reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Dzin dybry :-)
Dziewczynki co robicie jak Wasze dzieci maja biegunke? Pimpi w nocy trzy razy walnal takiego wodno-zielonego przesmierdziela i przed chwila jeszcze raz. Nie mam pojecia od czego, bo wszyscy jedlismy to samo i nam nic nie jest a maly smrodzi. Czy to prawda, ze trzeba dac dziecku czarne jagody? Znacie jakies jeszcze inne naturalne sposoby?

reklama
Hej dziewczęta:)

Dominiczka,pomysłowa z ciebie mama:). A te tapicerki to takie specjalne do twojego modelu wózka,czy szyjesz???

Alex,no ślicznosciowe te meble.Może faktycznie jak zrobisz przedpłate to ci przetrzymają. W sumie co im zależy jak juz kupisz...trzymam kciuki. Ja tez lebie jak w całym mieszkaniu/domu podobny klimat panuje pod wzgledem umeblowania. To jakos tak porzadnie wyglada....A kolor czy osobowość własciciela konkretnego pokoju zawsze mozna wprowadzic jakimis dodatkami...fane fajne:)

A u nas dwa sukcesiki nocnikowe! od rana pieluch sucha,od razu po przebudznieu poszłysmy do wc i razem sikałysmy i to chyba Natke przekonało,bo tez zrobiła do nocniczka:),a potem po sniadaniu znowu:). Teraz śpi jakis czas wiec pewnie zrobi w gatki,no ale trudno. Jak na poczatki dobrze sobie radzi moja dzielna panna:). A w majty ostatecznie właożyłam jej tetre,zeby tak sie nie przesikiwała od razu,no i ma takie majtki treningowe załozone z takim wkładem ceratkowym,ale one i tak przeciekaja,i nie ma ocji zeby dziecko nie poczuło ze ma mokro...Dzis wstawiłam ostatnie pranko bliźniakowych ciuchów. Wszystko juz gotowe,choc widze,ze ze 2,3 bluzy musze dla Karola dokupic bo bluzy,swetry owszem mam ale wszystko słodziaśnie róznowe-bleeeeee nie wiem skad mi sie tyle tego nabrało....;-);-)

Alex na rozwolnieie marchwianka poczytaj w necie bo ja ide na latwizna i kupuje ors hipp chyba to sie tak nazywa i przegotuje to .
Ja dziś zamowilam mlodej lożko "dorosle " bo w lozeczku brakuje jej dosłownie z 5cm do konca a szkoda ,zeby sie jak w klatce czula.
Andariel kciuki trzymam ,zebys do konca w dwupaku wytrzyamala .
Natt to malusie to mieszkanko macie .
No i koncze bo moda mnie woła.

Ja tez sie wstrzymalam na cieplejsze dni z tym nocnikowaniem owszem jak pod wieczor i z rana w domu siedzimy to leta bez pieluchy i co ktorys raz udaje sie zawolac jej i wstrzymac mocz ale czesto konczy sie ,ze woła i w tym samym czasie juz leci po nogach.

Natt zamówiłam w serwisie nową tapicerkę oryginalną do tego modelu wózka:-)
A no i jakie to ma Natka te majtki treningowe? bo ja dziś też zdjęłam młodej rano pampka i się do tej pory nie posikała, raz zrobiła ładnie na nocnik siku, a teraz śpi, podłożyłam jej ręcznik i mam nadzieje, że się nie posika...

Chogata to jakie wy mieliście łóżeczko, że Ala już całe zajmuje? :szok:
a co do mieszkanka to my mamy niewiele wieksze od Natt bo 48m2 2 pokoje. No ale mamy narazie jest nas tylko troje a tu u Natt będzie już ich pięcioro :-D no ale dobra organizacja i będzie ok :-)

Alex na brzuszek to także jabłuszko pieczone i nie wiem jakaś smecta dla dzieci....Oj beidny Pimpi,pomęczyło go. A jest juz jakaś poprawa?

Dominiczko ,wiesz ja kupiłam takie gatki w othercare bo była akurat promocja,ale na allegro tez są,trzeba wpisać majtki treningowe i cała fura wyskakuje:). Moje są bawełniane a w środku jest jakś ceretka,także gatki troch szeleszczą;-). Ale są oki:). Ha to widze,że zabezpieczasz łóżka tak jak ja. Ja jeszcze pod recznik ładuje taką ceratke co na materac sie kładzie antysikową;-).
Aaa co do tej tapicerki,to suuper. Wózek bedzie odświeżony,no rzec mozena NOWKA SZTUKA:). Fajnie:),pochwal sie potem odrestaurowanym nowym sprzętem Domi:). A jaki kolorek tej tapicerki?

Noo...ciutek ciasno sie zrobi,ale damy rade. Potem bedzie trzeba sie rozglądać za czymś większy( o ile kasa na to bedzie) ,jak nie to najważniejsze,ze nikomu na łepetyne nie bedzie kapało;-),a reszte tak dostosujemy zeby sie tu nie pozabijać;-):-). teraz są takie rozwiazania....da sie wszystko. A wyoraźcie sobie jak kiedy całymi rodzinami w jednym pokoju ludzie mieszkali i tez sie jakos dało. Wiadomo to jest ekstremum,ale trzeba doceniac co sie ma;-),a ze zawsze sie chce wiecej i wiecej,to juz taka ludzka natura:):).

Naczytałam sie o tym treningu czystości i zrobie małe modyfikacje:),co by Natce troche zycie ułatwić,bo widze ze obrałam plan mega wyśróbowany. Takze ciutek go złagodze ale bynajmniej nie odpuszcze:):)...
Domi to trzymam kciuki i za twoją Gwiazde:)
Oki dobranolka Laseczki,wyciszam dom,jeszcze spacer z psem mnie czeka..wrrrrrr,ale zasadniczo juz bede gotowa do lulania:). Jutro rano musze wypic glukoze i na pobranie. Juz zamóiłam mame,bo obawiam sie ze fajtne,bo po glukozie tak mam...fuuuu...a musze az 75 proszku machnąć w płunnej oczywiscie formie. Jak widze tą buteleczke z proszkiem to juz mi niedobrze jest...
Oki do juterka ale pewnie poźniej bo najpierw to cholerne badanie musze odbębnić:(

hej mamuśki.
wybaczcie, że tak długaśnie milczałam, ale w weekend miałam zjazd a teraz praca praca praca...:(
także niestety do niczego się nie odniosę gdyż mykam do mej zasmarkanej córci.
buziaki dla Was wszystkich!!!

Dzieki babki za drogocenne rady :-)
Pimpi nie winszowal sobie dzis nic jesc, poskubal troszke ryzu, potem buleczke i tyle, nawadnial sie za to obficie sokami, bo nic innego nie lubi pic, glownie jablkowym. Humor dopisywal mu jak zwykle i brzuszek mial miekki, z czego wnioskuje, ze nie boli. Wieczoerem zamiast mleka na dobranoc dalam mu buleczke i lekko oslodzona herbatke rumiankowa ale wzgardzil. Przed sama kapiela zrobil jeszcze raz kupke, bardzo smrodliwa ale juz mniej wodnista, mam nadzieje, ze noc minie bez sensacji. Okazalo sie, ze to nie zatrucie pokarmowe ale wirus jakis, bo jego kolezanka tez polegla. Ona nawet gorzej, bo w miescie i mama musiala wozek prac - taka byla sila wybuchu, ze przez pampek przelecialo :-D

Never Ty tytanie pracy ;-)

Natt ja tez jutro ide na krew, tylko, ze na zbadanie czy dobra dawke do szprycowania mi dali i czy krew w wode mi sie nie przemienila :-D Na glukoze ide 28 kwietnia. Tu nie daja zadnej saszetki, tylko kaza ze soba przyniesc pol litrowa butelke Lucozade, to taki glukozowo-energetyczny napoj. A Ty powaznie mdlejesz po tym? Pytam, bo nigdy jeszcze tego nie mialam i myslalam, zeby pojechac sama samochodem :confused:

Ostatnia edycja:
Hej Laseczki!
Daję znac że żyjemy i że jest w miarę ok chociaż Zosik na maxa zasmarkana.. Ale dajemy radę.. Jakos..
Jutro lekarz i mam nadzieję że dostanę L4 i ponadrabiam co u Was bo na razie tylko po łebkach czytam.
Moja cora dzis odmowiła wspołpracy i poszła spac dopiero kolo 21 a zawsze pada ok 19.30. Za jasno na dworze.. Ciekawe co to latem bedzie..
Ok to ja też się udaję do łożka.. W koncu jutro znow trza o 5 wstac :-(
Dobranocka :*

Witam,
Widzę, że "odpieluszkowywanie" na tapecie. U nas już 2 tygodnie mała biega w majteczkach i np dziś za cały dzień zdarzyła się jedna wpadka. W zależności od dnia, ale i tak jestem z niej dumna świetnie sobie radzi.
Do tego papuga pełną gębą się zrobiła nic tylko chodzi i powtarza.

Po za tym pomału do przodu u nas. Szukam auta i jakoś nie umiem znaleźć :-(

W pracy leci i szukam miejsca na wakacje... Macie coś ciekawego do polecenia?

reklama
Natt a Ty masz te majteczki takie, że trzeba wkład jednorazowy wkładać albo tetre do środka o takie Canpol Majteczki ceratkowo bawełniane roz. M (1548356484) - Aukcje internetowe Allegro czy coś takiego Majtki treningowe do nauki sikania Bambino Mio (1555055050) - Aukcje internetowe Allegro
Co do tapicerki wózeczka to kolor czarno czerwony :-) uniwersalny wrazie gdyby 2 był chłopak :-) zdjecia zrobie jak tylko przyjdzie.
Co do mieszkania to ja z rodzicami mieszkałam przez 15 lat w niecałych 23m2 i daliśmy rade :-)

A ja siedze i szukam pomysłów na ten pokój dla młodej, najchętniej to bym się z niego wyniosła w ogóle, ale to się wiąże z kupnem nowej kanapy do dużego pokoju i łóżka dla młodej a niestety po ostatnich zakupach nie ma szans :-( może jak młoda 2 latka skończy albo jesienią namówie męża :-)
No wiec teraz chce zrobić tak żeby później już nie musiec robić rabanu ze ścianami. No bo teraz jak poodrywałam te kubusie to odlazła ściana, zagipsowaliśmy ale wyszło kitowo i kupiliśmy tapete, ale już Ł. nie zdążył przykleić wiec jak wróci to dopiero będziemy kleić.
No i mam plamy po gipsie na innej ścianie i chyba do weekendu wezme kupie malutką puszkę i oblece na ten sam jasny kolor żeby czysto i ładnie było. I mam ochote przemalować młodej łóżeczko na jasny albo biały kolor....tylko jak to zrobić...hmmm

No to Natt trzymaj się jutro dzielnie!
Alex Ty tez się trzymaj na badankach!

Dobranoc:-)

Do góry