reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

to ja zapytam, choc wiem ze bylo juz pewnie 1000 razy - nasz urlop to 20 tygodni, mozemy go sobie rozszerzyc teraz o 4 i DODATKOWO jeszcze tacierzynskie 2? czy te 2 tatowe aby nie urywaja z naszego?
bo to akurat sie pol roku robi, fajnie by bylo!

dzag, no ja tez jestem z Ciebie dumna, Ty... Mamo Ty! :)

reklama
...to jeszcze tylko dodam, że urlop ojcowski jest niezwiązany z macierzyńskim. Ty masz swój macierzyński, tatus ma swoje 2 tygodnie ojcowskiego.

weronkaz, jest tak jak piszesz. A ojcowski to odrębna sprawa. No i jeszcze masz do wykorzystania urlop zaległy po dodatkowym macierzyńskim :-).

k8libby, kadrowej (czy księgowej) musisz donieść nie akt urodzenia dziecka, tylko najpierw zaświadczenie ze szpitala o odbytym porodzie i nabyciu prawa do urlopu macierzyńskiego. Dopiero później możesz do akt osobowych donieść kserokopię odpisu aktu urodzenia dziecka.

Ostatnia edycja:
ano własnie! czyli calkiem sporo tego dzieciowania w domu! super! bo potem nie ma zmiłuj, żlobek będzie grany. ale te 6 miesiecy minimum chcialabym jednak uniknac innych opcji wychowawczych ;)

a tez teraz doczytalam, ze jak sie chce, to mozna ten tacierzynski w tym samym czasie co macierzynski zalatwic, hm hm hm, moze fajnie by bylo na koncu mojego macierzynskiego miec chociaz tydzien wspolny, zebym zdazyla sie jakos ogarnac przed powrotem do roboty... wiecie, takie tam drobiazgi, fryzjer, kosmetyczka, sztab stylistow, hehe....

dobra, pedikiry zaliczone, pani mi stopy wysmarowala jakims chlodzacym specyfikiem i teraz mi w nie zimno jak nie wiem. biore psa i ide na mini zakupy, jagod mi sie chce, chrupki musze psu kupic i jeszcze mam taka wielka potrzebe ostatnio zeby zrobic amerykanskie pankejki na sniadanie, syrop klonowy ktory w akcjie ulanskiej fantazji nabylismy ostatnio zobowiazuje, wiec musze kupic jakies proszki do pieczenia czy costam ;)
spokoj tu dzis jakis!

Ostatnia edycja:
Mój tacierzyński weźmie od razu na początku. Chciałabym żeby chociaż miesiąc z nami posiedział i związał się z maluszkiem. Zresztą to taki piękny czas chcę go przeżyć wspólnie bo szybko mija. Ostatnio byliśmy razem 6 miesięcy i było bosko. A do fryzjera weronkazz to dwa tygodnie po porodzie polecisz ;-)

mój też miał brać tacierzyński, ale weźmie opiekę nade mną, a tacierzyński wykorzysta gdzieś później :tak: Karolina mój był z nami 2 miesiące, potem dziwnie było bez niego, ale fakt super czas dla nas :tak:

Bardzo dziękuję za miłe słowa:-)
Dzisiejszy dzień uważam za udany:):-)
Poszliśmy na pizzę - osługiwała nas taka miła pani która ciągle się śmiała i tak zabawnie trajkotała, nawet na rachunku napisała Miłego dnia :) :-):-)
Potem skoczyliśmy do GO SPORT i o dziwo kupiłam sobie dwie pary adidasów - nike i reeboki bo super promocje mają - jedne z 219zł na 119zł, drugie z 229zł na 129zł a ja już ze 2 lata się zbierałam żeby sobie kupić jakieś adidasy ale albo nic mi się nie podobało albo ceny mi się nie podobały:-)
a potem jeszcze a C&A bluzę za 15,90 zł i koszulkę taką juz po porodzie za 19,90zł :) zaszalałam:-) i chyba pierwszy raz byłam bardziej obkupiona niż mąż bo on tylko korki sobie kupił:-)
aaa i odebraliśmy zakupy zrobione przez allegro - za 40 zł wylicytowałam wanienkę, stojak, ręcznik i gąbeczkę:-) i teraz padam na twarz ale może na pokizianie z mężem siły sie znajdą:-D

Dziewczyny, a propo tacierzyńskiego- mój m chciał wziąć właśnie zaraz od dnia powrotu do domu, ale żeby je dostać to trzeba złożyć w pracy wniosek z 7dniowym wyprzedzeniem. Tak przynajmniej jest w tej całej ustawie. No i jak to zrobić? Przecież jak się nie będzie nic działo to ja wyjdę po porodzie po 2dniach ze szpitala...

reklama
Do góry