reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Mart my mamy łóżeczko tylko u mamy ale jest na samym dole Ola w nim stoi właściwie non stop. W domu śpi w łóżku i ją barykaduję bo z niego schodzi
Pieluch schodzi nam 5-6 na dobę
do następnego fotelika przesadzę ją gdzieś za 3 miesiące jakoś latem

reklama
Agnieszka fajnie,ze sie odezwalas. Jak dobrze,ze operacja sie udala,teraz tylko duzo zdrowka dla Kubusia i szybkiego szczesliwego powrotu do domku!:)
Mart ja jeszcze lozeczko na najwyzszym poziomie,ale juz niedlugo. Ze zmiana fotelika mi sie nie spieszy,bo ten jest wygodny bo moge go wpinac na rame wozka.Olivii jeszcze glowa nie wystaje wiec chyba jeszcze troche tak pojezdzimy. Pieluch tak ze 4-5 nam schodzi,sa dni ze i 7;)
A my spacerowke roznie,czasem przodem czasem tylem do swiata. Na spacery wychodze tylko w czasie aktywnosci,mala woli spac w lozeczku, na spacerze to najwyzej pol h.
Eh laski juz mi sie nie chce:rolleyes: a tu jeszcze zurek musze dokonczyc. Ale potem to tylko ogarne chate i swieta. Jeszcze wieczorem gniazdko dla zajaczka z remikiem przygotuje i schowa gdzies w ogrodku. A rano ledwie oczy otworzy to juz pedzi w pizamie,zeby sprawdzic jakie prezenty:D U was tez taki zwyczaj?

Kcohane dziewczynki! Z racji że od rana jestem strasznie zabiegana, jutro urodziny Majki więc nie będe mieć czasu. Chciałabym wam wszystkim życzyć spokojnych, radosnych Świąt, spędzonych w atmosferze ciepła, bliskości i prawdziwego odpoczynku. Najedzcie się kiełbas, jajek, no i mazurków oczywiście i nie miejce wyrzutów sumienia, niech wyjdzie wam na dobre. Ściskam :*

Mart81 pisze:
Kochane, kilka pytanek: - czy już opuściłyście łóżeczka? - ile mniej więcej pieluch dziennie zużywacie? - kiedy zamierzacie przesadzić wasze dzieciaki do następnego fotelika samochodowego czyli przodem do kierunku jazdy?
U nas łóżeczku na dole już od ponad miesiąca. A od kilku dni Tymek staje sam trzymając się barierek. Pieluch schodzi 5-6 na dobę, chyba że trafi się kup ponad normę, to wtedy więcej :p. A z fotelikiem jeszcze chwilę nam zejdzie. Mamy taki do 11 kg, Tymek w tym momencie jakieś 9300-9500 waży. Ale znowu wracam do tematu i znowu mam mętlik w głowie od poszukiwań :/. Nasz następny an pewno będzie przodem do kierunku jazdy, choć wiem, że bezpieczniejszy byłby tyłem. Gosha, wszystkiego najlepszego dla Majki w takim razie :). Niech rośnie zdrowo i radośnie starsza siostra :). LeRemi, u nas nie ma takich zwyczajów. U mnie w rodzinie to w ogóle nic nie ma "na zajączka". Czekoladowe jajo albo zając i tyle. I cieszę się z tego :). Agnieszka, jak dobrze że wszystko jest w normie. Super, że już po tej operacji. Biedny Kubuś tydzień opuchnięty... :(. Dzielny Kurczaczek... No, teraz to już chyba z górki, co? Jeszcze będzie musiał mieć jakąś operację w późniejszym czasie, czy to już koniec?

Wszystkim mamom, ich Maluszkom i tatusiom Maluszków życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Wielkanocnych.
IMG_8776.jpg

reklama
Do góry