reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

witam was
i od razu wszystkim chorym dużo dużo zdrowia życze
ja dzisiaj tez nie miałam pomysła na obiad,a że w domku ryż i jabłka wiec bedzie ryż z jabłkami i mała bardzo lubi wiec super
mnie dalej boli,ale juz moge deczko funkcjonowac

reklama
Ja od godziny kładę małą. Już chyba przestanę pisać że ładnie śpi bo zawsze po tych słowach odwala jakąś manianę.

U nas pada i wieje. No i chyba sobie dziś podarujemy wycieczki. Trzeba się spakować przed jutrzejszym wyjazdem...

Iwona fajnie że już lepiej.
Maggie jak mam z wczoraj gulasz. Pisałam, że ja zawsze jak dla wojska. Ziemniaków też w brud więc kopytka zrobie (jak mi dziecko zaśnie) i jakoś to będzie.
A w lodówce też mamy pingwina tylko i światło (w końcu mój żarówkę po 3 tygodniach wymienił) ale nie opyla się już kupować jak ma nas nie być.

A placki Anet mogę zamiast maślanki dodać kwfir i jogurt naturalny? Bo oba mam zaczęte w lodówce i muszę zużyć. Podaj przepis to jakoś dostosuje;-)

Hej.
Wybaczcie znów sie do niczego nie odniose nadal nie mam do tego głowy, a z powodów smutkowych zoładek mi nawala.. chyba to odchoruje..
Do tego w nocy Kuba miała atak krtaniowy, pół nocy nie spałam..
Miłego dnia wszystkim mimo wszystko

Cześć!!
Mały spi ale pewnie zaraz wstanie i będzie znowu z Jakubem buszować:-)

Basiu jejku biedna ty a te zastrzyki to chyba jakieś nie mocne co żeby tam maluszkowi nie zaszkodziły!Zdrówka dużo dla Was!!!!!!
Rubi dobrze że nie ma antybiotyku!Niech szybko przejdzie!!!
Piwonia jejku jak Ty funkcjonujesz??Odpoczywaj ile się da!!Zdrówka!!

Ja dziś na obiad wczorajszy obiad:-p a teściowa robi znowu pierogi ruskie i z grzybami i kapustka więc żarełka będzie zapraszam wystarczy dla Wszystkich i jeszcze zostanie!!!!:-D

Kasieńko uśmiech dla Ciebie śle!!Głowa do góry będzie dobrze!

Dziewczyny :-)

bardzo proszę o głosiki na AktywnychMamach na moją grupę ;-)
Aktywnemamy.pl - Portal dla Aktywnych Mam
głosik oddany

Cześć!!
Mały spi ale pewnie zaraz wstanie i będzie znowu z Jakubem buszować:-)

Basiu jejku biedna ty a te zastrzyki to chyba jakieś nie mocne co żeby tam maluszkowi nie zaszkodziły!Zdrówka dużo dla Was!!!!!!
Rubi dobrze że nie ma antybiotyku!Niech szybko przejdzie!!!
Piwonia jejku jak Ty funkcjonujesz??Odpoczywaj ile się da!!Zdrówka!!

Ja dziś na obiad wczorajszy obiad:-p a teściowa robi znowu pierogi ruskie i z grzybami i kapustka więc żarełka będzie zapraszam wystarczy dla Wszystkich i jeszcze zostanie!!!!:-D

Kasieńko uśmiech dla Ciebie śle!!Głowa do góry będzie dobrze!

jakoś trzeba niestety,nikt mi nie pomoże
a wczoraj miałam 5 dzieci do opieki to dopiero niezły bałagan i masakra,ale fajnie i wesoło było
dzisiaj jeszcze różaniec mnie czeka,ale jeszcze tylko jutro i bedzie spokój
starsza na wycieczce w Krakowie wróci dopiero po 17,mąż po 18 wiec same z młodszymi siedzimy sobie
spacer zaliczony choc zimno i wietrznie,ale jak trza to trza

ojej, anet, daj tych placuszków:p
Dzis sie juz tylko pare ostalo,ale wczoraj byly pyszne....na drudi raz podesle...:-D
hej kobietki:-D
wiec tak....
Oli jak nigdy cala nac przespala... szok normalnie:szok::szok::szok:

bylam dzis u lekarza i nie wesolo:no:
Syla ostra angina i kolejny antybiotyk:no::no::no:
a ja zastrzyki... bo nic mi z oskrzeli nie przechodzi:no::no::no:
a malo/// az 16:szok::szok::szok:

moj dzis wolne...a jutro bede mu opieke zalatwiac... bo dwa razy dziennie zastrzyki:no:

takze przepraszam ze do niczego sie nie odniose:sorry::sorry::sorry:
milego wieczoru zycze...:-D
ale do jednego tak
Natt milego wieczoru i duzo szczescia z okazji rocznicy:-D:-D:-D
my 2 w piatek mamy:-D:-D:-D
Oj,Basiu,te chorobska cos was sie nie chca odczepic,no.....trzymaj sie kochana:happy:

Anet my na wyjazd do teściów pożyczamy takie mniejsze łóżeczko turystyczne od koleżanki ale ona tam wycięła z boku dziurę żeby córka mogła wychodzić swobodnie jak nocowali u jej rodziców. Nie wiem jak to będzie jak mała odkryje? A mój liczy na to że dosuniemy tym bokiem łóżeczko do ściany i będzie dobrze. A ty tak nie możesz zrobić? Znaczy się przekręcić łóżeczka tak żeby dziura była od ściany?
A i zasypianie na noc to u nas też po ciemku. Kładę ją i wychodzę, zostawiam tylko szparkę w drzwiach. Wiem że wstaje i się rozgląda ale potem sama się kładzie i zasypia. Do 21 już zawsze śpi.

Andariel moja też kredkami tak delikatnie rysuje. POmyślałam że te flamastry może lepsze co?

Efe,co do lozeczka,to chyba tak zrobie ze przestawie,tylko ze ja nie mam wycietych z boku a z przodu,ale da rade,bo jak mala byla to miala wlasnie dziure za golwa,tylko jak bylam po operacji to nie moglam wyjmowac jej sama ,wiec przestawilismy:happy:,na poczatku nie kumala o co chodzi i ja wyciagalam za nogi...hi,hi....ale jak zaczaila,to teraz ciagle wychodzi...ehhhh
a wczoraj to ze sto razy ja wkladalam do lozeczka na wieczor i co i nic zbrzydlo mi juz,bo ile mozna....wyladowala u nas,swiatla pogasilam a ona i taw weder do gosi a to do nas i tak znow po pare razy(op ciemku,nic sie nie boi skubana),no i padla wreszcie o 22.30 :szok:...a dzis spala do 9.30 :szok:...wiec i ja sie wyspalam,ale o 9 juz wstalam bo ile mozna spac...he,he...
a co do kredek,to tez tak leciutko rysuje,a jak juz nie wychodzi to duszki wylamuje zebami :szok:...flamastrow jej nie daje,bo boje sie ze wymaze mi szystkie sciany....:baffled:...chociaz jeszcze nie wpadla ze mozna po scianach malowac:-D
a wogole jak Gosia lekcje pisze,to ta sie drze bo tez chce,wiec ma swoj zeszyt i tam bazgra-dlugopisem albo olowkiem,ale i tak najlepsze sa skarby z Gosi piornika:laugh2:

A placki Anet mogę zamiast maślanki dodać kwfir i jogurt naturalny? Bo oba mam zaczęte w lodówce i muszę zużyć. Podaj przepis to jakoś dostosuje;-)
Efe,moze byc i jogurt i kefir.....
a placi to robie na oko:
Troche sody,jajko,cukier waniliowy,zsiadle mleko (kupuje 400g),maka tez na oko,tyle ile sie wgniecie(ciasto ma byc luzne),troche cukru dosypuje bo dzieciaki wola slodsze.
Potem wszystko zagniatam i rozwalkowuje na grubosc ok 0,5 cm,smaze na oleju(musza placki plywac),aha i smaza sie dosc szybko i jak duze rosna to nakuwam widelcem....i tyle :happy: Gosia je zjada smarowane po wierzchu dzemem albo nutella:happy:
Hej.
Wybaczcie znów sie do niczego nie odniose nadal nie mam do tego głowy, a z powodów smutkowych zoładek mi nawala.. chyba to odchoruje..
Do tego w nocy Kuba miała atak krtaniowy, pół nocy nie spałam..
Miłego dnia wszystkim mimo wszystko
Oj,Kasiu,mam nadzieje ze przejdzie Kubie ...no i ty sie trzymaj...

witam:-)
Ja mam tez obiad z wczoraj-bigosik,ale Karolci krupniczek ugotowalam(ciekawe czy go zje?).....mam dzis zamiar poszyc troszke,wiec dlugo nie posiedze dzis...ale powiem wam ze tak mi sie nie chce siadac do maszyny,ze hej:-D,ale siorcr obiecalam suwak w spodniach wymienic,no a ona w ciazy,wiec nie chce zeby mnie myszy zjadly :-D:-D:-D,wiec spadam poki Karolcia spi....:tak:;-)

Hello
Gabi śpi więc po obiadku wpadłam do was
Mój mi przesiew w ubraniach dla niuni zrobił, że niby za dużo wzięłam...i kurde chyba ma rację ale jak się obleje czy coś to sam zobaczy, że jej trzeba więcej.

Kurde mi napisało, że już głos oddałam Rubi. No bo kiedyś tam już prosiłaś...ale to drugi raz nie można?

Malinka ty tak nie zapraszaj bo jak się wbiję do ciebie na te pierogi to się mnie nie pozbędziesz przez rok;)

Anet wiem o czym piszesz bo moja mi taką akcję zrobiła przed ślubem kuzynki. Aż teraz się boję tego wyjazdu naszego i zmiany klimatu. Ale jak jej zabarykadujesz wyjście to pokrzyczy i w końcu może skapituluje. Ale musisz być twarda. Jak się będzie zanosić to podnieść, przytulić i odłożyć (broń Boże puszczać po podłodze). Trzymam kciuki;-)

Efe ;-) dzieki za dobre checi ;-) mozna ino jeden glosik oddac :-(
jeszcze pare dni temu bylysmy pierwsze ale nas Lublin wyprzedzil :-( szkoda bo chciałysmy wykorzystac nagrode (reportarz w Mamo to ja) do promocji pewnego przedsięwzięcia.....

u nie szpitalik sie szykuje... wlasnie R pojechal z Jasiem do lekarza...37,9 ma :-(

reklama
Do góry