reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Dzięki dziewczyny już chyba wiem co mam robic;-) Zawsze chciałam studiowac to co studiuję i nie zważałam na to czy to przynosi zarobek właśnie dopiero odkąd mam dziecko zaczęło to do mnie docierac że za to dziecka nie utrzymam. Ale domi mnie pocieszyła że z czasem jest lepiej i po prostu muszę się zebrac w sobie żeby robic to co lubię :tak:bo sklep z ciuchami tez nie dla mnie to była dobra studencka robota i tyle:-p
Wczoraj mała oszalała ale to chyba przez te zęby:-( pierwszy raz jak położyliśmy małą spac po 23 to chwilkę chcieliśmy odsapnac i się poprzytulac na łóżku a zasneliśmy przy górnym świetle włączonym laptopie i ciuchach... tak nas wymordowała:-D
A dziś mieliśmy szczepienie i tylko się wkurzam za każdym razem na tą babę naszą jest wstrętna:wściekła/y: Może poleci któraś dobrego pediatrę?? Pytałam się tej babki dlaczego ma krostki i podejrzewam że to uczulenie jakieś pokarmowe. A ona do mnie: Bez przesady. i tyle. Pytam się dlaczego ma suchy nos mimo nawilżania powietrza i zakraplania solą morską. A ona że po cholerę nawilżacz kupowałam że to gó.... i lepsze mokre pranie:dry: i że mamy za gorąco w mieszkaniu bo ONE mają taki układ noso-gardłowy że im tak się wysusza. Już wiedziałam że ma mnie za idiotke to specjalnie głupio spytałam jakie one?? a ona no dzieci. Wogóle ta baba na pediatrę się nie nadaje. Przyszli po nas z 2 letnią dziewczynką i ta od progu poznała miejsce i zaczęła płakac mama nie mogła jej uspokic cały czas bidulka płakała i wchodzi do tej baby a ona to tego dzieciaka czego się tak wydzierasz??:angry: a matka tej dziewczynki(głupia) zaczęła dziecko usparwiedliwiac że no córka jest niewspółpracująca. No jakby się do mojego dziecka tak odezwała to bym ją o*******iła i wyszła....

Ostatnia edycja:
reklama
Pamelcia my chodzimy do dr Renaty Rutki - cudowna osoba i wg mnie dobry lekarz - polecił mi ją mój kolega, który ze swoim synkiem do niej chodzi. Przyjmuje w LuxMed na Jana Pawła 78

Olga dzięki za rady :) Tymek się wyspał, najadł, ubrałam go w kombinezon i zapakowałam do chusty :D nawet nie było to takie trudne jak mi się wydawało. Oczywiście też zastanawiałam się czy nie zmarznie, ale jak wróciliśmy do domu to był bardzo cieplutki, więc wszystko było ok. Nawet chwilę się zdrzemnął na spacerku, ale głównie podziwiał świat. A u nas dzisiaj mroźnawo, ale słoneczko pięknie świeci więc było bardzo przyjemnie. Będę musiała powtarzać takie spacery częściej.

Witam z tony ciuchów, nart i innych rzeczy, bo pakowanie trwa. Gosha młody jedzie na obóz narciarsko - pływacki, taka mieszanka;-), bo on w klasie pływackiej jest. Niestety z klasy jedzie tylko 5 osób, na początku wszyscy mówili, ze tak, ale niestety kasa. Ja już czuję braki na koncie, ale cóż, powiedziałam a, to teraz b, dorobię w lutym, albo coś ograniczę lub sprzedam, np. M;-)

"Jaki tu spokój..." chciałoby się napisać patrząc na to opustoszałe forum:)
Ja się cieszyłam że wróciłam do cywilizacji, a tu nam dziś prąd wyłączyli, jakaś grubsza awaria, nawet na interii pisali:baffled:
To ja dziękuję Bogu że siedzieliśmy w tym czasie w ciepłym mieszkanku, a nie gdzieś w windzie między piętrami przez 2 godziny...

mAtma na wypadek awarii prądu mam w kilku miejscach w domu świeczki i pudełko zapałek, żeby szybko odnaleźć i zapalić. U nas zwłaszcza zimą awarie prądu się zdarzają, ostatnio wszystko trzasnęło jak trzymałam małego w wiaderku i kąpałam, nie było za kolorowo bo nagle zrobiło się ciemno jak nie powiem gdzie, a ja nie miałam nic przygotowane i małego mokrego człowieczka w rękach. Ale utknąć między piętrami to musi być masakra, np. jeszcze z małym głodnym zasikanym dzieckiem. O masakra.

Uwielbiam te sobotnie sielankowe poranki ze Stasiem :-) Piję kawkę mleczną a on słucha Bajki i wpatruje się za okno. Zaraz zrobię kleik na mleku i będzie pałaszowanie. Obiad mam z wczoraj, posprzątane też jest w miarę, więc muszę tylko nastawić pranie i się wykąpać. Reszta dnia tylko dla nas.

Matma jejku jak mi sie takie awarie kojarzą z dziecinstwem! Wręcz czasami to nawet wyczekiwalam że może zgaśnie światlo i będzie trzeba użyc świeczki ;-) taki to.byl dreszczyk emocji dla dziecka. Teraz takie awarie to naprawdę rzadkość.

A u nas po sniadanku , zapowiada sie leniwa sobota :) Milego dnia

reklama
KArolina cierpliwości, cierpliwości jeszcze dzień, jeszcze chwila, a zacznie gadać i pyskować;-)
No, moje 8-letnie Maleństwo pojechało, a mniejsze ma katar i też marudzi;-)

Do góry