reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Agnieszka, nie chodzę do takiego typowego salonu. Chodzę do takiej starszej Pani, która ma wiele lat doświadczenia, kupiła mieszkanie, w którym przyjmuje klientki. Nie ma szyldu, ale ma robotę od 8 do 20 :)

reklama
Dziewczynki znające się na tarczycy, dostałam wyniki badań krwi, znaleziono mi też na USG w prawym płacie prawie bezechowe ognisko 2mm.
TSH 2,43 uIU/ml norma 0,27 - 4,2
Trijodotyronina wolna FT3 (s) fT3 4,07 pmol/l norma 3.95 - 6.8
Tyroksyna wolna FT4 (s) fT4 11,82 pmol/l norma 12 - 22
P-ciała p/tyreoglobulinie (s) ATG (antytyreoglobulinowe) < 10 IU/ml norma < 115
P-ciała p/peroksydazie tarczycowej ATPO < 5,0 IU/ml norma < 34,0

Wcześniej TSH wyszło mi 3,23 uIU a norma z tamtych badań 0,55- 4,78 (po szpitalu byłam i kroplówkach...może to miało wpływ?)

Więc wychodzi na to że TSH mam teraz już w normie. Nic z tego nie rozumiem :no:

Ostatnia edycja:
Przeczytałam dzisiejsze posty ale nie spamiętałam co kto pisał.

Któraś pytała o szpital do porodu w Warszawie. Ja będę rodzić w Bielańskim.

A Warszawskie spotkanie sierpniówek to gdzie się odbyło? Dobrze skumałam że gdzieś na brudnie? Mieszkałam na zaciszu nieopodal, ale teraz za Piasecznem więc do Was mam chyba dość daleko. Mama tam mieszka nadal. Ale rzadko odwiedzam dom rodzinny z racji odległości i braku czasu :-(

sopelek83 a nie masz możliwości żeby ci od razu lekarz wyniki badań oglądał???
Mart81 tak spotkałyśmy się w C.H.Targówek bo wszystkie mamy blisko a rodzić będę tam gdzie ty. Jeśli na codzień masz za daleko ,żeby przyjechać to może jak będziesz na wizytę przyjeżdzać to się uda.Czy na razie do szpitala nie zaglądasz?

k8libby a na jakiem łóżku te masaże masz robione? Ja mam znajomego masażystę ale na swoim łóżku mnie nie położy a typowego dla ciężrnych z dziurą na brzuch nie ma:( Zazdroszczę tym co chodzą na basen mi moja ginekolożka ze względu na częste infekcje zabroniła a mam tak blisko;(

Jest propozycja następnego spotkania warszawskich sierpniówek: wtorek 24 kwietnia, godz. 10:00 Grycan w CH Targówek.

Właśnie zapisałam się do szkoły rodzenia w szpitalu na Czerniakowskiej. Jest bezpłatna dla pań zameldowanych w Warszawie. Pierwsze zajęcia 8 maja o godz. 18:00, kurs trwa 8 tygodni, zajęcia raz w tygodniu.
Dla zainteresowaych podaję numer: 605 304 657.

Sopelku - trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę u endokrynologa.

K8libby - szkoda, że tak daleko ode mnie masz tą panią od masażu. Chętnie bym poszła do takiej sprawdzonej i z doświadczeniem.

Malinkaizi, na zwykłym łóżku mnie masuje, najpierw leżę na plecach a potem na bokach, masuje mi tylko nogi. Jest to masaż limfatyczny.

ja nie biorę, doszłam do wniosku, że mam rewelacyjne wyniki, więc po co.. jak się zmieni coś, to włączę do diety :tak: byłam dzisiaj w poradni prenatalnej i przy okazji u teściów, jestem niemiłosiernie umordowana, Laura rozbita, bo ledwo spała godzinę w aucie, a u nas to mało :blink:

reklama
Sopelek, jestem, z tego co ja wiem z rozmów w paroma edno i z literatury, masz lekką niedoczynność na granicy. Ft4 powinno być w przy prawidłowych wynikach tak jak Ft 3 w górnej normy to jest ideał. TSH masz takie, że mój edno włączyłby leczenie, szczególnie, że Ci się waha. Są to spore wahania biorąc pod uwagę, że TSH jako hormon przysadki mózgowej potrzebuje przynajmniej 3 tyg, żeby dać znać o zmienia w wynikach. Mój gin włącza hormony u ciężarnych z TSH 2, na wszelki wypadek. Co do obrazu usg, musi to endo oceniać razem z wielkością tarczycy (pewnie masz na usg), i palpacyjnie zbada, czy jest twarda, miękka itd. Dobrze, bardzo dobrze, że nie masz przeciwciał, bo z nimi nic się nie da zrobić, bujasz się z nimi całe życie.

Ostatnia edycja:
Do góry