reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

hej dziewuszki :-)

ja na reszcie odpoczywam, w zasadzie odpoczywamy całą rodzinką :-)
pogoda taka sobie ale i tak jest fajnie nigdzie sie nie spieszyć i robić to na co sie ma ochote, jak słonka będzie więcej to może wyskoczymy na kilka dni nad morze albo nad jeziorko gdzieś a na razie działeczka i place zabaw zaliczamy :-)

Natt gratulacje, w sumie szybko znaleźliście tą panią do Natki, a tobie Andariel powodzenia w dalszym szukaniu

Aga fajnie że przynosisz dobre wieści i gratki 8 miesiąca,

Anet zdrówka dla ciebie, Gosi, Karolci i Zosi,

Izabela wszystkiego naj dla męża, fajnie że ruszacie z budową :tak: i wytrwałości w pracy nad brzuszkiem życze :-) na pewno będziesz ekstra w bikini się prezentować

pozdrowionka :*

reklama
Andariel, wiesz co ja zeby miec wiekszy wybór w nianiach zarejstrowałam się na ninia.pl i powiem ci ,że naprawde panie sie zglaszają,dzwonią i jest w kim wybierac. I są tam Pani ktore tez dorywczo chca sie dzieckiem zajmowac,tam z waszych okolic tez widziałam duzo ofert,takze moze napisz tam ogloszenie,tylko od razu mowie,że treba wziac ten program PREMIUM bo bez tego nikt nie widzi twojego nr tel,ani ty nie widzisz,wiec lipa. Ale naprawde polecam. My teraz przez ten portal Pni na wakacje szukamy i juz mam umowione spotkania i kilka juz przez tel i z samego opisu na portalu robi bardzo dobre wrazenie,takze zobaczymy.

A ja to juz chce byc w 38 tyg i chce urodzic!!!!!!dzieciakom juz jest tak ciasno w brzuchu i juz mi tak wszystko gniota,że spac nie moge ,siedziec nie moge, chodzic to najlepiej ale za duzo tez mi nie wolno bo to wiadomo uciska na szyjka....echhhhh....niesamowicie to natura swoja droga wymyśliła,ze najpierw kobieta sie cieszy rosnącym brzuszkiem a pod koniec po prostu zupełnie naturalnie chce juz urodzic i tyle bo juz jest tak zmeczona tym cudownym,wyjatkowym stanem. Takze nie mam wyrzutow sumienia,że tak juz czuję,bo to uwazam za całkowicie normalne. Dobrze,ze maluchy juz dobrze leza i mam szanse na SN:):). No ale do 15 lipca siedze na tylku i od porodowki z daleka!!!!!!

Natt, cieszę się ooogromnie z każdego dnia Twojej ciąży:) jak widze Twój wpis na sierpniu to oddycham z ulgą:) Trzymaj sie kobiełko w trójpaku jak najdłużej:) Dzielna jesteś:)

megaczka, niestety poległam :no: nie dla mnie takie ćwiczenia, zresztą są one podobno dla profesjonalistów. no i udanego urlopu w Polsce, oby pogoda dopisała, bo u nas też się zepsuła ;-)
zastanawiam się nad czymś lżejszym ;-) np alli czy linea, ale opinie różne są :tak: macie może jakieś doświadczenia w tej kwestii dziewczyny? :-) albo możecie coś polecić, poza dietą? brzuszki też raczej mało skuteczne są
pozdrowionka

Natt to przyjemnego 9 m-ca życze i jak najwięcej relaksiku!
Iza, brzuszki nie są skuteczne??no co ty? są, są tylko trzeb aje robic regularnie, no i na różne kombinacje, wiem bo kiedys w czasach liceum sie zawziełam i efekt byl....ale teraz w życiu hehehehehe

No i brzuch to chyba ma własnei mieśnie które najszybciej sie odkształcają jak się zaniecha ćwiczen...a czy Ty w ogóle masz ten brzuszek czy wymyślasz? bauhahahahahh

Moze Natt jako spec cos podpowie w tej kwestii:p

Megaczka udanego urlopu!

Aga_irlandia - jak juz bedziesz miała wieści o płci to dawaj znaka:-)

Hej dziewczyny!!
nawet najstarsi Indianie nie pamiętają kiedy ja tu byłam....
U nas dużo się dzieje...
Tomek rośnie i rozwija sie prawidłowo, rozrabianie opanował do perfekcji i wkurzanie mamy też... złości się i nie słucha ile wlezie!!pokazywanie histerii na środku chodnika mu jak najbardziej pasuje-cyrk dla ludzi za darmola czasem mam dość a on wtedy przychodzi i mówi "pasam" czyli przepraszam i jak tu sie gniewać:happy:
W moim brzuszku rośnie jak to Tomek mówi dzidzia - karmi ją/go przez mój pępek najczęściej paluszkami hihi.Termin mam na początek stycznia ale kto wie może już w grudniu bedzie!?
Od kilku dni mam problem z usypianiem Tomka bo mamy wymiane dachu i ciągle się tłuka....Wyjechać nigdzie nie moge bo mały chory nie chce żeby jakiegoś kuzyna zaraził i tak gnijemy w domu....
Ogólnie to jakoś się trzymamy....
A teraz jak mam chwile to poczytam troszke co u Was!
POZDRAWIAM WAS I CAŁUSKI DLA DZIECIACZKÓW!!!

Aga Frania:), dzieki kochana jestes:)

Co do mięśni brzuszka,to fakt jak sie zaniedba to są to jedne z szybciej lecących miesni..A ty Izunia,myślę ze zbyt ambitną strategie obrałaś jak na poczatek. a6w to super skuteczna metoda pod warunkiem,że wykonujesz ją super dokładnie i precyzyjnie,no i diete trzymasz( wystarczy tylko delikatnie zmodyfikowac aktualną np.poprzez zwiekszenie błonnika:) i uwazac co i kiedy sie pije i juz:) ).NIm do a6w przejdziesz,wzmocnij miesnie najbardziej klasycznymi cwiczeniami na brzuszek ( co juz da Ci wymierne efekty:) ) a potem a6w i juz mozesz sie cieszyć KALORYFEREM:):);-),albo co najmniej super płaskim brzuszkiem:).

Albo Iza jak chcesz miec taki fajny napreżony brzuszek to polecam ciążę!!!!!no tyle ,że płaski nie jest ale twardy ze az miło;-):):):)----żarcik:):):)

MALINKA,witaj:):):):) no ale widze,że na BB przerwa była bo i powody były( praca nad potomstwem:):)). W tej sytuacji jestes całkowicie usprawiedliwiona,nie dziewczyny????:):)
Zarty zartami,ale baaardzo sie ucieszyłam jak to przeczytałam:)-suuuuuper!!!!trzymaj sie kochana i dbaj o siebie...noooo i melduj sie tu czasem:)

Aaaaa! a nie napisałam,że od jutra mamy nianie i to ona zostanie z nami do końca. Juz sie poznałyśmy-rewelacyjna kobieta!!!cudowna,miła kulturalna jak ją zobaczyłam i poznałam od razu wiedziałam,że to TA i nie chce juz INNEJ!!! Takze z tamtej Pani co miała byc od wrzesnia rezygnujemy i zostajemy z naszą Panią Ewą:):). No i cenowo rewelacja( jak na Warszawe w każdym razie). W zależności ile godzin to albo 10 albo 12zł,także naprawde to dobra cena. Od 8zł biorą Rosjanki i Ukrainki,a ja nie chciałam zeby moije dziecko uczyło sie jakiegos łamanego polskiego,wiec wole dac ciut wiecej ale żeby było kulturalnie i poprawnie jezykowo,bo to tez wazne przecież. Chyba dobrze myślę??

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj Malinka i od razu gratuluję kolejnej fasolki w brzuszku,uwazaj na siebie:)fajnie,ze piszesz Tomus widac rezolutny dwulatek i uparciuszek,ale napewno juz sie cieszy ze bedzie miał rodzeństwo:)

natt super,że udało sie załatwic w końcu nianie i masz racje lepiej pare złotych dołożyc a mieć sprawdzoną ,fajną pania niż jakaś z łamana polszczyzną

jutro wielki dzien wkońcu odpoczne od szkoły od 8.30 pewno do 13 spędze tylko dzien tam,ale ten ostatni raz moze byc,dwie akademie trzeba zaliczyc,własnie dopinam cały dzien wszystko na ostatni guzik,jutro kurier pierwszy raz dostarczy nam kwiaty do szkoły,wiec troszku mniej bedzie
a po wszystkim idziemy na obiecane lody z dziewczynami bo obie wyróznione,a starsza dostanie pierwsze świadectwo z paseczkiem,a nie opisówke jak młodsza

Do góry