reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Kruszki - moje maternity zaczynam 18 czerwca ale musze zluzyc caly jeszcze swoj nie wykorzystany urlop wiec mam tydzien w maju i pierwsze 2 tyg czerwca, co za tym idzie juz od czerwca mam wolne takze mysle ze zrob tak samo tym bardziej widze ze pracujemy w podobnych branzach wiec jest ciezko z tymi wszytkimi rzeczami , ja pracuje w caffee nero zapewne znasz ten przytulek ... szukam teraz jakiegos zastepcy na ten rok i w spokoju odchodze na macierzynski;) a co chce troche miec lata dla siebie a nie latac z kawa herbata i kanapkami :D usmiechac sie i mowic jak to dzisiaj super sie czuje i jaka piekna pogoda kiedy sapie i poce sie jak swinia :D

reklama
Kruszki na moim przykladzie raczej sie nie bedziesz wzorowac, ale napisze mniej wiecej jak to sobie wymyslilam. Ja mam niecny plan zaczac maternity jak najpozniej sie da gdzies kolo 10 sierpnia dopiero. Z prostego powodu, zalezy mi na jak najpozniejszym powrocie do pracy w przyszlym roku:-D No i jesli sie uda, to bede miec okolo 5 tyg zaleglego urlopu wiec z pracy bym mogla odejsc kolo 10 lipca. Mi to pasuje poki co, bo ja z zupelnie innej branzy, robote mam siedzaca do wyrzyg... a ze teraz jak jestem w ciazy to tym bardziej organizuja mi stanowisko tak, ze rekami wystarczy mi tylko ruszac to wrecz szukam pretekstu zeby wstac i rozprostowac kosci i polazic. Szczerze mowiac to siedzac w domu wiecej sie narobie niz w pracy:tak: A ze lato mamy jakie mamy, wiec jakos nie spieszy mi sie zeby z niego korzystac:no: Reasumujac ja jeszcze nie ustalilam dokladnej daty, na pewno zrobie to w maju, po moich urodzinach, zeby sobie nastroj poprawic;-)

Hej dziewczynki wieczorem:)
My dziś nad jeziorem dzień spędziliśmy Młody szalał woda piach a ja placek leżałam- plecy buzie i nogi do kolan mam czerwone wyglądam jak nasza flaga Biało czerwona:-D:-D Potem na ogrodzie u mamy mały dalej pluskał się w wodzie a ja troszke polezałam w cieniu ale pogoda Nas rozpieszcza oby w dniu porodu był chłod:tak:

Mój dzis po pracy z kolegami po piwku miało być jedno skończyło się na kilku- bo już śpi w pokoju Małego, a on ze mną. A niech facet ma nawet zła nie byłam taki słodki był:-D:-D
Jutro jak pogoda dopisze to też trzeba gdzieś jechać bo w bloku zwariować idzie, a w czwartek ZOO, k8libby byłaś opowiadaj jak wizyta:tak:?

A teraz jem truskawki a Mała kopie kopie;-)

MieMie, na allegro wystaw, Polacy korzystają z Allegro. Ja sprzedałam moją właśnie na allegro, żeby było śmieszniej to drożej niż kupiłam, a miałam tez używkę ;) To był dość popularny model WhiteOne, dobrze się sprzedawały.

Nataszka, było bajecznie :) pogoda dopisała, zwierzaki pozowały. Lamy są super i maleńkie kozy, które można wypieścić na wszystkie strony :) Małpy znudzone, weź banany i jabłka dla nich i marchewki dla sarenek :)
Warto wjechać do centrum bo jest tam ładna przystań i fajna tez jest plaża, ale wieje nad wodą. Piękna trasa po drodze, fajne małe miejscowości z uroczymi domkami z czerwonej cegły. Super było, za rok pojedziemy tam z dzieciaczkiem :)
Weź kanapki, bo na miejscu jest niedobre jedzenie :)
Kilka zdjęć :) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3079836430596.2122141.1104333238&type=1&l=10c91ac855

Ostatnia edycja:
no wiec juz dalam pismo, odchodze 1go czerwca, chce wrocic szybciej jakos na wiosne zeby robic godziny na czarno :) (tak sie umowilam z szefowa :) bede pobierala maternity a ona do reki da mi np. za wesele, takze uklad dobry, wiec tym samym nie musze sie martwic teraz czy ide teraz czy pozniej, dodatkowo dopisuje sobie urlop i tym samym podwyzszam srednia (tak mi doradzila zrobic sama szefowa :) ) takze jeszcze ten miesiac do konca i bede off :) ide spac laseczki :* do jutra, mam rano wizyte u midwife :)

Jak tu dzisiaj pusto, czyżby wszystkie mamusie odsypiały upały i część majówki. U nas jeszcze dzisiaj nie jest tak gorąco, choć podobno potem ma być. Dzisiaj stwierdziłam, że czas najwyższy zabrać się za wyprawkę dla młodego i zastanawiam się nad rozmiarem 56 czy 62. Starszy w 56 dał radę dwa tygodnie. Pewnie tak będę rozmyślać i czerwiec mnie zastanie:-).
Miłego dnia

dziewczyny jakie plany na dziś? :-)
my w domku, jest za gorąco, a mąż w pracy, w takie upały wole nie iść sama z Laurą, zwłaszcza, że coś tam lekko brzuszek się spina przy chodzeniu :tak: wieczorkiem idziemy na parapetówę do znajomych, to znając życie męża będę prowadzić, hahah Nataszka mój tez po alko jest słodki i włącza mi się "ajlowiu" :tak:
k8libby super zdjęcia :-)

domi ja też chętnie bym wyprawkę zaczęła robić, tylko się boję, że zrobię ją w miesiąc i potem kolejne 2 będę patrzeć i się nudzić :sorry:

Dzień dobry:) U Nas w Szczecinie chłodno- nad ranem burza była więc przyjemny chłód na dworze. Zaraz się zbieramy na jakis spacer i jakieś zakupy małe.
k8libby super zdjęcia, dziękuje za rady- tak myslałam że jedzenie tam niedobre i na kanapkach trzeba będzie być, ale już doczekać się nie mogę. A dzis może pojadę do Gospodarstwa Agro przed Kołbaskowej też mają mini Zoo:tak:
domi ja mam kilka ubranek chyba po 3 sztuki 56 reszta większa.

Też życzę Miłego Dnia:tak:

reklama
Bry
K8libby fajne zwierzaczki:tak:

A wy dalej odpoczynek,macie dlugi weekend.?.:happy:
U nas jest tydzien wakacji majowych ,wiec Michalek tez w domu:tak:Ale zaraz sie zbieramy do sasiadki ,ma core w jego wieku i sie pieknie bawia:tak:

Kolo 20 maja jedziemy do polski juz sie doczekac nie moge...mam nadzieje ,ze pogoda dopisze:tak:

milego dzionka

Do góry