reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

reklama
Milonka jakie pysznosci ,ale smaka mi narobilas :baffled: Chyba w czwartwk na obiad beda:-D

Nataszk 3 mam kciuki ,bedzie ok:tak:
LeRemi u nas tez pogoda okropna ,dzis caly dzien pada:baffled:
Kruszki fajnie ,ze zakupy sie udaly:tak:
Malinka gratuluje tak zdolnej córeczki:happy2:
Marcia ja ostatnio zrobilam sos koperkowy z jajkiem, dawno nie jedlismy i byl po prosty prze pyszny:tak:

milionka aaaaaaaaaaaaaaaaaa, jak mogłaś!?!! ale wyglądają! bosko! Ja mam dwie lewe ręce do pieczenia :-(

kochana znalazłam super banalny przepis, każdemu się uda:
ubij białko z jednego jajka, wsyp do ubitej piany jeden cukier waniliowy, wymieszaj, do tego 2,5 szklanki mąki, żółtko, 1,5 szklanki mleka, łyżeczka proszku do pieczenia i duuużooo jabłuszek:)
smacznego :)

trzymajcie jutro kciuki o 17:30 mam wizytę u lekarza, a wcześniej wyniki glukozy:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziewczyny drogie, ja mam głupie pytanie - zrobiłam sobie suwaczek na suwaczek.com ale nie wiem jak go wstawić tutaj na forum, pomożecie? za chwilę 7 miesiąc a ja nie wiem jak używać podstawowych narzędzi na forum ;-)

witam z kawką:-)

za oknem piękne słonce i słyszę jak dzieciarnia przedszkolna wariuje!! juz niestety pprzez brzuszek nie mogę się wychylić przez balkon by podpatrzeć moje dziewczyny:-(
w piątek zaczynamy remont więc zaglądać będę zapewne jeszcze mniej!!

Malinkaizi a z jakies dziedziny sportu te medale córcia zdobyła???
Marcia nie martw się, sprawdza wszystko i będziesz spokojniejsza....

idę sobie zrobic koktajl:-)

Witajcie Sierpnióweczki :-D

Dziś ładna pogoda, świeci słoneczko,powiewa wiatr, a ja niestety grzeszę... wczoraj zjadłam lody, dziś pieczywo chrupkie z odrobiną czekolady i mam takie wyrzuty sumienia,że szkoda gadać. Pozwoliłam sobie na to jeszcze ostatni raz,bo dziś moja wizyta u lekarki, do której zaniosę wszystkie wyniki i usłyszę, co mam robić, a raczej odwrotnie - czego mam nie robić, nie jeść i w czym się ograniczać. Teraz już totalny zakaz na słodkie, przynajmniej do jutra ;-)

Milionka, wspaniałe placuszki zrobiłaś - dzięki za przepis, na pewno na dniach spróbuję,taka mi ślinka pociekła, jak zobaczyłam te pyszności.

Nataszka - trzymam kciuki za zabieg Twojego dziecka i aby wszystko szybko i sprawnie poszło :tak:

Malinka - dokładam się do gratulacji dla Twojej córci - dzielna dziewczyna i świetnie sobie radzi :-D

Mam dziś w planach przygotowanie jakiegoś obiadu - na razie uciekły mi z głowy pomysły na szybki i smaczny przysmak. Czy macie coś w zanadrzu?
Poza tym zamierzam psychicznie przygotować się do wizyty u lekarki, no i porozglądać się za jakimiś narożnikami do kuchni, bo tego jeszcze nie udało nam się z M wybrać. Ostatnio znów zastanawialiśmy się nad urządzeniem łazienki - myślimy o połączeniu brązowo - beżowym - żeby część łazienki była w jasnym beżu,a druga część w ciemniejszym brązie. Nie wiem jednak, czy to będzie ładnie wyglądało i czym będzie pasowało. Tak trudno jest jednak urządzić poszczególne pomieszczenia według własnej wizji. Tak mamy z pozostałymi pomieszczeniami. Nie mówiąc już o kosztach wszystkich materiałów - są ogromne niestety.

No nic,dość użalania się nad tym wszystkim, czas rozpocząć normalnie dzień i nie spędzać go w całości przed komputerem :-D (już ja widzę, jak mi się to udaje).

Miłego dnia wszystkim Sierpnióweczkom życzę :-)

MieMie nie będzie tak źle, na mnie ze wszystkich możliwych półek patrzą słodycze, ale jakoś mocno nie korci, mam słodkie gruszki :tak:

Milionka może nawet ja wypróbuję twój przepis, jak takie proste.. Asia też będziesz działać? bo z tego co kojarzę, to my obie urodzone kucharki, hahahaha

niech ktoś przede mną zablokuje allegro, siedzę i licytuję, toż to choroba już ! :eek: patrzenie jest super, ale żeby zaraz "kup teraz"? :rofl2: ale co tam, mąż jak na razie kwituje zakupy "bardzo dobrze zrobiłaś" :-D
a co do męża, to chyba moje ciążowe hormony sięgnęły zenitu, w tamtym tygodniu to już myślałam o rozwodzie " bo nie rozpieszczał", a teraz to kocham nad życie... hah zrozum ciężarną :szok:

ja dzisiaj z Laurą w domku, wczoraj poszłam na 2h spacer z nią, "na nóżkach", a wracałyśmy na mamy rączkach :eek: na noc myślałam, że mi brzuch odpadnie, jednak przesadziłam i dzisiaj mamy tryb domowy, w sumie dobrze, kurz goni moje dziecko, więc czas coś z nim zrobić :-D

Irisson,bardzo dobrze to określiłaś - słodycze patrzą ze wszystkich półek i stron.Ja mam je pochowane, a i tak nie mogę przestać o nich myśleć :-D

A na co szczególnie polujesz na tym Allegro? Ostatnio to też mój nałóg - ostatnio namiętnie szukam zwiewnych sukienek ciążowych,powinnam już przestać na nie patrzeć, bo co chwilę napalam się na coś innego. Tak to jest, jak ma się pod ręką komputer, internet i możliwość kupowania "po okazyjnych cenach";-)

reklama
ale mi się nic nie chce, źle spałam w nocy i strasznie niewyspana jestem, ale za to po masażu, lżejsza :)
Na śniadanko mleczko z chrupami a teraz zjadłam truskawki... nie mogę ich przestać jeść, sa takie pyszne!

Musze troche ogarnąć kuchnię, ale jak tam wchodzę, popatrzę na bałagan, to zaraz wychodzę, chyba muszę się zmusić...

Do góry