reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

reklama
MieMie robię Igm i Igg za każdym razem, mimo że już w poprzedniej ciąży wyszło mi że mam przeciwciała czyli przechodziłam. Nie wiem czemu tak mi zleca, ale nie chce mi się z nią spierać.

Asia85 hiv nie miałam zleconego ani teraz ani w poprzedniej ciąży, podpytałam koleżanki co urodziły - też nie. Może to się standartowo wykonuje po przyjęciu do szpitala? Paciorkowca też jeszcze nie miałam zlecanego. Ale jeśli chodzi o HIV to oddawałam kilka razy krew honorowo, i tam jest oświadczenie że jeśli by się okazało że jestem nosicielką oni muszą się do mnie odezwać albo wysłać zawiadomienie. Niczego nie dostałam :-) więc jestem zdrowa.

Jak widzicie jest godzina 4:30, osiągnęłam apogeum niespania dzisiaj. Dobrze że jutro sobota. Położyłam się o 22, nie mogłam usnąć przynajmniej do 24, potem około 1 się wybudziłam na siku i zadzwoniłam do TZ bo wyjechany. Potem udało mi się usnąć, i teraz nie śpię od 3. Właśnie wykonałam pierwszy raz w życiu taką akcję, mianowicie poszłam do kuchni, upiekłam sobie na patelni bułkę, następnie usmażyłam jajko, zrobiłam dwie kanapeczki, słodką herbatę i jeszcze do tego wszystkiego wróciłam z tym wszystkim do łóżka i zjadłam na leżąco o tej godzinie. Kot właśnie wylizuje talerzyk po jajku :-) aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Mam nadzieję że niedługo uda mi się zasnąć bo oszaleję.

Jeśli to potraktować jako śniadanie, to chyba jak wstanę o 10 to będę musiała już zjeść obiad, a tuż po południu kolację, heh

Młody w brzuchu też nie śpi ;-)

Ostatnia edycja:
Marta, ale się wszczeliłam:-), Ty idziesz spać a ja już wstałam:-) Z tego cholernego przeziębienia teraz został lekki kaszel, w sumie to nie kaszle tylko straszne drapie mnie w gardle. Wstałam na fenka i poszłam zrobić herbatę, a że już jasno spać mi się nie chce to nie idę spać. "Ukręcę" sobie syropu z cebuli.;-) Mój M teraz ma tyle roboty, że siedział do 2 nad projektem, strasznie mi go szkoda. Mówi, że musi jak chce żeby mała wszytko miała i już nie mam wtedy żadnego argumentu.
Ja hiv robiłam w życiu już wiele razy przy oddawaniu krwi sprawdzali mi, jak mówisz, potem robiłam jeszcze z trzy razy, np. jak chcesz na dłużej wjechać na terytorium Izraela to wymagają, ale teraz też mi gin zleca to robię. W sumie od tego czasu byłam w szpitalach, miałam operację itd., a ja jestem z tych co wolą o jedno za dużo niż o jedno za mało badanie zrobić.:tak: Słyszałam w ddtvn kiedyś, że to hiv ma być, czy już jest w standardzie badań w ciąży (można w każdym razie za darmo zrobić lekarz musi Ci dać skierowanie), tylko mówił ten lekarz, że jest ogólnie oburzenie kobiet na lekarza, że to zleca. Podobno odpowiadają: ja nie narkomanka, prostytutka itd., no niestety taka jest świadomość ludzi o tej chorobie:-(

Mój psiur chybaby się o posiłek o 4 nie skusił, śpi tak mocno, że musiałabym mu do pyska chyba to wepchać:-) Zaliczył wczoraj wieczorną zabawę z ulubioną koleżanką i jest nieżywy. Ja nie wiem jak ktoś kto przesypia większość dnia, może być tak zmęczony po zaledwie 2 h spacerze:-), szczególnie, że ma dopiero 14 m -cy.

Ostatnia edycja:
Cześc brzuchatki:tak:Zaczął się weekend więc na forum cisza będzie, ostatnie 2 dni zalatane wizyta u gina (opisałam wątku), dokończenie zakupów wyprawkowych, bo mam rozwarcie 1 cm. Dziś piękna pogoda mamy zamiar jechać na grilla do rodziny, odpocząc i cieszyc się pogodą.

Jeśli chodzi o HIV mój lekarz mówił mi, że jeszcze to badanie nie stało sie obowiązkowym badaniem NFZ. Ale on zawsze wysyła dla pewności, bo można byc chorym a urodzić zdrową dzidzią. Chociaż mówił, że miał panie oburzone tym skierowaniem- dziwne:eek:

Ja witamin nie biorę żadnych- wyniki mam zawsze dobre, więc stwierdziliśmy z lekarzem że mam nie brać sztucznych- ja mu wierze:tak: Zjedliśmy śniadanie ide się ogrnąć i mojego łobuza małego. Kochane życzę spokojnego Dnia:tak:

ja juz na poczatku miałam hiv zlecone i jak nie zrobiłam bo u mnie w przychodni 200 zł sobie zazyczyli to pani mnie w szpitalu na wizyte przyjeła i miałam za free ale sama naciskała, że trzeba zrobic.

:szok: 200 zł to chyba test potwierdzenia, bo normalnie przeciwciała anty - HIV kosztują w diagnostyce już nie pamiętam ale nie więcej niż 40 zł, a jak wychodzi pozytywny to robi się tzw. test potwierdzenia genetyczny i na wyniki czeka się m-ce jak dobrze się orientuje. To fajną masz lekarkę:tak: nie rozumiem czemu w Polsce nie jest to podstawowe badanie. Ja muszę je jeszcze powtórzyć w 35 tc jakoś tak.

cześć dziewczyny..

witam się ze średniawym humorem, tak mnie mąż wczoraj wkurzył, że od rana jest tylko "tak i nie" :-p byliśmy szukać nowego samochodu, ale jednak doszliśmy do wniosku, że Scenic jest w sumie w miarę duży dla nas i poczekamy do następnego roku, bo jednak nie wiadomo, czy będę mieć za rok jakąś robotę, no i przedszkole Laurki dojdzie, plan do końca roku po oszczędzać, bo jak nie znajdę roboty, to kicha będzie..

a tym co nie spały współczuję, ja się tylko położę i kima :sorry: Młoda tak mnie kopie na wszystkie możliwe sposoby, śniło mi się, że jak stanęłam pod światło, to było widać przez brzuch jaka śliczna jest :-D:-D no i zauważyłam zależność, jak jest Laura rozwrzeszczana gdzieś blisko, to Nina też jest mocno aktywna :szok: nie dadzą matce odpocząć... :rofl2:

Nataszka zaciskamy nagi i do sierpnia trzymamy ! to tylko 14 tyg. ! dasz radę :tak:

reklama
Dzięki dziewczyny, irisson zaciskam nogi zaciskam mocno, staram sie nie forsowac i nie podniecać mojego bo zakaz mamy:-p A Irisson z jakiej Ty miejscowości jesteś??, bo pisałaś coś o Lubuskim a ja z tamtad pochodzze:tak: A Twoja Ninka to pewnie śliczna jest jak Laura:tak:
W laboratorium HiV jest chyba u mnei 45 zł płatny ale są też 2 laboratorium co można zrobic za darmo anonimowo.
Właśnie gotuje burakową- pachnie w całym domu :) Wróciliśmy z placu zabaw mały wyszalał się i ogląda Shreka mam chwilke.

Do góry