reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

a to ci panna Monia;-) rubi - przeczekaj, widać taki okres teraz ma; ciesz się, że mała super czuje się w żłobku i nie rozmyślaj nad innymi związanymi z tym kwestiami! choć Cię rozumiem, oczywiście;

Ninka zanosi swoje brudne pampki do kosza! szok; wczoraj jej pokazałam, że tam lądują zużyte pieluszki, a ta dziś z rana pampka w łapkę i prosto do szafki pod zlewem (myslałam, że nie będzie pamiętać); i sobie brawo bije:-D

reklama
Hejka!!
Aga wielkie gratulacje dla Frania!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D
Rubi Monika w przedszkolu grzeczna to w domu szaleje!:happy2:
Andariel uważaj na siebie i najlepiej zadzwoń do gina!
Iwonko zdrówka dla Was!!!

Mi dziś Tomek kaszleć coś zaczął:eek: dałam mu syropku i modle się żeby pomogło!
Więc dziś siedzimy w domku.
Pomysłu na obiad nie mam,dobrze że choć zupka dla Tomka jest!
W chałupie mam zimno jak cholera!W dużym pokoju tylko tem wzrasta max do 15 stopni a w nocy to zimnica tam!!!Cioś nam centralne chyba szwankuje :no:
No i popisałam mały mnie ciągnie ide się z nim pobawić i ogrzać się przy nim bo on pączek ciepły a ja marzne....

Rubi moja też grzeczniejsza u babci....a w domu mega rozrabiaka..
Andariel Zosia od jakis dwoch miesiecy nosi pieluchy dokosza :-) tylko tych z kupą jej nie daję ;-) i też mega zadowolona że mamie pomaga :-) przynajmniej w czyms nas wyręczają hihi :-)

no dokładnie, reksio! niech się uczą porządku:) ale tak serio, to nie wiem jak wytrzymam z dwoma pedantami... a mała jak coś weźmie, to odkłada na miejsce - ewidentnie po tatusiu tak ma... sama po zabawie sprząta itp. M. mówi, że może jej się odmieni jak będzie papugować mamusie (bezczelny!);-)

Malinko ale zimnica u Was, brrrrrrrr; ja już bym z katarem chyba chodziła i kichała jak kot; tej nocy się te niby-skurcze nie powtórzyły, więc nie chcę panikować; zresztą co mi ginka przez tel.powie, jak coś to muszę do szpitala śmignąć, ale obym nie musiała!

a Ninka połknęła (chyba przez przypadek) naklejkę... w duplo są takie naklejki oczu w różnych wielkościach i mała je dorwała; ładnie się bawiła, przyklejała sobie te oczy na czoło itp., aż w którymś momencie widzę jak wyciąga rączkę z buzi i zaczyna kaszleć; zajrzałam do buzi, ale nic nie znalazłam, ale ewidentnie coś połknęła, bo potem co chwila kaszlała a jak jej dałam popić to się zachłysnęła:/ kurka, praktycznie na moich oczach! oby wyszło drugą stroną!

Ostatnia edycja:
ojjjj...ja mi by sie przydał choc jeden domownik ktory odklada rzeczy na miejsce.... no ale moje dzieci sa juz obciazone genetycznie ;-) mogły by chociaz po mamie odziedziczyc pamiec do balaganu - bo ja moge miec sterte ksiazek na biurku, sterte dokumentów, sterte ciuchow...ale pamietam co pod czym a co nad czym jest :-) a moj małż to nawet jak ma 2 rzeczy na kupce to i tak nie pamieta w jakiej kolejnosci leza....

cześć wszystkim :-)
pogoda coś się psuje, bo śnieżkiem sypie :tak: na chodnikach zalega kupę śniegu, że wózkiem nie da rady się przebić :no::wściekła/y: co to za przyjemność z chodzenia :dry:
czekam aż Maja zaśnie, ale coś jej nie w głowie spanie :baffled:
Franiu, wielkie brawa dla Ciebie zuchu :tak:
piwonia, a dla Was zdrówka i dla innych chorych :tak::-)
miłego ;-)

witam:-)
byłam juz tu rano ale nie zdążyłam nic napisać!

wróciłam ze spacerku z dzieczynkami tak pięknie jest słonce w pełni i temp -1, godzinke tuptaliśmy, oczywiscie Alicja juz dawno bez wózka łazi więc jak chce coś kupic to musze plecak zakładac na zakupy:-) i weź tu się elegancko ubierz hihihi

Rubi dzieci tak mają ze u obcych zachowują się wzorowo a inni są dla nich przykładem ale po powrocie do domu zmieniają się strasznie. Monia jest jeszcze mała ale spróbuj ją troszke w takiej sytuacji zignorować (dobrze to działa na starsze dzieci).

Nic "chudy" mi dzis nawet wc skonfiskował!! Alicja kupnela w pampersa Angelinke namówiłam by do nocnika narąbała, miała straszne opory ale się udało:-) ale ja??????????????????? ja gdzie mam to zrobić??? podobno za godzine juz będę mogła skorzystać więc może uda się wytrzymać albo pozostaje nocnik!! jesuuuuuuuuuuuuu a jak przeleci:sorry2:

zdrówka dla dzieci..

hej dziewczyny, miałam sie przespac z Adalkiem ale w trakcie usypiania dostałam telefon ze mam znow rozmowe o prace w piątek i sie podekscytowałam bo fajana jest
tak ze dziewczyny kochane jutro nie musicie trzymac ale w piatek bardzo prosze

Sempe- o rany, trzymam kciuki zebys godzine wytrzymała;-) a pogody zazdroszcze bo u nas pada od rana i nawet nie wychodzilismy,a mialam odwiedzic kolezanke

Andariel- Adas połknął raz guziczek rózowy, gdzies na placu zabaw znalazł i pozniej w pieluszce znalazłam
a pieluszki Adas tez sam do kosza zanosi, on wogole ma bzika na sprzatanie, z mopem cały dzien chodzi albo szczotką, na placu zabaw do kosza papierki wrzucał jak tylko zaczął chodzic, a jak tylko usłyszy śmieciarke to od razu mnie ciagnie zebym do okna podsadziła- chyba śmieciarzem zostanie jak nic :)

Rubi- jestem skłona wierzyc ze Monia w żłobku grzeczna, po tym jak Adas zasnął w żłobku SAM w łózeczku jestem gotowa uwierzyc we wszystko

zdrowka dla dzieciaczkow

i mega gratulacje dla Frania, łóżeczkowego wstawacza, super!

i po wizycie,mała padła jak kawka tak sie zmachała,u was piekna pogoda a u nas leje od rana deszcz,na polu jedna wielka ślizgawica,breja,normalnie koszmar

no to Mewa w piątek kciuki trzymam mocno

reklama
hejka dziewczyny:-D
padam na twarz... moja niunia dala popis szalu w nocy i od drugiej do czwartej darla sie chocby ja ze skory obdzierali... po czym slodko zasnela:sorry::sorry::sorry:
a ja o 7 pobudka bo do lekarza wsio poszykowac:sorry::sorry::sorry:
a ona zasnela o 10:30 i wstala o 13:30:sorry::sorry::sorry:
ta se pospala a ja mam dosc:sorry:
codziennie pranie puszczam...a co kosz pusty to zaraz pelny ze az przebiera:dry::confused:
Iwonka zdrowka dla Was dziewczyny i dla innych chorowitkow:tak::tak::tak:
Mewa trzymam kciuki za piatek:tak::tak::tak:

Do góry