reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

reklama
Hej!!
Dziękuje Wam bardzo!:)
Poród przebiegł ekspresowo!Byłam umówiona z moją doktorką na przyjęcie i wywołanie porodu bo to już dobiegał końca 40tydz.O 9 przyjęli mnie na oddział podłączyli ktg i zaczeły się skurcze - chyba byłam nastawiona że urodze bo nic przed wyjazdem do szpitala skurczy nie miałam.o 9:30 przebiła mi ten pęcherz czy jak to tam się zwie fachowo -wody lały się jak cholera-dużo ich było.Poskakałam sobie na piłce żeby przyspieszyć skurcze o 11 już były dość mocne kazali mi się położyć podłaczyli znowu ktg i rozwarcie miałam 6cm dostałam kroplówke żeby to przyspieszyć i za 5 dwunasta poczułam że mały zaczął sie obniżać i dwa parcia i już po wszystkim!!Poród odebrała położna bo moja doktorka nie zdążyła dobiec z pateru na 2 piętro hihi Mąż był w tym czasie w domu z Tomkiem a przy mnie była jego siostrzenica-młodsza odemnie o rok i bardzo się ciesze że z nią byłam pomogła mi bardzo inaczej bym rozniosła porodówkę!!
Ale ogólnie to naprawde szybki poród w szoku wszyscy byli że tak to sprawnie poszło.Nie nacieli mnie tylko troszke mi skóra pękła w środku i mam tylko 1 mały szew który mi w niczym nie przeszkadza.
Maluszek zdrowy karmie tylko piersią.Jedynym co się martwie to to że Dawidek ma żółtaczke mam nadzieje żę przejdzie i ominie nas szpital.
Ehh i już się nasiedziałam bo Tomek mnie woła i męczy że juz chce mleko.
Pozdrawiam Was serdecznie i maluszki ściskam!!ZDRÓWKA ŻYCZĘ!!!

Gratulacje Malinka!! fajnie ze miałaś taki szybki poród. Buziaki dla chłopaków!

A jak Tomuś reaguje na braciszka??

Natt dużo siły dla ciebie i mam nadzieje że maluszkom szybo te zębolki wyjdą i dadzą mamusi odpocząć choć troszke

Malinka expresowo ci ten poród poszedł,fajnie b mniej sie człowiek zmęczy,choć wiadomo,że to wysiłek jest
i oby żołtaczka jednak szybko zeszła i czekamy na fotkę bobaska:)

Malinko,ja tez raz jeszcze cie ściskam i gratuluję. A własnie jak Tomuś zareagował na Dawidka?? Nooo i oczywiscie tez czekam na foto:) bobaska:):):):)

Megaczko:),dzięki kochana. Dzisiaj o dziwo dzieci wstały o 8.30. No,ale zasneły o 21. Tylko ja i tak nie spałam przez ten ząb okropny! ale to jzu inna baja;-)

Buźki kochane:)

PS.podobno zima idzie. Jak dla mnie to juz by mogła wcale nie przychodzić. Czekam na wiosne juz:)

Sorki zapomniałam o tym że my główny mamy:sorry:
Malinka poród faktycznie szybciutki i po cichu też na taki liczę;-)
Ciekawi mnie jak Tomek zareagował i czy przejawia jakieś oznaki zazdrości. No boję się tego jak diabli. No i jeden szew?! Suuuper!

Natt widzę, że ząbkujecie we trójkę:eek: Wytrwałości życzę i męża też bym ubiła. Pewnie teraz to sobie posiedzi ten najgorszy czas i wróci już na odchowane dzieciorki. Echhh faceci...

reklama
HiHi Natt chyba dziewczynka będzie, bo nic między nóżkami moja ginka nie znalazła:sorry2:
A Tobie jak ładnie poszło z Karolem i Anią! Śliczne dzieciaki;-) Teraz to ci pewnie ciężko jak diabli, co? bo jeszcze sama jesteś
:baffled: ale w przyszłości będziesz miała wesoło:-)

Do góry