reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Mart ja dzis daje spokoj ze spacerem, bylam z psem i szybciutko wracalismy, moze to ja bardziej potrzebuje tego jednego dnia na przywitanie sie z zima niz tola, ale co tam. wlasnie sie tomek z nia w chuste zamotal i ogladaja sobie indiane jonesa, spi jak malowanie (tola, nie tomek) ;-)

reklama
My też dzisiaj bez spaceru. Jakoś nie mam ochoty wychodzić, a M noc odsypia, więc nie mam kogo z Maciejem wysłać;-) A poza tym Starszy przeziębiony i co chwila coś chce, troche kontempluje łobuziak tą chorobę, a mamusia biega wokół. A niech ma:-)
MAciej usnął przed 11 i spi. Miał już w między czasie 2 pobudki, ale popatrzył, possał smoka i usnął. A ja uczę się swojego dziecka i wiem, że jak się przebudzi to trzeba dać mu chwilę to może jeszcze uśnie. To działa, ale tylko przy spaniu w południe. Pozostałe drzemki dwie po 30 minut.
Karolina mnie też ceny dziecięcych ubrań zabijają. Choć z młodszymi łatwiej. Mój Starszy już musi sam obejrzeć, przymierzyć, żeby obciachu nie było:szok:
LeRemi zapomniała, super odpowiedź Remika

Heloł,
temat nieruchomościowy na topie :) nasz strych lada moment będzie zrobiony, właściwie ostatnie szify i stan deweloperski zrobiony. Zapadła decyzja, że sprzedajemy oba i kupujemy loft :) Obydwoje uwielbiamy robić w domu, więc dla nas jak znalazł taka akcja :)

dzisiaj mieliśmy od rana akcję sprzątanie. Przyjedzie dzisiaj do nas narożnik i stolik :p wywaliliśmy dywan i 2 stare kanapy oskrobane przez koty. Chwilowo nie ma na czym siedzieć.
Obiadek się pyrli i tak fajnie pachnie w domu czystością.
Czy macie jakis patent domowy na kamień w kabinie prysznicowej?

zlitowałam się nad olka i zdjęłam już ją z tarasu. Teraz dla odmiany spi w kombinezonie w domu:sorry2: żebym nie była taka wyrodna to wyjełam jej jedną nogę i rękę a kombinezon jest jesienny. M dzwonił że dalej buduje i dziś tez nie wraca. Kolejny samotny wieczor ale robią kominek żebym mogła z ola jeździć zimą wiec jest rozgrzeszenie. Już się nie mogę doczekać az tam pojedziemy cała rodziną myslę że do grudnia skończą

Ostatnia edycja:
Karolina właśnie wróciliśmy, udało mi się kupić w smyku kozaczki coolcluba za 100, wyglądają ok, noga ładnie leży, Laura zadowolona, bo ona fanka butów, mąż też kupił buty, więc wyjątkowy zakupy się udały :-) a sąsiadów nie zalałam, bo na parterze mieszkamy :-p

ja w taką pogodę raczej nie wychodzę, u nas jest okropnie brzydko, wieje, śnieg, ledwo z dziećmi się do tej galerii dotachaliśmy, oczywiście musiałam Ninę nakarmić na parkingu :-p zaraz zabieram się za muffinki i dynie obrobię może, albo ogarnę w sumie chatę, bo mamy gości na wieczór, ale najpierw kawę wypiję ;-)

Właśnie miałam Wam pisać, ja jeszcze nie mrożę dyni. Pani w warzywniaku co zawsze kupuje ma swoje szklarnie i mówi, że dynie to ona ma do marca jak dobre pójdzie, a do końca stycznia na pewno i wtedy jest najlepsza.

irisson ja w smyku nie kupuję:no:. Raz się skusiłam ceną i wywaliłam po tygodniu :-( młody tak nogi krzywił że aż się wywracał, podeszwa się nie zginała i były z tak twardej skóry że im podziękowałam no ale 250 za mrugały albo antylopy nie dam :szok: w tej cenie już są ecco albo geoxy :wściekła/y: coś wymyślę ja kupuję tylko buty szyte w Polsce albo we włoszech i muszę się nagimnastykować.

Karolina wy macie jakiś problem ortopedyczny, że na zamówienie? u nas jakoś Laura ładnie chodzi w nich, bo od razu w nowych musiała do domu jechać, do babci na 4 piętro wlazła, no zobaczymy :tak:

Asia miałam zrobić zupę-krem, ale blender mam u mamy, więc jutro będzie :-)

irisson nie mamy żadnego ale mam odjazd na punkcie dobrych butów i kupujemy tylko szyte w polsce z atestem zdrowej stopy. Kurcze nie lubie chińszczyzny w butach buty i torebki muszą byc porządne :tak:

reklama
Hej dziewczyny.Wczoraj napisalam duzego posta niestety tradycyjnie jak chcialam dodac ikone ,zamknela mi sie strona i caly post szlag trafil.
Asia zycze ci zeby tarczyca szybciutko zaczela pracowac tak jak powinna i zebys w stczniu juz zaciazyla:tak:
Aia tez nie wiem czemu na dworze corcia nie chce ci spac.Moja wrzeszczy jaj zaczynam jej czapke zakladac i zamyka oczka bo czuje ze zaraz bedzie na dworze.Zanim zejde ze schodow juz przewaznie spi.Moze jest jej za goraco lub za zimno.Moze nie lubi intensywnego trzesienia.Musisz jakos wyczuc.Np niektore wasze dzidzie zasypiaja przy wibracjach w bujaczku a moja nie lubi.Sama zasypia.Teraz z godz patrzyla w telewizor i zasnela w bujaczku.
Aia zmeczenie,znuzenie codzienna monotonia daje ci sie we zaki i stad takie mysli i samokrytyka.Ja mam w druga strone.Gdy wszyscy mnie krytykuja,mysle ze nie maja racji bo jestem ok .A pamietasz jak bylysmy w ciazy i pisalam ci ze sama radosc bije z twoich postow?Autentycznie wyobrazalam sobie ciebie jako spontaniczna,madra ,wesola osobke wiec glowa do gory .Jesli chodzi o zalatwianie potrzeb to zawsze towarzyszy mi przy tym Luizka.Troche mnie to krepuje ale wole miec ja na oku bo nadal ma naloty zazdrosci np dzis caly dzien dokucza malej a wczoraj miala faze na wyciaganie jej z bujaczka.
Irisson ja tez kiedys zapomnialam o wezu i zalalam lazienke.A co do tz to ostatnio z nudow ciagle sobie dogryzamy ale nie na powaznie.

A co do dyskusji;miasto-wies to ja lato na wsi uwielbiam a zime chyba wolalabym spedzac w miescie.To tak w skrocie na ten temat

Mart super domek i w srodku z tego co opisujesz orginalnie wykonczony.Jak wkoncu zrobimy ta dobudowe to tez bedzie duza przestrzen ,duzo pomieszczen.Na pewno nie damy rade finansowo wykonczyc wszystkich.Najwazniejsze zeby dziewczyny mialy swoje pokoje.Teraz bardzo mi brakuje jakiegos kata,zeby uspic w spokoju i polozyc Milenke.Co ja uspie to Luizka obudzi swoim wrzaskiem albo doskakuje do niej z rekami.
Fajnie ze tz potrafi wczuc sie w twoja sytuacje,nie mysli o sobie ,docenia heh zeby tak moj pomyslal choc raz w tym kierunku.Niestety on na razie jest na etapie,,on pracuje a ja nic w domu nie robie.

Ja dzis miAlam przymusowe wyjscie z mala z samego rana na szczepienie.Mialam popytac pediatre o pare rzeczy ale niestety tradycyjnie trafilam na taka dla ktorej praca znaczy tylko pieniadze.No i ja sie pytam.Tyle jest fajnych babek ktore z przyjemnoscia wykonywaly by swoj zawod a tymczasem ciagle pracuja ledwo toczace sie emerytki ktore laske robia jak zbadaja dziecko.
Ja dzis tez zakupilam buty dla Luizki i super kozaczki dla siebie a przy okazji zlapalam dola bo zrobilam jeszcze wieksze zakupy spozywcze,jakies drobne zabawki dla moich babek,zapas mleka dla Milenki i wydalam tyle kasy ze glowa mala.A i jeszcze patelnie zakupilam bo wczoraj smazylam nalesniki i akurat w momecie jak tesciowa wlazla,w reku zostala mi tylko raczka od patelni.W sumie to moglam nie kupowac ,bo tz przyspawal mi ta raczke ale jak szalec to szalec...
Wlasnie Luizka przysypala Milenke zabawkami .Juz brak sil do tej dziewuchy dzisiaj.Nie chce zimy bo padne w domu z nimi.
Dzisiaj jak rano przysnelam snili mi sie spadajace z nieba przerozne zabawki.Ciekawe co to oznacza...
Na wszelki wypadek kupilam dzis lotka ,bo te zabawki byly takie ladne,kolorowe....
Ta....wczoraj zbilam drugie lusterko.z mies temu tez.Pech bedzie mnie przesladowac do usranej smierci.Ciagle tluke lusterka .Juz w swoim zywocie ze 7 stluklam.
wy macie takie fajne plany do 30...az zazdroszcze wam tej 20tki.Niestety ja juz staroc jestem bo 30 skonczylam w maju:-(

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry