reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

MieMie, nie trzeba IgG pokazuje czy przechodziłaś infekcje w przeszłości, IgM dodatnie oznacza, że teraz ją przechodzisz. Nie ma sensu robić IgG, szczególnie, że zakładając tfu tfu zarażenie, przeciwciała IgM pojawiają się już tydzień po zakażeniu, a IgG znacznie później. Ja mam teraz na wizytę cmv, toxo i różyczkę IgM co jest dla mnie bez sensu bo różyczkę przechodziłam i byłam szczepiona JgG robione w poprzedniej ciąży mega duże i chyba objawy w przeciwieństwie do toxo czy cmv bym zauważyła, ale jak każe to zrobię.

Marta, ja mam te wszystkie żółtaczki i wirusa HiV mam zrobić dwa razy dwa razy ( HiV to podobno to standard przed przyjęciem do szpitala), drugi raz przed porodem. Ostatnio mnie ścigał nawet bo pomyliłam się i zamiast antygen anty - HBS zrobiłam poziom przeciwciał i kazał jak najszybciej zrobić. Ja w tym trymestrze oprócz posiewów, cytologii które już mam zrobione mam jeszcze wykonać: odczyn Combsa, glukoze 75 mg. Mocz robię co wizytę, krew co 2 wizytę, czyli co jakieś 8 tyg.

doti, ale posiew z pochwy i odbytu lub ujścia cewki w kierunku paciorkowca tzw. test. GBS jest obowiązkowy przed przyjęciem do szpitala i jest obowiązkowym badaniem refundowanym przez NFZ, straszne dziwne, że go nie miałaś jak lekarka mogła Ci tego nie zlecić?. Jak kobieta trafia do szpitala to wiem, że pierwsze co pytają to o wynik testu na paciorkowca.

Ostatnia edycja:
reklama
witam,
mam do odsprzedania 2 opakowania DUPHASTON po 20 zł za opakownie jeżeli któraś mama była by chętna proszę o wiadomość na prv.

pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży:)

cześć dziewczyny. ja byłam 2 dni w szpitalu.. trochę spanikowałam:no:
od paru dni miałam wkładkę mokrawą jakby się woda sączyła a wczoraj jak byłam w pracy to tak nagle "chlusnęło" i nawet wkładka tego nie zatrzymała i poleciało też na bieliznę i trochę spodnie. pojechałam na IP i tam prawie po 4 godzinach mnie przyjęli :wściekła/y:
na szczęście dziś porobili badania i jest wszystko ok :-) prawdopodobnie był to jakiś śluz, ponoć czasem to się zdarza... ale nerwy taki że nie pytajcie:no:
no ale dziś na usg dowiedziałam się, że będziemy mieli synka :-)
pozdrawiam
ja biorę femibion vita fer bo miałam za mało żelaza

Juz po pracy ;) dzisiaj przyszlo lozeczko ktore zamowilismy ale jeszcze siedzi w kartonie bo nie mamy czasu rozpakowac;)
strasznie dokucza mi dzisaaj bol w plecach w odcinku lendzwiowym :( juz sie nie nadaje do niczego chyba...

Zmiana tematu na hafty!:) MieMie te zajaczki to wydaje mi sie ze haftem krzyzykowym sa robione, a do tego kolko nie jest potrzebne. Plutno do krzyzyka jest do kupienia w kazdej pasmanterii,tak charakterystycznie ma powyciagane nitki. I mulina, najpopularniejsza i w najlepszych kolorach jest chyba Ariadna. No i najwazniejsze to wzor obrazka z rozpiska i kodami kolorow nici. Najlepiej zaczac od jakiegos malego prostego bo to naprawde zmudna robota. Za to efekt moim zdaniem powala,zwlaszcza tych obrazow wielkich,w ramie,na scianie...jak "malowane igla". No ale to juz wyzsza szkola i dluuuuuugo czasu trzeba. Ja nie mam tyle czasu zeby namietnie wyszywac,ale moja mama to juz ekspert,miala nawet jakas tam mala wystawe w domu kultury. Teraz jak do mnie przyjedzie to powiem zeby cos przywiozla to se podziurkuje w wolnych chwilach:)

Dziewczyny z UK mam pytanie czy pamietacie jak sie liczylo ten macerzynski? i ktore tygodnie a wiem ze jest ich osiem beda sie wliczac i bedzie z nich wyliczana srednia ?:-)

reklama
Exotic dostalas od poloznej ksiazke The pregnancy book? Tam jest wszystko opisane dokladnie, ja sie nie wczytywalam dobrze, bo mi nie bylo potrzebne, ale pamietam cos ze to 8 tyg lacznie z 15 tyg przed data porodu. Nie wiem czy zrozumialas, bo troche to zagmatwane tlumaczenie. Ale jak chcesz moge poszukac i Ci przytoczyc oryginalny cytat na priva.

Do góry