reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Mart A dlaczego ni moga malutkie dzieci od czasu do czasu pogladac bajek ?
Nie wiedziałam ze jest w tym coś złego wiec chętnie sie dowiem
bo my rano i wieczorem włączamy mini mini i jakaś bajke albo piosenke ogladamy i przy niej spiewamy i to strasznie mała cieszy, ale nie wiedziałam ze w tym cos złego jest

reklama
Sorki dziewczynki, nie nadrobie raczej, wpadam na chwilke tylko, pozalic sie, ze jednak wyladowalysmy w szpitalu:( Mala miala temp 40st w pietek w nocy, przez pol soboty probowalam zbic i nic, wiec wieczorem na oddzial dzieciecy. Zapalenie pluc!!! W poniedzialek doszlo obkurczenie oskrzeli, kurna mania! Rece mi opadly, jak dzis w nocy dopadla mnie goraczka, rozlozylo mnie calkiem. Przyjechalam dzis do domu podkurowac sie konska dawka aspiryny, przy malej zastapila mnie mama. Pielegniarki radzily mi zostac w domu 2 doby, ale mama chyba nie da rady z olivka tak dlugo, wiec pewnie jutro tam wroce. Zalamka totalna, oddzial dzieciecy szpitala to najgorsze miejsce na ziemi! Czemu takie maluszki musza tak cierpiec???

Martyna za dużo bodźców z którymi sobie dziecko nie radzi, najgorsze są bajki takie szybkie, gdzie obraz się nagle zmienia, robione jak reklama (atomówki czy inne badziewie), mózg nie ma czasu na reakcję na bodziec, nie umie przetworzyć informacji, dlatego takie bajki ogłupiają, a nie rozwijają, dla takich maluchów jak nasze, żaden pożytek

leRemi
o jej kuruj Cie, trzymaj się dzielnie

Marta
http://www.rodzice.pl/male-dziecko/zabawa-i-nauka/Mamo-wlacz-mi-telewizor.html?page=1

szukam ci dalej

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, poszukuję materiałów, artykułów o szkodliwości oglądania telewizji przez niemowlęta. Chciałabym coś podsunąć mojemu tz, bo ja jestem zdania że Staś nie powinien narazie w ogóle patrzeć w telewizor, a TZ uważa, że jak popatrzy 15 minut na kanał Baby.tv minut to nic mu się nie stanie. Oczywiście nic mu się nie stanie bezpośrednio, ale chciałabym ustrzec się przez tym, że jak będe jeździć do pracy to mały będzie oglądał TV bo TZ jest zdania że to jest ok. Chciałabym go przekonać konkretnymi argumentami, ale moich nie słucha więc muszę mu coś dać na ten temat do poczytania. Oczywiście zawsze krytykuje telemaniackie dzieci znajomych i też mówi że dziecko nie powinno oglądać dużo TV, ale nie widzi nic złego w tym, że czasem na chwilę go usadzi przed TV. On jest jeszcze bardzo maleńki i uważam to za zdecydowanie szkodliwe i fizycznie i psychicznie. My sami prawie w ogóle nie oglądamy TV, odkąd mieszkamy w domu może dwa razy włączyliśmy TV.

Czy wasze maluchy popatrują czasem w TV? Jeśli macie jakieś linki to podeślijcie please

Dziecko przed TV - Wychowanie małego dziecka - Maluch - BabyOnline.pl

http://pulsmedycyny.pl/2580996,28897,niemowle-przed-telewizorem

Telewizor szkodzi małym dzieciom - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

Plusy i minusy oglądania telewizji

LeRemi kciuki za Was, żeby olivka jak najszybciej do domu wróciła, a Tobie zdrowia i siły!

u nas tv kiedyś chodził non stop, od rana TVN24 musiało grać. ale zmieniło się, jak wszystko zresztą, tv włączamy jak tolka zaśnie, głównie na top chefa na kuchni + :-D
na szczęście mamy dekoder z nagrywarką więc jakieś absolutne hity zawsze możemy nagrać i obejrzeć jak jest trochę luźniej w weekend. tolka zawsze tyłem do tv wtedy, sprawdza się to też w tygodniu, jak nie chce drzemać w łożeczku tylko na bujaczku, wtedy monotonny głos lektora (czasem oglądam nagrane ulubione seriale - w garniturach i mad men) idealnie ją usypia. a cartoon network jej chyba niegdy nie pokaże, te bajki są okropne!!!! chociaż mój tomek jest fanem :rofl2:

weronkazz mój M też carton network lubi bo chłopy to jednak durne stworzenia są :-D
Wszystko dla ludzi z rozsądkiem i umiarem. Mój Maks często mówi, że nie chce oglądać bajek, często ma obiecaną jedną wieczorem i każe sobie potem wyłączyć, przed snem ogląda parady strażackie :eek: (to taki jego odpał i pewnie niedługo przejdzie no bo ile mozna oglądac maszerujących strażaków i jadące wozy) czasem bym chciała żeby więcej pooglądał wtedy miałabym trochę spokoju ale z drugiej strony siedzimy sobie wszyscy w pokoju u dzieci. Maks nam robi lodziki (M mówi, że woli ode mnie) z ciastoliny Olka nas obserwuje i jest ok tylko koniec sielanki bo wyskoczyłam poogarniać mieszkanie skoro jest taki spokój :-p

k8 a ja uważam że lepiej kupic działkę jak się mieszka w bloku i tam uprawiac swoje warzywka i ma się pewnosc co się je a napis eko to może wszystko miec ja tam w takie rzeczy nie wierzę że to lepsze jak dla mnie nazwa wymyślona dla snobów i tyle. Moi rodzice mają działeczkę i dla małej przywożą mi marchewkę ziemniaczki dynię zamrożoną i wiem co daję dziecku( jeszcze nie daję ale będę:-p). A kupno działki na ogródkach działkowych 5 arowej kosztuje 1000zł czyli wieczysta dzierżawa.

Trzeba mieć sprawdzone źródełko, ja mam eko sklep, ogródek mamy i teściowej :)
a gdzie tak za darmo dają te działki? w Szczecinie raz, że nie ma, dwa, że jak się trafi i ktoś chce odstąpić to kosztuje z 50tyś w górę, a trzy, że u nas wszystkie są w centrum miasta, więc jak dla mnie, można wtedy kupować w zwykłym sklepie, bo w centrum u nas straszne spaliny...

U nas TV dopiero po 17, jak M z pracy wraca, zawsze jakiś sport...
Dzisiaj byliśmy znowu w kinie i Titek też oglądał :p

reklama
Jej, mój Tymek też trochę ogląda tv. Na przykład przy obiadku. Ma swoją ulubioną nawet :-D - Tomek i przyjaciele. Chociaż jego bardziej piosenki interesują niż bajki. A piosenki-teledyski ma puszczane na laptopie. Ostatnimi czasy jest to jedyny "uziemiacz" przy wieczornym ubieraniu po kąpieli. Wiem, że to nie za dobrze. Że jedzenie powinno być świadome a nie takie rozmyte przez bajki. Ale myślę też, że mi dziecko nie zgłupieje od Tomka czy Chucka. A te pół godziny bajek a wieczorem kilka teledysków chyba mu sieczki w głowie nie zrobią...

Do góry