracują przecież.. no ale super, że już za zakrętem czeka na Ciebie macierzyński :tak:

rany boskie, Nataszka ale Ty mi smaka narobilas :-D ale to chyba drożdzowe jakieś, nie? ja to teraz nie mam siły wyrabiać takich cudeniek i przerzucilam sie na proszkowe ciasta.
upieke takie coś na dzień matki dla mojej mamy, no i troszke dla mnie:-) tylko dorzuce truskawy

Tym razem nie, drożdzowe ostatnio było. Mała di ja w życiu nie piekę ciast gdzie trzeba ręcznie wyrabiać ciasta szlag by mnie trafił:tak: Wszystkie mikserem/blenderem robie w misce potem do foremki i pieke. Nawet drożdzowe mam takie, ze skladniki mieszasz i odczekujesz 2 h i pieczesz:D Z truskawkami i z czerwona porzeczką/wiśnią najlepsze wychodzą.
doti zaraz dodam przepisy do watku.
MieMie obierasz, kroisz, zasypujesz cukrem badz zalewasz goracą z cukrem (miękie się robia) czekasz i wrzucasz na ciacho i do piekarnika 30 min i jesz jesz i tyłek rośnie:tak:
wiecie, że ja młodej kapusty nie umiem zrobić:baffled:nie wychodzi mi a chętnie bym zjadła- k8libby chyba się wprosze do Ciebie:tak: Wróciłam własnie od mamy- pies się wybiegał skąpał w oczku i leży padnięta a ja pochłaniam truskawki:tak:

irisson ja mamie kupie roślinki do oczka wodnego, a sobie też planuje zrobic prezent a co też mama jestem:-)

kruszki właśnie nie mogli poczekać na cesarkę do 9? przecież 3 kg to nie takie duze dziecko, dziwne:baffled:

no ja waśnie miałam na myśli nas z tymi prezentami :rofl2: w tamtym roku myślałam, że mąż pomyśli i w imieniu Laurki mi zrobi jakąś niespodziankę, taaa jakie moje rozczarowanie było :dry: więc w tym roku nie liczę na nikogo i sobie sama przyjemność zrobię :tak:

reklama
Do góry