reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

witam świątecznie ;-)
dziewczyny, do jakiego lekarza szłyście z ropiejącymi oczami waszych maluchów-pediatra czy okulista?
Majka dzisiaj obudziła się z jeszcze bardziej zaropiałymi oczami i nie wiem skąd się to paskudztwo wzięło :no::wściekła/y::angry:

reklama
Iza wpierw sie idzie do pediatry jesli zajdzie potrzeba to kaze wam isc do okulisty
Andariel lekarz stwierdzil ze wlasnie ten antybiotyk przy tym schorzeniu ktore ma bedzie najbardziej odpowiedni, udalo dzis mu sie wcisnac ale co bedzie wieczorem?

Hejo
za nami cieżka noc, młoda obudziła się o 23 i darła się, że chce baje i nie było przepros musieiśmy siedziec z nia i przez 40 min oglądać Noddiego...później nie chciała się położyć u siebie w łóżeczku wiec spała z nami, o 5 obudziła się z zapchanym nosem wiec jej odciagnęłam gluty i wpuściłam krople a ona mnie z łóżka wyrzuciła:szok: i musiałam spać na kanapie. No i panna o 7 wstała, gluty po pas ale energii ma za czworo...

Kasia może jakoś się przemęczycie i młody sie przyzwyczai do tego antybiotyku.
Andariel dobrze, że jesteś. Może w niedługim czasie uda się znaleźć jakąs prace dla meza.

Kaska, jak smak jest wyjątkowo obrzydliwy, to mały będzie rzygał dalej niż widział... Może spytaj w aptece o zamiennik? Bo rzyganiem jeszcze załatwi się na amen a i infekcja pieknie będzie sie rozwijać. Zresztą, co ja ci będe mówic, sama wiesz

witam na chwilkę,zdroweczka dla dzieciaczków życze,ale zima to niestety wiekszy czas na choroby,oby wiosną było juz po chorobach,ale do niej jeszcze nam daleko
kurujcie dzieciaczki i podawajcie osłonowo im potem coś moze jakoś przetrwaja do wiosny
dzisiaj bylismy na górkach,Ala pieknie na saneczkach zjeżdżała i super radoche przy tym miała,teraz śpi padnięta,a popołudniu mąż zabiera nas na narty i sanki tylko gdzies dalej,niewiem czy Alutka tam wytrzyma tyle czasu,bo ja po 30 minutach rano miałam dosć
ja wybieram sie jutro do lekarza jak sie uda,tylko juz po wczorajszym spacerku Alutka sporadycznie mi kasłała,mam nadzieje ze nic wiecej z tego nie bedzie

witam i o zdrowie pytam:-)
ale widze ze nadal choroby nie odpuszczją...

szarlotka się piecze i mam nadzieje ze wyjdzie bo mam niesamowitą ochote na kawe i ciacho!!!

ogólnie to nic mi się nie chce.. taki mam leniwą energie choc od rana dopiero teraz usiadłam na dupe:tak: a po południu na kawe do tesciowej jedziemy i tez mi się nie chce!

spokojnego dnia

Witajcie.kochane(ja.dalej,bez.spacji:sorry:)

Iza.współczuje.ropiejącego.oczka.u.nas.Jasiek.kilka.razy.przechodził.,strasznie.meczące.to.dla.dziecka-całuski.dla.Majeczki!!!!

Kasia.ale.się.porobiło.u.Was.....no.zdrowia.zdrowia.i.jeszcze.raz.zdrowia!!!
Dominiczka.Sempe-dla.Waszych.dzieciaczków.też

u.nas.cisza.na.razie,-dzieciaki.zdrowe...od.miesiąca.daje.tran.i.rutinoscorin.codziennie.i.widzę.że.to.pomaga:tak:
poza.tym.mamy.fantastyczną.panią.laryngolog..-jednak.co.specjalista.to.specjalista:tak:

Andariel.fajnie.że.jesteś-i.masz.racje.z.tymi.babciami.Moja.mama.ma.takie.świetnie.podejście.
do.dzieci.,tyle.cierpliwości...bardzo.sie.cieszę.że.mam.ją.tak.blisko.siebie:tak:

Ostatnia edycja:
Hejo
Leniwy dzień dzisiaj mam. Młoda od 1 do 5 wstawała, wypiła dwie butle mleka, dostała przeciwbólowego syropku, czopek uspokajający i pospała do 8. Już nie wiem od czego to. Zwalam na zęby, księżyc, za dużo wrażeń w ciągu dnia??? Mam takie parapety pod oczami że żaden puder tego nie zakryje. A ona jeszcze położyła się na drzemkę o 12 i śpi do teraz. A mamy do rodziców moich na obiad jechać... Nawet nie mam siły się ubrać. Pogoda taka, że psa z kulawą nogą bym nie wygoniła.

Iwonka zazdraszczam górek;-) U nas co najwyżej można na łyżwach pojeździć. Ale nie z takim maluchem.

Andariel spokojnie jak się rodzeństwo urodzi to dopiero będzie wam wesoło. A Ninka będzie już miała zawsze towarzystwo.

Kasia sposobu na wymioty u dziecka nie znam. Ja strzykawką aplikuje wszelkie świństwa Gabrysi. Choć teraz to potrafi już językiem wypchnąć skubana.

Iza pediatra najpierw przepisze jakieś krople bo okulista to tak łatwo nie zbada takiego maluszka.

Właśnie Mewa pisz jak tam u ciebie???

juz pisze Efe :)
cięzkie to były pierwsze dni w pracy, a najgorzej przed wyjsciem do pracy, jakos trudno byc z Adasiem zorganizowanym, mąz przejmuje akcje ubieranie i odstawianie do żłobka ale ze niewprawiony bardzo nerwowo jest u nas rano, plus Adas zagilowany i ja tez
juz z kilka kilo straciłam bo żywie sie samymi kanapkami bo nie ma czasu na nic innego
nie bede jednak narzekać
z plusów- w pracy mi sie podoba a Adas sam zasypia w żLobku i ładnie zajada,
panie chca go dac na grupe przedszkolakow bo pani psycholog go obserwowała i wedłg niej juz sie nadaje mimo ze trzeba mu jeszcze pieluszki zmieniac
no i niestety zagilowany ale odstawiamy go do żlobka i udajemy ze o niczym nie wiemy, bo żadne z nas nie moze wziąć wolnego- modle sie zeby nic powaznego nie spotkało bo nie mam planu b

wogole wszytskim dzieciaczkom duuuzo zdrowia- Sempe, Kasia, Efe, Izabela, Dominiczka - oby szybko maluszkom przeszło

Andariel- no szkoda ze rodzina tak daleko, ale zawsze jak beda dzieci starsze i je wyslesz do babci to będa super wakacje dla nich, nie dziwie sie ze Ninka sie w domu trochę nudzi, szkoda ze pogoda okropna i nie mozna wychodzic czesto bo to zawsze rozrywka
jak ja szukalam dorywczo niani to natknełam sie na ogłaszenie pani ktora poszukiwała towarzystwa dla swojej coreczki 2 letniej i ze chetnie sie zaopiekuje jakim dzieciaczkiem pare razy w tygodniu, obecnosc mamy mile widziana, moze tam gdzie mieszkasz tez była by mozliwosc takich spotkań? zawsze to by było jakies urozmaicenie-
po Adasiu widze ze pobyt w żłobku mu dobrze robi, sam sie potrafi dłuzej pobawic co wczesniej sie nie zdazało

pozdrawiam Was dziewczyny gorąco, jutro moze mi sie uda zajrzec o ile nie padne a tak to raczej weekendowo pewnei bede zagaldac bo normalnie w tygodniu to trudno

reklama
hej dziewczyny:-D
ja nasekunde bo czekam na gosci:-D
u nas leci...Oli zeby ida ma dziasla spuchniete:sorry:
]Syla cofa sie w rozwoju do wieku Oli:dry::dry::dry:
a Nati spi...a je zadko ale dlugo:-D
nie wiem czy dobrze...ale mowia na rzadanie wiec tak dostaje:-D:-D

AGUS KOCHANA DZIEKUJE BARDZO ZA PREZENT...MASZ PELNA POCZTE I NIE UMIALAM WYSLAC NA PW:-D:-D:-D

Kasiu jutro popstrykam i wkleje fotki:)
jeszcze raz dziekuje:)

zdrowka dla dzieci i mamus:-D:-D:-D
i milego weekendu:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Do góry