reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

reklama
Witajcie, ja znów niewyspana i znienawidzony poniedziałek przed mną:-(. Mam stertę prasowania, pełno papierkowej roboty. Mój przerywany lekami sen, a raczej jego brak mnie wykańcza. Wczoraj jeszcze stres bo mała była mało ruchliwa no i chyba mdłości mi wróciły. Biedy M znów cały weekend przed komputerem, cały czas pracuje:-( Wczoraj była sąsiadka z synkiem 18 m- c chciała mi dać jeszcze jakąś tunikę ciążową i powiedziała mi, że ona to w tym okresie już wszytko miała, że torbę spakowaną pod łóżkiem itd, a my nadal w lesie.

exotic, nie wyglądasz na ciężarną w tej sukience:-), no i już za 4 tyg, super.

kruszki, ja się boje wszelkiego robactwa, a ja widzę ose, bąką to już panika.

sopelek, fajną masz tą szkołę do takiej też bym poszła. M namawia, może pora się rozejrzeć w końcu, na razie zamówiłam literaturę.

mala.di, współczuje, ale pamiętaj alimenty wynikają z pokrewieństwa, a nie z władzy rodzicielskiej. Nie będzie mógł się wtrącać, a będzie płacił.

Dziewczyny, szykuje się nadupał. U mnie o 7:30 były 23stopnie. Podejrzewam że około godziny 14-15 temperatura u mnie w biurze osiągnie jakieś 40 stopni. AAAAAAAaaaaa

Witajcie
Ja dzisiaj ledwo zipie po wczorajszym dniu-zaczęliśmy z mężem przemeblowanie żeby zrobić miejsce na łóżeczko i po wyniesieniu szafy ze strachem stwierdzam że czeka nas malowanie:p a ile tych rzeczy człowiek ma to aż strach pomyśleć:)
Dzisiaj szukam w necie kabiny prysznicowej i inspiracji na kolor ścian :)

Witam poniedziałkowo,

Musze pomyśleć nad tym haftem krzyżykowym, bo też kiedyś bardzo lubiłam to robić. Może warto wrócić do jakiś robótek ręcznych. Albo muszę wymyślić coś co mogę dla dziecka zrobić ręcznie.

Marcia - ja zaczęłam haftować zające z taką myślą, że je oprawię i jako obrazki powieszę nad łóżeczkiem, ale później wymyśliłam chyba coś lepszego - zamiast kupować gotowy ochraniacz na szczebelki łóżeczka, kupiłam materiał jasny i ciemniejszy niebieski i - sama uszyję taki ochraniacz i naszyję na to te zające - akurat 3 sztuki. Jak mi ładnie wyjdzie to może uszyję poszwę na kołderkę i też coś małego wyhaftuję i naszyję. Drugi zając zaraz będzie gotowy - to się pochwalę ;-)

Exotic - sukienka śliczna ale rzeczywiście, jeśli Ci brzuszek bardzo urośnie to może być kłopot. Tu chyba potrzeba porady profesjonalnej krawcowej.

Mala.di - bardzo Ci współczuję tej sytuacji z ojcem dziecka. Rzeczywiście jeśli już teraz widzisz, że nie można na niego liczyć to lepiej się od niego odciąć.
Jak byłam dzieckiem to ciotka mojej przyjaciółki adoptowała dziewczynkę z domu dziecka. Dziewczynka była w naszym wieku więc się kolegowałyśmy. Wyobraźcie sobie, że gdy skończyła szkołę zawodową i zaczęła pracować jako fryzjerka to nagle znalazł sie jej tatuś (który wcześniej oddał ją do domu dziecka) i zaskarżył ją w sądzie o alimenty bo był chory nie mógł się sam utrzymać.

Domi - biedna jesteś z tym niespaniem. Ja miałam kilka nocy takich, że sie obudziłam po 3-4 godzinach i już nie mogłam zasnąć to cały dzień był potem okropny. Snułam sie po domu taka rozbita i na nic nie miałam siły. I nawet jak się zdrzemnę w dzień to po przebudzeniu czuję się jak zombie i mam napad apetytu i najlepiej na coś słodkiego i to już, natychmiast ! Aż mi głupio.

Jestem bardzo zadowolona z weekendu bo udało nam się kupić meble do kuchni, płytki do kuchni i do łazienki i jeszcze sie okazało, że w Ikei te fronty do kuchni, które wybraliśmy są o połowę tańsze. Brakuje jeszcze płytek na podłogę do kuchni, lodówki i okapu a do łazienki kabiny i umywalki. Może się uda wszystko kupić do końca maja i na początku czerwca druga runda remontu. No wijemy gniazdo na całego ! :-)

Milionka - to może razem poszukamy tej kabiny. Ja potrzebuję prostokątnej najlepiej 80x100 lub na 120 nawet. No i ze wszystkimi ściankami i niskiem brodzikiem. Ja znajdziesz coś fajnego to daj znać, ok ? A Ty jaką potrzebujesz ?

Miłego dnia Dziewczyny !

Piękna pogoda dziś... ja bym chetnie sie poopalała, napiła zimnego piwka (oczywiscie w tej sytuacji, bezalkoholowego choć marzy mi się spróbowanie tego nowego piwa jabłkowego Sumersby bodajże)
Też nie mam pomyslu co robić ze sobą w sumie, choć wychodzic moge... mimo twardnienia brzucha lekarz robiacy usg kazał mi sie wiecej ruszac.
Haft krzyzykowy to nie dla mnie...nawet mam w domu zapas muliny, kanwe...wszystko. tylko cierpliwosci brak:-p

Trzeba bedzie sie dzis przejść do sądu by odwolać tą sprawe o alimenty na czas ciąży, bo to już 6 czerwca miało być... Ale damy rade, jeszcze troche sie pewnie bede meczyc by odganiac mysli ale potem..potem mnie czeka błogi spokój, i już się na niego ciesze :happy:
asiu, on wtedy jako ojciec mialby prawo do decydowania o niej w rownym stopniu jak i ja. a płacić nie bedzie bo nie ma z czego. tak czy siak dostane alimenty z funduszu, on co najwyzej bedzie mial narastajace dlugi ktorych nigdy nie spłaci, lepiej zapomniec o jego istnieniu
i z kazda godzina coraz bardziej jestem pewna, że dobrze robie
Agnieszka, ale chyba w tej sytuacji to sąd mu nie przyznal alimentow od córki?:confused: to by było chore

No i już jutro, w końcu wizyta u mojej lekarki, mam nadzieje że mnie uspokoi jakoś, i wymyślimy coś by mała rosła w siłe ;-) ale czeka mnie pobudka o 5 rano ! nad ranem wlasciwie ... :angry: nie jestem umowiona na zadna godzine, wiec musze jechac jak najwczesniej i czatować pod gabinetem.

30 tydzień !! jak to ładnie wygląda :-D i brzmi, i w ogole... Jeszcze tylko 10 tygodni :-)
a ja nadal nic nie mam... nawet listy tego co trzeba kupić...

Ostatnia edycja:
Hej Laseczki z rana;))
U nas też upał rozpoczyna się na całego, ale noce jeszcze strasznie zimne są. Ja juz po sniadaniu- myślę jaką zupę dziś ugotować.

Domi ja mam wręcz odwrotnie włączyło mi się ciągle spanie, dobudzić się nie mogę tylko bym spała. Może napij się herbatki z melisy ona wycisza organizm.
Exotic slicznie wyglądasz, fakt brzuszka nie widac wogóle. Ja w kwesti przeróbek też nie pomogę- ale skoro to jest sukienka z gorsetem może być problem, może jakiś materiał pod sznurki? Naprawde nie wiem- ale Ślicznie CI tego nie da się ominąć;-)

sopelku daj znać nam po wizycie- Ty silna kobieta jesteś 2 szkrabów nosisz- ma prawo Cie coś strzykać. Trzymamy kciuki:tak:
agnieszka,milonka życzę powodzenia w boju z wyborem rzeczy do domów, kolorów na ściany- ja przerabiałam to w listopadzie swego czasu śmiałam się, że jestem "Bohaterem swojego domu" tyle wiedziałam o płytkach, farbach i umywalkach:tak: :tak: Ale jak sama malowałam łazienke na czerwono to czułam taka radość, ze hoho:)
Wybór jest szeroki niestety a może stety- coś genialnego wybierzecie:tak:

Spokojnego dnia:tak:

Marcia napiszę jutro jak po wizycie. Mam nadzieję, że będzie owocna. Dzisiaj i jutro liczę sobie ilość skurczów. A 5 na dobę to na prawdę super wynik. Ja na 100% mam więcej :-(

Dziś skorzystam z ładnej pogody i zaraz włączę pieluchy tetrowe do prania :-D
Na razie wcinam platki z mlekiem i banana :-D

Exotic co do sukienki to ja bym postawiła w ciąży na te fasony empire, odcinane pod biustem, zwiewne. Może awaryjnie zaklep sobie gdzieś taką sukienkę ? cos w tym stylu jak niżej, ale są też jeszcze luźniejsze, mnie dopasowane w biodrach

3022_white_one.jpgatena.jpg072516.jpg
Ale jak się nie da i musisz z tą kombinować, no to może z tymi sznurkami dłuższymi ewentualnie jak będzie nie fajnie to wyglądało od tyłu to kupić szal w kolorze sukni, wsadzić sobie za gorset i wypuścić końce na te sznurki? troszkę zakryje że są bardzo szeroko związane. Ale może wywali ci brzuszek na zawołanie po ślubie :-D dzidzia będzie grzeczna i poczeka :-D

helol z rana
exotic musisz poradzic sie specjalistki! jak wyskoczysz do przodu w ciagu 4tygodni to moze byc ciezko :/
ja zamierzam pojsc do miasta, ale nadal chodze w szlafroku :)
przyplatal sie do mnie katar jakis wstretny :/ i wczoraj gardelko mnie bolalo, jade na paracetamolu :)
chcialam pojsc rozejrzec sie za nowa komorka dla corki, tak mysle ze to bedzie dobry prezent urodzinowy
no buziaki i bede pozniej

reklama
mala.di, nie jest do końca tak jak piszesz, to jest bardziej skomplikowane. Pozbawienie rodziców władzy rodzicielskiej nie ma wpływu na zakres praw i obowiązków nie wchodzących w zakres tej władzy. Dziecko nadal pochodzi od nich w związku z tym ciąży na nich obowiązek alimentacyjny względem dziecka, mogą po nim dziedziczyć oraz zachowują prawo do osobistej z nim styczności. W przypadkach, gdy wymaga tego dobro dziecka, sąd opiekuńczy ma obowiązek wydania z urzędu zakazu rodzicom pozbawionym władzy rodzicielskiej osobistej styczności z dzieckiem. Zakaz taki oznacza że rodzic / rodzice nie mogą spotykać się z dzieckiem, nie mogą też z nim korespondować ani rozmawiać przez telefon.
Może wyjście, żeby w ogóle wpisać w akcie urodzenia n/n jest najlepsze, w każdym razie musisz to wszytko porządnie przemyśleć.

Do góry