reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Aia dzieki wielkie, mam dwie ostatnie tabletki magnezu w domu to zaraz jedna wezme, a potem wyskocze kupic, bedzie pretekst zeby sie z domu ruszyc. A w ogole jak to sie berze, 1 tabl dziennie???
A ruchow dzidziolka sie doczekasz, nawet sie nie obejrzysz bo czas szybko leci. W pierwszej ciazy zawsze jest pozniej troszke (ja z synkiem dopiero 21tydz!), ale Ty juz jestes w 17tyg wiec juz masz blizej niz dalej:-D

reklama
Dzięki za słowa otuchy:-D Strasznie bym chciała już małą czuć, mam wrażenie, że takie w pełni namacalne świadectwo jej obecności w brzusiu bardzo by uspokoiło moje ciągle skołatane nerwy. A w każdym razie dało asumpt do pyrgnięcia chociaż częścią czarnych myśli, które ciągle, mimo woli generuję. Niby rzadziej, ale ciągle się zjawiają w najmniej oczekiwanych momentach.

A co do magnezu...Hahaha, każdy pretekst jest dobry, żeby się wyrwać na przechadzkę:tak: Tym bardziej, że piękną pogodę macie!
Magnez dawkuje się różnie, zwykle wg wskazań na opakowaniu, musisz doczytać. Są sprzedawane w różnych dawkach. Jak masz w domu to weź na wszelki wypadek, dla bezpieczeństwa jedną. Chociaż gdzieś czytałam, że magnez ciężko jest przedawkować, więc to raczej bezpieczny suplement:-)

cześć dziewczyny ! ale mnie nie było długo, więc zapewne nie doczytam co się dzieje :sorry: mam nadzieję, że wszystkie zdrowe :rofl2: LeRemi magnez się bierze po 1 tab. 3 razy dziennie, a czego skurcze Ciebie łapią? mnie stopy, ale magnez mi na żołądku siedzi, więc jeszcze poczekam z 2 tyg. wtedy zacznę brać :tak: co do ruchów ja Laurkę poczułam 20-21tyg., a teraz coś tam nieśmiało czuję, ewidentnie pod pępkiem lekkie "pum", ale to rzadko i albo to rozciągająca się macica, bo jelita czuję gdzie indziej :-D no i przeszły mi chyba wymioty ! co mnie okropnie cieszy, gorzej bo w pracy dostaję tak po du ie, że brzuch mnie jednak ciągnie mocno na wieczór :eek: więc chyba sobie w dni robocze wprowadzę profilaktycznie nospę, bo w pierwszej miałam bardzo podobnie :shocked2:

Dzien dobry ;) ja dzis musze sie w koncu ruszyc z domu i nie zamulac bo trace tylko dzien siedzac w hacjendzie ;)

co do magnezu to najlepiej jak jest w polaczeniu chyba z witamina b bo ma lepsze wchlanianie czy cos takiego gdzies uslyszalam wiec moj A bierze ten Blu Mag jedyny ;) i przeszly mu jego trzesawki ;)

Czy znacie jakies srodki na uspokojenie ktore mozna brac w ciazy? od 2 dni pije melise i jakos malo daje, czy jest w ogole cos co mozna stosowac zeby sie wyciszyc ? :-)

Aia nic sie nie martw, negatywne mysli przeganiaj gdzie pieprz rosnie i mysl tylko o sliczej niuni ktora w sobie nosisz, a ona juz niedlugo Cie "smyrnie" z nawiazka:-D

Irrison skurcze mnie chyba nie lapia, tak mysle ze to raczej nie to. Ja bym to opisala jako niedomaganie miesni, w sensie jak wstane i robie perwsze kroki to nogi tak jakby maja zwolnione tempo, miesnie sa jakby zesztywniale i potrzebuja kilka sekund na rozruszanie. W ciagu tych kilka sekund nogi mam takie "ciezkie" ze je tak troche na sile podnosze. No i tak to wyglada, opisalam najlepiej jak potrafie :-)

Exotic nie wiem, nie znam sie na tym, ale wydaje mi sie ze jesli juz cos to najwyzej ziola mozna zastosowac. A moze najlepiej to wyeliminowac przyczyne zdenerwowania, jezeli jest taka mozliwosc, i wtedy uspokoisz sie na dobre i zadnych preparatow nie bedzie trzeba, a to jest najbezpieczniejsze:tak: Powodzenia!

Witajcie dziewczyny, tak ogólnie się odniosę wybaczcie.Ja od początku ciaży biorę 3 razy dziennie magnez z b6 po jednej tabletce.Gdy pojawiły się bóle brzucha podobne do miesiączkowych i twardnienie macicy włączono mi dodatkowo asmag forte 3 razy po jednej. Bóle przeszły asmagu nie biorę. Magnezu nie można przedawkować jest wydalany z moczem.

Pamiętacie może jak pisałam o detektorze,dziś pojechałam do szpitala do znajomej położnej, przyłożyła mi detektor i nie znalazła tętna. Zawołała lekarkę i ta mi zrobiła szybkie usg i wszystko ok. Jak to możliwe, że one nie znalazł?y,a Wy nie macie żadnego problemu.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki.
U mnie od wczoraj dość aktywnie, a chyba nie powinnam :-( Wczoraj byliśmy w centrum handlowym ogladać rzeczy dla dzieci, taka poduszkę do spania dla mnie i stwierdziłam jedno...zmęczyłam się. Masakrycznie. Chyba nie nadaję sie do tych zakupów dla dzieci, nie wiem co, jakie, dostałam oczopląsu, oblały mnie zimne poty i uciekliśmy szybko z tych sklepów. Ja się do tego nie nadaję!!:-(Zrobię wytyczne dla mamy i teściowej i niech kupują. Brzuch mnie zaczął boleć od tego łażenia, mam dość...będę zamawiać przez internet. Do tej pory myślałam sobie że muszę sama te wszystkie rzeczy kupić, nie zostawię decyzji w rękach innych osób, ale po wczorajszym dniu mam to gdzieś :-D

U mnie dziś zapiekanka serowo-szpinakowo-ziemniaczana a na deser ciasto marczewkowo-buraczane (wczoraj piłam pyszny soczek warzywny i zostały wióry z sokowirówki, które żal było wyrzucić :-D
latałam po sklepach dziecięcych.Jest tyle ślicznych,fajnych ciuszków,zabawek,mebelków itd. itp. że można dostać oczopląsu. A od cen głowa boli.:szok:
Co do sprzątania to muszę pochwalić męża. Ogarnął mi całe mieszkanko i wstawił 2 prania.:-D A dzisiaj od rana robi mi śniadanko.Także lecę jeść.Miłej niedzieli Wam życzę.
Jak już napisałam wcześniej mnie zaczął boleć brzuch, głowa i jakiejś paniki dostałam :-D A mój kochany mężulek zawsze odkurza i wyciera kurze, tylko to umie zrobić:-D

Co brac na problemy z miesniami????? Magnez??? Zelazo???
Popieram dziewczyny Magnez,mnie dziś powieka drżała poł dnia i chyba zwiększę dawkę...
Dzięki za słowa otuchy:-D Strasznie bym chciała już małą czuć, mam wrażenie, że takie w pełni namacalne świadectwo jej obecności w brzusiu bardzo by uspokoiło moje ciągle skołatane nerwy. A w każdym razie dało asumpt do pyrgnięcia chociaż częścią czarnych myśli, które ciągle, mimo woli generuję. Niby rzadziej, ale ciągle się zjawiają w najmniej oczekiwanych momentach.

Też już bym chciała czuć, byłabym spokojniejsza :-(

Miłego dnia i smaczności życzę :-D

Ostatnia edycja:
U nas dzis rodzinne byczenie sie w domu:tak: Przeziebienie jeszcze nie przeszlo ,wiec nie ryzykujemy:sorry:

Sopelek ,odpoczywaj:tak: ja tez musze kupic sobie taka poduszke:tak:

Czesc Kobietki!
Mnie tez troche nie bylo,ale jak moglam zajrzalam chociaz. Wczoraj w nocy dostalam takiej biegunki ze szook :crazy: dzisiaj rano przeszlo,ale wykonczona jestem przez noc. Z koleji teraz mam zaparcia i nie wiem jak mam z tym walczyc...Moze cos doradzicie?jakies sprawdzone sposoby?ratujcie dziewczyny bo sie rozpekne:-p

reklama
Amna może owoce? gruszki, jabłka? mnie strasznie ciągnie brzuch dzisiaj i plecy :no: i to drugi dzień z rzędu, ehh podejrzewam, że mnie gin. na l4 wyśle, 27.02 mam swoją gin, a 1.03 mam poradnie specjalistyczną zobaczymy co mi tam powiedzą, chce już rodzić i mieć te nerwy z głowy :tak:

Do góry