reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

reklama
Malinkaizi, mi jeszcze odcinek lędźwiowy masuje, jak leżę na boku. Uciska nad piętami, to zwalnia splot kulszowy i tyle mi wystarczy, bo tylko to mi dokucza.

Co do witamin to na początku brałam Pregne plus, potem Femibion. Gdy okazało się, że wpadam w nadczynność, musiałam wyeliminować witaminy z jodem i brałam z 2 m - ce Prenatal classic. Jak TSH wróciło do normy biorę Femibion Natal 2. Różnic żadnych w wynikach nie widzę, po Prenatalu co miał sporo żelaza i tak przyplątała się anemia i teraz biorę jeszcze dodatkowo żelazo.

asia.85, akurat od trzech lat już nie płacimy komuś, tylko mieszkamy z dziadkami M. I argument finansowy jest jedynym, który nie pozwolił mi się jeszcze wyprowadzić stąd na siłę. Nie ma sensu wracać do wynajmowania. Następny krok to już tylko na swoje.

Spotkanie krakowskie po weekendzie majowym - jak dla mnie ok. Koło Pergaminu przechodziłam już setki razy, ale nigdy tam nie zajrzałam. Więc znowu poznam coś nowego :-).
malinka1980, ja biorę Vita-Miner DHA. Przerzuciłam się z otrzymywanego wcześniej za darmo od gin Centrum Prenatal czy coś takiego. Ale kupowanie Centrum by mnie zrujnowało finansowo :-p. Nie wiem jak bardzo to na mnie wpływa, ale na razie wyniki morfologii mam ok, nie brakuje mi chyba niczego.
A teraz lecę już spać. Jutro na 7:00 do pracy (boshe, jak ja nie lubię piątków i tej 7:00 godziny...:wściekła/y:) a potem wizyta u ginekologa i pakowanko na urlop :-). Do końca kwietnia laba. A potem się pewnie będę przez 2 tygodnie odkopywała z tygodniowej nieobecności ;-).

Ostatnia edycja:
Co do witamin rowniez biore prenatal clasic i dodatkowo 3 tabletki zelaza dziennie bo mam spora anemie niestety.

Po dzisiejszym powrocie do pracy stwierdzam ze moj mozg zanika! w ogole nie potrafilam sie wyslowic po angielsku dukalam jakies slowa zapominajac wszytkiego hahaha makabra jakas na koniec dnia mi sie juz polepszylo ... tak jakby ktos mi dziure w glowie zrobil :p

U mnie teraz sie bardzo pracujaco zaczyna duzo godzin i dni w pracy , zabookowalam juz swoj macierzynski od 18 czerwca i juz sie nie moge w sumie doczekac tego pieknego momentu :D:-)

Witanko! Troche mnie tu nie bylo ale i tak nikomu nie zbraklo:p :D Zazdroszcze spotkan,ale wam fajnie! Ja w sumie do krakowianek to 2 godzinki i juz bym byla,samolot mam bezposredni:D Ale drogo by ta moja "kawa" wyszla:eek: W zwiazku z tym cos innego sie trafilo, swieto lasu!!!!ciotka lena ma wychodne w sobote wieczor:cool: Co prawda bede jedyna brzuchatka ale towarzystwo i tak przednie, musi byc fajnie! Kochany TZ z juniorem zostaje, pewnie caly wieczor na playu zaszaleje:)

Zabukowalam juz bilety dla mamity mej, coby przyjechala na narodziny wnosi. No i se policzylam, ze jesli nic sie nie zmieni to zostalo mi 52 dni pracy!!!!! a potem 13m-cy w domciu:D:cool: Z taka perspektywa moge jutro wstawac o tej 6, a co!
Slodkich snow ciezaroweczki!!!

dzag82 powodzenia na wizycie i miłego,spokojnego odpoczynku:))
Exotic87 ja jakoś o dziwo mam jeszcze żelazo w normie choć od jednego gina już na wszelki wypadek dostałam ale jeszcze nie biorę. Dziwne to u Was,że zaczynacie macieżyński jeszcze przed porodem

:shocked2:
LeRemi mi brakowało Twoich żabeczek:* Trzeba powoli pomyśleć o numerach telefonów na priv bo zaczynacie znikać i szukaj wiatru w polu znikąd kontaktu.
Ja dziś leniu****e a w przyszłym tygodniu glukoza mnie czeka a potem może uda się jakiegoś grilla zorganizować tak za mną już chodzi mam nadzieję,że pogoda majówkowa będzie piękna:) Miłego piąteczku:*

reklama
LeRemi, no bez mamusi się nie obejdzie:-)

Ja dziś przespałam całą noc i nawet po fenku zasnęłam. Wczoraj leżakowałam u rodziców, tata latał nade mną: przykryj się, może omlecika, herbatkę i ta w kółko. Mój taka jest pedant i "sterylny" i wczoraj słyszę, że planuje na szeroką skalę czyszczenie dywanów i wykładzin, żeby Ula mogła raczkować. Mówi, że wnusia musi mieć wszytko u nich drugi egzemplarz. Ja mu mówię, tato rzuca się koc i będzie na tym siedzieć i się bawić, a jak będzie miała spać to się obłoży poduszkami, ale on swoje, chyba zwariuje na jej punkcie. Moja mama do dziś wspomina, że jak mnie urodziła musiała wrócić do szpitala bo miała zapalenie piersi, a tata z ciocią też taka pedantka nie mogli mnie nakarmić bo ciągle butelki nie były idealnie wysterylizowane, wyjmowali szczypcami była smuga znów parzyli i ta w kółko:-) W końcu moja babcia się wkurzyła, że muszę w końcu zjeść i przegoniła towarzystwo z kuchni. Dobrze, że dziś jak coś jest sterylizator.:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry