reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Dziewczyny czy Wy kąpiecie swoje maluchy jak są przeziębione? Lenka ma zaczerwienione gardło,katarek i troszkę kaszle. Byliśmy u lekarza,ale nie zapytałam czy kąpać czy nie.Teściowa jak i moja mama mówię stanowczo NIE :no:

reklama
asia, ja 30tyg wcześniaki z zapaleniem płuc kąpałam na intesywnej terapii i to nie w wannie a pod kranem. Kąpać jak najbardziej, w ten sposób też zmywasz ten cały brud, bakterie. Tylko żeby w łazience było tak z 24 stopnie i tyle.

asia ja z mała byłam w szpitalu na zapalenie płuc w 9 dobie i kazali kąpać. ale to zapalenie to było prawie bezobjawowe. Potem byłam prywatnie u super pani doktor i tez mowiła zeby kąpać. wydaje mi się że moze jak baardzo chora to bym nie kapała. jak ma katar uważaj zeby do oczek go nie przeniosła i nie dostała zapalenia spojówek - myj raczki.

MieMie - mnie na opryszczę pomagają plastry compeed. Nie mam często ale jak mam to tylko to pomaga. Znajomi i rodzina też potwierdzają, że są skuteczne.

Chciałam zameldować, że Ratina ma popsuty modem i dlatego się nie odzywa. Pozdrawia Was.

Dziewczyny zapisałam Kubusia na ten tomograf. Idziemy do szpitala 27 stycznia, badanie mamy 28 o 11:45. Jeśli wynik będzie dobry - wychodzimy. Jeśli nie bardzo - zostajemy od razu na operację. Tak umówiłam się zlekazem. Zdecydowaliśmy się na CZMP w Łodzi. To jeden z trzech najlepszych ośrodków, które operują kraniostenozę. Ale w CZD w W-wie na oddziale neurochirurgii rodzice nie mogą zostawać z dziećmi na noc. Trzeci ośrodek jest w Katowicach. Ale do łódzkiego szpitala mam zaufanie - tam ratowali mi życie pierwszego syna.
Pomyślcie proszę o nas ciepło za te dwa tygodnie: dobra energia od dobrych ludzi zawsze pomaga :tak:

I ja dołączam się do osób trzymających za Was Agnieszka kciuki. Oby ta operacja jednak nie była potrzebna, obyście wyszli ze szpitala jak najprędzej :)))

Asia, ja Lilę kąpałam jak miała i katar i stan podgorączkowy. Oczywiście przy założeniu, że łazienka była odpowiednio nagrzana, a pokoik, w którym śpi, przewietrzony. Wydaje mi się, że ten rytuał wieczorny pomaga Lili lepiej zasnąć, więc moim zdaniem spokojnie możesz wykąpać swoją córcię :)

reklama
Jejciu, nie mam kiedy pisac, w tej Polsce czas jakby szybciej leci;)
Agnieszka trzymam kciuki i wierze, ze wszystko skonczy sie dobrze. Kubus to dzielny chlopczyk i na pewno super zniesie badania, i oby zadna operacja go nie czekala&&&&&&&
MieMie mi tez na opryche compeed pomagaja. Zajady mial moj tato, bardzo brzydkie i dlugo nawracaly, dostal jakas masc z antybiotykiem i od tego czasu ma spokoj.

Padam na paszcze, ostatniej nocy spalam moze 10min. Mala temp 39,5, lekarka cos tam wysluchala w oskrzelach, antybiotyk, jakies syropy i skierowanie do szpita ale to w razie W bo weekend. Sie boje:(
Asia ja dzis nie kapalam Malej bo byla juz wykonczona i plakala. Ale przy przeziebieniu i w miare dobrym samopoczuciu to bym kapala.

Do góry