reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Asia ja też do takiego chodzę,ale dzidzia sobie włożyła pępowine między nogi na ostatnim USG (2 tyg temu:() i co zrobię ...nic...
Dzięki dziewczyny za pocieszenie...no staram się kupowac te neutralne jak już,ale jest ich tak mało...a nie chce mieć takich samych bodziaków na 56 i 62...

reklama
Ratina, co Ty mówisz :) Małych bodziaków jest mnóstwo w neutralnych kolorach i neutralnymi wzorkami. Tylko trzeba kupować na działach chłopięcych, bo dziewczęce są zazwyczaj różowe ;P Dopiero potem zaczynają się auta, roboty i inne spidermany ;) Na początku wszystko jest w misie albo zwierzątka. Franek miał mnóstwo małych ubranek zielonych, czerwonych, pomarańczowych. Wszystkie równie dobrze nadałyby się dla dziewczynki :)

A co do płci, to ja bym jakoś strasznie nie wierzyła w określenie jej w 12-13 tygodniu. U nas na usg wtedy też coś "wystawało", a po 2 tygodniach zdaje się trochę zanikać ;) Ale mimo że moja pani dr jest doskonałym specjalistą i sprzęt ma super, nadal nie odważyła się nic powiedzieć na 100%. Dopiero na połówkowym organy są już dobrze wykształcone i jeśli tylko dobrze się odwróci, to można z większą pewnością coś powiedzieć :)

Ewa no pewnie nam też mówiła, żeby się nie przywiązywać i rodzinie jeszcze nie mówić:-) ale mówiła, że kąt ułożenia wzgórka płciowego czy jakoś tak sugeruje na dziewczynkę, mi to zupełnie wszytko jedno, ja chce żeby było tylko i aż zdrowe. Ja w ogóle nie chciałam znać płci, ale mój mąż bardzo chciał, dla dziecka jeszcze nic nie mam i nie kupuje. Zacznę w 3 trymestrze dopiero.

Ratina, no jak się źle ułoży to nie ma mocnych:-)

Chciałam zameldować, że na wyprzedaży w H&M załapałam się na 3 cieniutkie sweterki w sumie za 90zł :) były tez spodnie, ale niestety rozmiar 48, to troszkę za duże, nie planuje aż tak się powiększyć :)
Idę teraz sprzatać w kuchni i robic obiadek. Mam taki syf, że głowa boli!

Hej dziewczyny!Witam nowe sierpniowki.Ja tylko na chwile.Nie poodpisuje wam bo od niedzieli mam zaleglosci w czytaniu.teraz tak zerknelam co naskrobalyscie i w sumie nadal nie wiem bo pobieznie czytalam.:zawstydzona/y:cale 3 dni siedzialam nad opisami i dzis do poludnia.na razie skonczylam ale jestem zmeczona i oczy mi wysiadaja:baffled:Sempe trzymaj sie jakos.Olga wspolczuje feralnego dnia.50 osob w 5 godz i sama,oj wiem co to znaczy.Na koniec nie wiedzialam jak sie nazywam i jak sprawdzalam recepty wydawalo mi sie ze niektorych nie realizowalam i potem z seduchem pod broda sprawdzalam czy dobrze wydalam.Heh to byly czasy.Ale nic dobrze ze facet z wawolnicy daje mi szanse bo zwatpilam czy kiedys bede pracowac w swoim zawodzie .Tak jak wczesniej wspomnialam tutaj praca obecnie tylko po znajomosciach:wściekła/y:i krucho jest bo prywaciaze oszczedzaja ,jedna osoba musi pracawac za 2 ,sekretarke i sprzataczke:wściekła/y:Luizka wczoraj dorwala od tesciowej puszke z guzikami i przybiegla do mnie z buzia pelna guzikow .Tez mi rece opadly.A ja na nic teraz nie mam czasu .Dom zapuszczony.Tesciowa na ten temat sie wpier....Szlak mnie trafia na sam dzwiek jej glosu za sciana.Hm kilka z was napisalo ze po zmianie partnera maja zlote tesciowe:baffled:Dalo mi to do myslenia.Chyba musze zmienic meza zeby miec lepsza tesciowa:eek:

Moje drogie witam, zarówno nowe mamuski jak i obecne:) Ja Was cały czas podczytuje ale jak już przeczytam i chce coś pisać to mój 3 latek zawsze cos wymysli nowego i lece. Dalej siedzi w domu już miesiac nie był w przedszkolu dalej katar ropny wrr nic nie pomaga. Jutro jade do dyrektorki przedszkola rozmawiać aby rozwiązała umowę bez 3 miesięcy płacenia bo 700 zl płace a malego więcej nie ma niż jest może się zgodzi mam nadzieję bo kasa potrzebna.
Życzę spokoju wszytskim:) Mam nadzieje, ze znajdę więcej czasu na pisanie:-)

Doti ja bym na Twoim miejscu teściowej zrobiła tak piekielną awanturę,że nie wiedziałaby jak się nazywa...Zostawiasz jej dziecko a ona jest tak nieodpowiedzialna,że nie zwróciłą na to uwagi????A jakby dziecko się zakrztusiło...

hej dziewczęta, witaj Emka! :-)

U mnie też jakis taki marazm i senność nastała, mam mnóstwo roboty i nic mi się nie chce.. Natka nadal w domu (w żłobku ciągle ospa) i dni jakoś tak szybko mijają. Co do płci, to przy Natalce mój lekarz do ostatniej wizyty za każdym usg sprawdzał, czy przypadkiem z dziewczynki nie zrobił się chłopak :-)

reklama
Ratina nalezalo by jej sie oj nalezalo.Problem w tym nie mowi mi wprost wszystkiego tylko do tescia albo tz w 2 pomieszczeniu ,tylko tak zebym slyszala.Z awantura nie pojde bo jeszcze doklada ze podslu****e,wiec ma wiecej powodow do ochrzaniania mnie.Te guziki to jeszcze nic.Wlosy naglowie mi sie jeza jak widze ze noze leza w zasiegu reki Luizki np na łozku,krzesle.Zwrocilam uwage ale jak grochem o sciane bo przeciez moje zdanie sie tu nie liczy.Niestety dziecko sie nudzi i lgnie do dziadkow bo zawsze to jakas odmiana jest.A tak na poprawe humoru to przyznam wam sie do mojej wczorajszej porazki.Tak teraz dzialam na meza ze wczoraj zasnal w czasie seksu:zawstydzona/y:( ja bylam na gorze)ale i tak go wykorzystalam:-DA wogole to stwierdzam ze im czesciej sa przytulanki tym wieksza mam na nie ochote.Morduje juz mojego biednego chlopa do znudzenia ze az zasypia w trakcie. Slyszalam ze kobietkom zdarza sie zasnac hm ale facetowi?:-DWidocznie moj masaz zadzialal na niego odprezajaco zamiast podniecajaco.Heh tak to bywa w malzenstwie

Do góry