reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Asia85 a ty masz taką listę od położnej czy gdzieś z neta?Tak się właśnie zastanawiam jakie jedzenie będzie mi zabronione gdzie to znaleźć.
TeŻ dziś kiepsko spałam, zasnęłam o 1 obudziłam się 6:30. Chyba jednak zaraz zalegnę z powrotem bo na szczęście dzięki grubym zasłonom mam w sypialni półmrok a sen wskazany przed porodem.
Pewnie połowa dziewczyn już rozpakowana bo część się nie udziela i pewnie jeszcze nie dała znać.
Pozdrawiam

reklama
Dzień dobry :-)
Retina- ja to już na pewno bym jechała :-D

Siatkarze tak dali ciała,że aż mi się w nocy śnili....masakra.
Wczoraj był sex :cool2: pierwszy normalny sex od pewnie pół roku... ale nic z tego chyba nie wynika. Młody wczoraj wieczorem tak intensywnie machał nogami,że krzywiłam się z bólu i miałam spocone dłonie. A przy tym chyba atakuje wyjście, bo w dole brzucha co chwilę mi ktoś igły wbijał.
A sikanie doprowadza mnie do szału...aż mam pipke podrażnioną od papieru i od dziś dzidziusiowe chusteczki podkradam,bo już nie mogę.

W ogóle to bez sensu ta akcja z Marcią- jest po terminie,więc po jaką ch***rę akcję wyciszają? Niech by ją rozbujali tak żeby dziewczyna miała już to za sobą.

Ratina jedzie do szpitala! jej..jak ja się tym wszystkim emocjonuję. &&&&&&&&&

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Gorgusia Marcię wyciszyli żeby sobie odpoczęła ona nie jest po terminie a to zapewne tylko przepowiadacze były. Musi nabrać sił na prawdziwe skurcze. To pewnie już niedługo da radę.

No a ja się wyspałam jak zwykle zresztą. Dziwne odczucia zniknęły znów normalny bezporodowy dzień ;-) pora wymyślic jakieś rozrywki na dziś

witam się i ja,
faktycznie trochę nie hallo z Marcią, biedna będzie tydzień rodzić :eek: mam taki pms, że zabiłabym, do męża nie gadam, bo mnie egoista wkurzył, Milionka u mnie też jak się nie doprosisz kwiatka, to nie dostaniesz, więc sama się rozpieszczam, wczoraj kupiłam sobie super sweter jesienny i spodnie, a co, a zaraz szukam jakieś ładnej pościeli :tak: ogólnie czuję się jak Karolina dziwnie, znaczy mocno okresowo, więc moze się sprawdza słowa mojej mamy, że przyjedzie w piątek moja siostra, a ja wyląduję w szpitalu, ale by było fajnie :-):-)

karenm, ja mam istę od położnej to jest lista sporządzona przez dietetyka Instytutu Matki i Dziecka i dotyczy tylko pierwszych 3 m- cy, potem można sobie folgować, są też produkty które po m - c już można, jest też rozróżnienie czy w rodzinie są alergicy czy nie wtedy trzeba bardziej uważać, można ta lista jest na stronie Instytutu.

irisson, wiesz co to oznacza, Ninka już bliska:-) Mój mnie rozpieszcza jak przyszłam ze szpitala to w domu były, róże, piękne storczyki dla Uli, jeszcze z 10 słoneczników. Kupiłabym sobie też coś bo ja na prawde nie mam w czym chodzić, takie dwie bidy z M jesteśmy ale kaski na razie brak, naprawa pieca nas dobiła.

Właśnie poprawiłam sobie humor zakupami, wymiana pościeli i kołder tym razem. Znalazłam takie fajne na każdą porę roku, się odczepia doczepia i w konsekwencji zastanawiam się gdzie będę to wszystko chowała.

Irisson czym Cię wkurzył ten Twój anioł?
ja od kilku dni mam taki humor że czasem się budzę i myślę o co się tu dziś przyczepić do mojego męża, a on biedny taki kochany dla mnie, nic złego nie robi wręcz skacze koło mnie jak kogut.Ehh

a byliśmy wczoraj u znajomych pomagać im w przeprowadzce, to oczywiście 3 piwka musiały być, to sobie pomyślałam, że jakby co, to czeka mnie w nocy marsz z torbą do szpitala, bo u nas taxi nocnej nie ma :confused2: do tego zamienia ze mną 2 zdania dziennie, bo po co więcej, już nie wspomnę, że atrakcje z nim to takie, że już mnie prasowanie bardziej cieszy :confused2: ogólnie się czepiam.

Asia85 nie mogę znaleźć tej listy.

Irisson no to nabroił faktycznie, pewnie miał przeczucie że to jeszcze nie ta noc.Też się pewnie chłop stresuje porodem stąd taki mruk.

reklama
Sempe kotka zrobiła kupę w transporterze w którym jechała, ma jakąś taką fazę że zawsze w samochodzie musi się załatwić. Jakaś taka akcja psychiczna. Dwa poprzednie samochody były zasikane i musieliśmy siedzenia wyjmować i prać całe fotele w wannie. A wczoraj była tak wymazana w tym, że po przyjeździe TZ musiał ją wsadzić pod prysznic i normalnie wykąpać w żelu pod prysznic. Płacz był na cały dom :szok:

Karemn taką listę możesz też sobie pobrać ze strony Szpital Specjalistyczny im. Świętej Rodziny SPZOZ w zakładce "położnictwo" są na dole dokumenty do ściągnięcia, i tam "zalecenia dietetyczne dla matek karmiących". Chociaż tak jak piszą dziewczyny, często te listy się wzajemnie wykluczają. Co szpital to obyczaj.

Do góry