reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Basia ;-) pisz reklamację do Orange!!! jak to nie pomoże to idz do Urzędu Komunikacji Elektronicznej - tam jest prawnik i oni się za Tobą wstawią - będą żadali wyjaśnien od Orange...

nam bardzo pomogli - po 8 miesiącach mamy w koncu telefon stacjonarny z Netii i chyba jeszcze z pol roku bedzie za darmo :-)

Efe ;-) moja Monia też się boi hałasujących sprzętów :-) zabawki gospodarstwa domowego wydają odpowiednie dzwięki :-) serio serio!!! My mamy zmywareczkę (wodę widac w szybce) i pralkę - szumi przy wirowaniu aż miło... odkurzacza nie mamy zabawkowego więc trza to będzie zmienic :-)

reklama
hej dziewczyny

dzięki za zrozuminie co do zadławienia Adasia, jakos mnie to rozbiło
Efe- nie były wine wafle ryżowe tylko ze mały łakomczuch sobie pcha za duzo do buzi i krzyczy za następnym,
Sempe- współczuje nocy u nas tez masakra, Adas sie mam wrazenie budził co 30 minut, płakał przez sen- mysle ze moze go gardło zadrapane boli, eh

Basia- to skandal jakis ze tyle masz zapłacic, za posta jednego? i to krótkiego??

Efe- Adas sie bał hałasujących sprętow, nawet od suszarki uciekał ale mu przeszło, jak odkurzałąm do sadzałam go na kanapie i sie patrzył przerazony a teraz sam rury od odkurzacza z szafy wyciaga i nawet próbuje je połaczyc, takie zabawki hałasujące to moze byc strzał w dziesiątke

Izabela- no to gratulacje ciociu i niech chrzesniak zdrowo rosnie

Magda- a w przyszły weekend masz zjazd? bo moj jedzie do rodziców wiec nawet moge Was przenocowac na wygodnym tapczanie

Z ogłoszeń parafialnych:
Jak ktoś do mnie napisze i nie odpowiem jak Malince czyt. trzeba się upomnieć bo jak mój do kompa siądzie to owszem treść wiadomości przekaże ale od kogo to już nie bardzo. - Także Malinka odpisałam. Jak posprzątasz to poczytasz.I dzięki za dobre chęci;-)

Poza tym pomysł z odkurzaczem zabawkowym bardzo mi się podoba zwłaszcza że majątku nie kosztuje, ale normalnie tyle razy wyśmiewałam babkom w sklepie że mają takie stereotypowe różowe sprzęty gospodarstwa domowego, że teraz się będę czerwienić jak pójdę sprawdzać modele:zawstydzona/y:
to mi się podoba;)Duży ZESTAW DO SPRZĄTANIA + odkurzacz+ wózek .. (1266911748) - Aukcje internetowe Allegro

Edit:
Iza kongratulejszyn! Ucałuj w czółko ode mnie echhhh ale bym sobie takie małe potrzymała:)

Mewa Gabrysia wyje i się na mnie wiesza. A odkurzanie z wyjącym dzieckiem na rękach nie zdaje egzaminu. Dziś po tylko wizualnych doznaniach poszła spać godzinę później a jak usłyszy i zobaczy to dwie godziny później:((((

Ostatnia edycja:
melduję się!
Mewa - bardzo Ci współczuje nerwów, ja mam zawsze takie schizy jak Nina cos samodzielnie je... bo ona też pcha sobie od razu wszystko na raz.... kiedyś na spacerze wpakowała do buzi prawie pół bułki takiej zwykłej, sporej - takiego gluta miała w buzi, że nie mogła przeżuwać... więc teraz bardzo kontroluję co i ile do japki wkłada; na szczęście wafli ryżowych nie lubi; biedny Adaś i jego podrażnione gardziołko:(

my byłyśmy dziś u lek. i tylko sie wkurzyłam, bo na dzień dobry dostałam opier*** że przyszłam z dzieckiem chorym na dzieci zdrowe - ja do lekarki, że mała oprócz tej nawracającej gorączki nie ma innych objawów, więc przyszłam na umówioną wizytę, a ta mi wykład dała... a jak kiedyś poszłam z katarem i brakiem apetytu na dzieci cchore to mi popukała po głowie, że to nie choroba; i bądź tu mądry! głupia pi***
w każdym razie osłuchowo czysto, ta noc byla już normalna, bez gorączki, dzień też; nie wiem co to bylo; całkiem jak trzydniówka tylko bez wysypki...
jeszcze głupia lekarka do mnie mówi: dziecko ma czerwone oczy, pewnie zapalenie spojówek! to ja do niej, że niemożliwe, bo jeszcze kwadrans temu były blade, a że się rozpłakała przed wejściem, to się zaczerwieniły; no ręce mi opadły, co za babsko wrrrrrrrrrrrr; najlepiej bez badania i wywiadu od razu przepisać sterty leków maści i kropli!!!:/
acha i oczywiście przychodnia ma bardzo dobre szczepionki, nie można nic oddzielnie, tylko 3w1 i mam sie nie bać o powikłania; no ciekawe; poczekamy jeszcze kilka tygodni z tym szczepieniem;

psiapsióła była i już pojechała; lecę robić kotleciki pieczarkowe i czekam na męża:) wreszcie weekend:)

a i jeszcze się wściekłam bo chciałam sprzedac mój stary wózek na allegro, naprawiliśmy te kółka i go wystawiłam; no i napisała do mnie jakaś kobieta, że ona jest chętna, wyslałam dodatkowe foty, wszytsko opisalam itp.itd. babka stwierdziła, że wózek w sam raz dka niej i że jest chętna, wynegocjowała jeszcze rabat, więc zamknęłam aukcję przed czasem i podałam jej dane do przelewu. I co - mineły 3 dni a tu cisza! napisałam jej, że jak się nie odezwie w ciągu dobry, to uznaję, że się rozmyśliła - no i oczywiście się nie odezwała; a ja musiałam ponownie wystawiać wózek i ponosić koszty; nigdy więcej nie będę się z nikim "ugadywać" poza allegro; mam nauczke;

Basia taki koszt to chyba niemożliwy za jedno wejście tylko; a może nie rozłączyłas się z netem i Ci dalej nabijało? mi kiedyś Ninka weszła na neta, a ja dopiero po dłuższym czasie to odkryłam;

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.
Juz mam trochę spokojniej Jagoda śpi.
Wczoraj byłam na zakupach dekoracyjnych, musiałam zmienić wystruje sypialni bo już mi się stary znudził. Mamy zółte ściany, kupiłam bordowe zasłony, nażutę na łóżko i pościel. Od razu poprawił mi się humor. No i oczywiście wyzuciłam łożeczko z sypialni bo jaki jest sens jak i tam śpi z nami w łóżku? aA ile się miejsca zrobiło. No ale po tym wszystkim miałam już serdecznie dośc wszystkiego.
Andariel przykro mi że tak cię kobieta wyrobiła, no faktycznie znowu trzeba ponieśc koszty, a allegro bardzo jest drogie w sumie jak poruwnuję do ebaya.
Mewa biedulko, ale się musiałaś zdenerwować Adasiem łakomczuszkiem.
A co do internetu Basiowego to faktycznie albo nie był wyłączony albo coś zgupieli bo nie możliwe żeby aż tyle kosztowało wejście na chwilkę.
Izabela prosze pogratulować mamie.
NO i się obudziła, no że ja nie moge posiedzieć

Majka śpi, mąż na pępkowym a ja mam samotny wieczór, także pobłąkam się po necie ;-):-D
dzięki za gratulacje dziewczyny, a bratanka to zobaczę dopiero najwcześniej w niedzielę
miłego wieczorku albo i nocy :-)

Hej ;)
Mewa, kochana ja nie zostaje w kraku jak mam zjazdy. Jadę tylko na to co muszę i jakieś szybkie ploty i potem do domku.Kurcze też strasznie mi zalezy żeby się spotkać, jeszcze jakby Maggie mogła się wybrać....No mam nadzieję że jeszcze zimy nie będzie i się uda kawalerów zapoznać:tak::tak::tak:

Iza gratulujuję, coś nam sie dużo cioć na bb zrobiło:-) mi też się marzy, brat co prawda jest zaręczony i mieszkają razem ale jeszcze studia kończą...no chyba że im się jakaś wpadeczka trafi;-):-D:-D

Jasiek też jest odkurzaczolubny... Tak jak Wasze dzieciaki siada przy nawiewie i się cieszy:-D albo muszę mu kawałek rury dać i małą końcówkę i odkurza ze mną:-D

Ale Efe mi się Jula dłuuuuugo bała wszystkiego co buczy...odkurzaliśmy jak spała, a jak np coś chciałam zmiksować to szłam do piwnicy.... Przeszło z wiekiem...jakieś 3 miesiące temu - wiem nie pocieszam;-):-D
A odkurzacz mamy taki, bardzo cichy:
http://www.smartbay.pl/g5/c78/182847,odkurzacz_zelmer_meteor_2_4000e01ef_1400_w,_fioletowy.html

Baśka - koniecznie idź do orange to wyjaśnić! Bo mojemu mężowi kiedyś coś się zepsuło z oprogramowaniem i tel cały czas smsy wysyłał - skapliśmy się jak już całkiem ładna sumka się uzbierała - ale wyjaśnił sprawę i ani gorsza nie płaciliśmy!

Malinka, Andariel - dobrze że choroby Was odpuszczają!!!

Ostatnia edycja:
izabela :-) wez podanie o udzielenie urlopu wychowawczego i słówko "udzielenie" zamien na "przedłuzenie" :-)

zmykam do wyrka bo mnie migrena nawiedziła...

kolorowych :-)

reklama
a moje dziewczyny nadal spią od 17tej!!!! szokkkkkkkkkkkkkkkkkkk

kot ma pier.......ca i lata z kąta w kąt a ja mam lekką fazę ze szczęscia, z mężem długo rozmawiałam i zobaczyłam u niego pierwszy raz od 2tyg uśmiech na twarzy....

mała rzecz a cieszy ale jak bardzo ważna w naszym życiu:tak:

Do góry