reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Jejku a ja wogole nie mylam zabawek... Chyba wyszlam z zalozenia ze predzej czy pozniej I tak bedzie zjadala domowa flore bakteryjna to zeby sie juz przyzwyczajala ;) tylko mnie tu nie zlinczujcie ;D no moze potem mnie najdzie to sie pochwale ....

Lila dzis uskutecznia przekrecanie sie na.plecki z brzuszka wiec wlasnie lezymy w sypialni , ja kawka ona raczki w buzi :) pozdrawiamy

reklama
kakarolinka - my przechod\iliśmy ospę w maju (też żłobkowa), po tygodniu od pierwszek krostki nie było po niej śladu! Jeden dzień gorączki, dwa dni swędzenia, potem już nawet niczym nie smarowaliśmy.

DSC_0049.jpg

DSC_0001.jpg

ja od urodzenia Natalii zabawki prałam tylko raz - przed urodzeniem Wikiego, i to nie wszystkie, pluszaki wypiorę może w przyszłe wakacje ;-)

mam kaszę jaglaną, zrobię dziś sla Taji kopytka, podasz przepis?

Ostatnia edycja:
Le Remi wg moich dwoch tabel 4miesiac to 150ml a 5 to dopiero 180ml.
Ja maskotki pralam przed porodem a i tak mielismy juz milion gosci z dziecmi wiec zaliczyly podlogi w domu, grzechotki wyparzam po zakupie i jak spadna na podloge i to samo ze smoczkami.
Podziwiam Was jak piszecie co robicie z rana a dzieci drzemka ja to czekam w lozku zeby sobie jeszcze pospac i wlasnie chyba nadchodzi taka chwila:-) a ze o 6 wstawalismy łapac siuski na posiew to padam:-)

Witajcie...coś ostatnio mnie niemoc dopadła.
MieMie- ale się uśmiałam czytając Twój wpis ku przestrodze :-D i idąc Twoim śladem dziś robię pierogi leniwe :-)
Pytałaś o samopoczucie Kacka po imieninach- było ok. Nawet nie widziałam zmian w jego zachowaniu,więc jestem zadowolona.
Aia- no, no...widzę słowna z Ciebie babka i obiady poszły w ruch :tak: Wy mnie tutaj sobą tak mobilizujecie,że u mnie też obiady zaczynają się pojawiać. Wczoraj był gulasz z łopatki wieprzowej z marchewką i cukinią, a dziś leniwe planuję. A w zeszłym tygodniu gotowałam rosół i krupnik :-) Źle nie jest.

Kakarolina- masakra z tą ospą....dzieci mojej siostry chorowały w zeszłym roku na miesiąc przed moim ślubem- Mikuś jeszcze na ślubie był w fioletowe kropki.

U nas zabawki dopiero idą w ruch, ale jakoś specjalnie się nad nimi nie rozpływam. Jak brudne czy na podłodze leżało to przetrę i tyle. Smoczek jak spadnie na podłogę to pod wodę wrzucam. Bardzo sterylnie Kacpra nie chowam :zawstydzona/y:

Wczoraj M usypiał Kacpra i...było bez strasznego płaczu. Doszłam do wniosku,że Młody po całym dniu po prostu już patrzeć na mnie nie może i dlatego tak się drze :rofl2:
Na 12 idziemy na masaż,a teraz Kacuś śpi,bo dziś wstał już o 7....
Obserwuję mocno jedzenie Kacperka i zwykle zjada 120ml, a jedno jedzenie w ciągu dnia i jedzenie przed sen sięga 200ml. Wczoraj na noc dostał 100ml mojego mleka i 70ml mm, bo moje cyce niestety przestają ogarniać. MM już się nie boję- trzy miesiące tylko na moim mleku to i tak już nie ma tragedii.

Heh...przerwa była w pisaniu, bo poszła taka kupa,że nie wiem jakim cudem, ale nawet na szyi był upaskudzony :laugh2:

Teraz Młody realizuje się na macie edukacyjnej- ależ to jest pożyteczny wynalazek :tak:

Miłego dnia dla wszystkich

hej kochane, nie mam dziś czasu na forum... mam tylko pytanie do Asi o mąki - patrzyłam w tesco i są takie mieszanki w torebkach jak mąka ale nie pisze na tym mąka tylko np: chleb orkiszowy czy chleb żytni itp - w składzie różne rodzaje mąk. czy to się nadaje jako mąka żeby np upiec ciastka? jakieś takie typu kruche itp, i np właśnie do leniwych - często jemy z Natalią na śniadanie leniwe, ja robię tak że do miski wrzucam twaróg klinek półtłusty 250g, do tego 3 jajka, 3 łyżki mąki i mieszam to blenderem, da się na gładko ale ja celowo zostawiam grudki sera bo tak super smakuje, i kładę łyżeczką na wodę. robię to na mące pszennej ale chciałabym żeby było to pełnoziarniste - no i chcę upiec jakieś zdrowe domowe ciasteczka. Asia - pomożesz? dobre będą takie mieszanki czy mam kupić jakąś inną mąkę? innej nie widziałam w tesco ale nie patrzyłam na dział eko tylko normalnie koło mąk

MieMie, kopytka to ziemniaki i ser najlepsze proporcje 800 g ziemniaków i ok. 250 sera. Ziamniaki gotuje poprzedniego dnia w mundurkach i wybieram zawartość, ma to duże znaczenie dla smaku kopytka, takie ziemniaki nie chłoną tyle wody. Najlepsze młode ziemniaki.

leniwe, to jajko, mąka i ser. Najlepiej zmielony w maszynce ale można kupić gotowca na serniki. Pianę z białka ubijamy żeby były bardziej puszyste.

Ja też miałam dziś leniwe:-), zepsuła mi się rózga więc nie ubijałam białka i też było pysznie, z masełkiem i tartym razowcem.

Wracam do tego tematu. U mnie kopytka to ziemniaki, mąka i jajko. Leniwe to ziemniaki, ser, mąka i jajko :)

Czyli kopytka bez sera a leniwa z serem :)

Olga, na szybko bo ostatnie czytania przed egzaminem.
Nie tę mąki lubella moim zdaniem się nie nadają, nie smakowało mi jeszcze nic co z nich szykowałam. Ja używam tej: Mąka orkiszowa chlebowa BIO typ 720-1kg - 12.70PLN : Magiczny Ogród - żywność ekologiczna | sklep internetowy | zdrowa żywość | żywość naturalna | orkisz. Orkisz jest na tyle zdrowy, że można nie kupować orkiszowej razowej ale taka też jest: Google Image Result for http://www.misiontek.pl/product/image/1300/m--ka-orkiszowa-1850-symbio-eko.jpg, ja preferuje tą zwykłą orkiszową, ale graham jest super do szarlotki na przykład.

Jeżeli myślisz o większej produkcji polecam stronę BogutynMlyn.pl zdrowa żywność - ponad 3000 produktów - orkisz, mąka orkiszowa, ksylitol, mieszanki chlebowe, kawa, herbata, fruktoza, cukier trzcinowy. Zapraszamy., tu mają ogromny wybór bardzo dobrej jakości mąk, prosto z Młyna.

Jak kupuje tą mąke w Almie abo sklepach Eko, widziałam też w Lewiatanie.

W ogólę na Bogutunie można kupić takie cudeńka:http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=4537&idc=72&page=, ja na pewno będe tym urozmaicała Uli dietę, równie ważne żeby było zdrowe jak i atrakcyjnie dla dziecka podane.

Ostatnia edycja:
dzięki Asia, to nie była z lubelli, dużo tego tam było, ale może rzeczywiście wezmę się w garść i zamówię sobie na necie? albo rozejrzę się jeszcze w jakimś sklepie jak będę, dzięki ;)

aha tak w ogóle to ja cały czas sprzątam, gotuję, organizuję dzieciom dzień, nie mam na nic czasu... zaraz idę kroić i mielić 2 i pół kilo mięsa na sos do spagetti... muszę ten sos jeszcze dziś zrobić. i prasować... a przy tych dzieciach to się nie da nic porządnie zrobić, mąż ma fuchę i wraca o 21 no a wychodzi przed 6 rano

heh Asia sorry że Cię "wyciągam" ;) zmykaj do nauki, nie przeszkadzam już ;)

BogutynMlyn.pl zdrowa żywność - ponad 3000 produktów - orkisz, mąka orkiszowa, ksylitol, mieszanki chlebowe, kawa, herbata, fruktoza, cukier trzcinowy. Zapraszamy.
jestem oczarowana tymi mąkami, i jakie ceny! i kaszka manna i mąka do pizzy, oj pójdzie na pewno zamówienie :)

a zobaczcie sobie to - video, fantastyczne!!
O mnie - Paulina Tomaszewska. Taniec z ogniem, pokazy po�ykania ognia, fire show, ciekawe pokazy na eventy i imprezy, �l�sk, Bielsko-Bia�a

Ostatnia edycja:
reklama
Olga- ja jedno tylko napisze- jesteś niesamowita,tak jak inne mamy,ktore ogarniają dzieci, gotowanie,sprzątanie, prasowanie i to bez pomocy. Wpadam właśnie w jeszcze większe kompleksy....:confused2:

Do góry