reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Bry ;-)

byłam z bąblami u lekarza :-( nadal siedzimy w domu do poniedzialku :-( Jasiek najprawdopodobniej ma astmę oskrzelową :-( mamy robic inhalacje z pulmicortu i b...cos tam (Aga Natce to podawała) i singulair... Monia ten sam zestaw oprocz singulairu :-(
muszę iść do alergologa w przyszłym tygodniu... prywatnie...doopa :-(

spadowywuje na razie - trza terrorystkę polozyc spac i liczyc ze ojciec nie dojrzy ze połamała drukarkę :-( se pociągła i sie urwało...

miłego :-*

edit: po długich bojach panna M zasnęła ;-)

Efe :-) my dzis testujemy mleczko modyfikowane w płynie ;-) chce ugotować kaszkę czy owsiankę na bardzo gęsto na wodzie i dolać płynnego modyfikowanego :-) małż dziś kupił Bebilon Junior :-) aż mnie korci żeby spróbować...
zwykłego krowiego nie dam jej do ukończenia 3 rż. musi jej wystarczyć ukochany kefirek i jogutry czyli krowie mleko ale przetworzone ;-)
nie bede oszczedzac ;-) choć u nas to akurat inaczej wyglada bo przeciez na (.) oszczędzam bo mleczko z nich jest za free ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
hej laseczki :-)

u nas słoneczko - wysyłam do wszystkich chętnych - jak Myszka wstanie to spacerek będzie bo przed drzemką mama sie nie wyrobiła :zawstydzona/y:

Maggie sto lat młoda mamusiu :-) torcik pysznie wygląda, ja właśnie pałaszuje do kawki jabłecznika bo torcika robić nie za bardzo umiem, poćwiczyłam 10 min to sie należy, nie :-p

zdrówka dla wszystkich chorowitków życze

Neverend daj znac jak po lekarzu

Mewa ty to masz kondycje - ja z moją godzine na rękach chyba bym nie dała rady, a tak na serio to cieszę cię że chrzciny udane :-)

Mika nieźle Karolinka dała czadu :-D

i zapomniałam co jeszcze miałam pisać

aaa moja na bebilonie jest, zwykłego mleczka chyba jeszcze długo nie wypije bo nawet jogurty czy serki jej szkodzą

miłego dnia życzę :-)

To chyba nam dzieci śpią bo trochę nas jest na różnych wątkach.
Mewa, masz szczęście że Adaś pięknooki spał całą mszę, bo musielibyście go chyba łapac żeby polać wodą swięconą.
A co do mleka, to ja daję takie po roczku, zwykłe w proszku, ale tylko dlatego bo mi mała nie je warzywek, a tak są dodawane witaminki i żelazo, ale sądzę że do półtorej roczku pociągniemy, nie dalej. W zapasię mam jeszcze na 2 miechy. No i się obudziła.

my mleka nie tykamy, embargo;

nie wiem co jest Nince, wczoraj w ciągu dnia miała ponad 38 stopni, w nocy i rano spokój, a dziś znów godzina 13 i 39! dziś już dałam nurofen, bo się wystraszyłam; co to kurde jest, z nikim się nie spotykałyśmy ostatnio, mykamy na spacery i z powrotem; na szczęście apetyt jej nie opuszcza i w sumie normalnie się zachwouje; tylko mnie zastanawia skąd ta temperatura?

łooooo matko ale się rozpisałyście....
Wczoraj nie zaglądałam chociaż cały czas miałam na myśli że muszę wejść życzonka solenizantce wczorajszej złożyć. A tu klops bo zasnęłam z dzieciakami...

Także trochę spóźnione, ale nie mniej szczere NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIE DLA MADZI ;* ;* ;* STO LAT W SZCZĘŚCIU I ZDROWIU!

I teraz obym o niczym nie zapomniała...
Mika kurde szkoda lampy no ale najważniejsze że Karolinka cała!!
Neverend czekam na wieści
Mewa fajnie że Adaś przespał całą mszę i że już macie za sobą
Kasia, Mika, Malinka,Rubi - zdrówka dla dzieciaczków!!

Swoją drogą moi też chyba od miesiąca mają katar, teraz od kilku dni Jasiek nie smarka ale Jula znowu gile do kolan więc pewnie i Jaśka weźmie.,.

Andariel - dla Was też zdrówka, mam nadzieję że się wyjaśni z czego gorączka....

aaa Rubi tak mi się przypomniało że dziś w przedszkolu czytałam żeby dzieciom zrobic badania w kierunku glizdy ludzkiej i że jednym z objawów mogą być ataki astmy oskrzelowej....

Efe co do mleka to my generalnie jedziemy na krowim i ja akurat bardzo bym chciała żeby Jasiek pił modyfikowane......Bo odkąd się nie karmimy koło 5-6 wypija 250 ml mleka z kubka tyle że zwykłego pełnotłustego...Próbowałam z modyfikowanym i mu wyraźnie nie podchodzi, może to smakowe jakoś łatwiej wejdzie?

Witam się i ja.
Ale u nas dziś dzion przeraźliwie szybko zleciał.
Chyba dlatego, że spaliśmy do 12, bo młoda jak wstała o 1 to do 5 ryczała w niebogłosy!!!
Szczepiona + zęby dały się we znaki:(
Nom a potem szybko rzeczy do teściów zawieźć bo na weekend młoda zostaje, bo ja do school a małż do pracy.
Więc dawaj i od razu umyliśmy starego golfa,żeby już sprzedać.
A wyrzuty bym miała jakbym go takiego brudasa sprzedawała:p
No i dopiero wróciliśmy...ufff
U nefrologa wizytę mam 21, więc tedy dam znać.
Buziaki dla chorowitków ofkors od ciotki klotki z Mazurów:)

A ja się dziś do ludzi wybrałam.
Na dworzu zimno to sobie pomyślałam że kawy mi się chce. Zapytałam koleżankę czy ma dziecko zdrowe u bratowej. Mówi "zdrowe". Dzwonie do bratowej i mówię: -"Amelka zdrowa a Jasio?"
- Zdrowy- odpowiada.
- To będziemy na kawie.
Przyjeżdżam a oni gile pod nosem. "No żesz" se myślę ale zostałam i pewnie znowu pożałuję, że mi się dziecko czymś zaraziło. Także było nas trzy i czworo dzieci i każde po roku, półtora. W tym moja chrześnica co w wieku 18 m-cy ledwo 9 kg waży. Gabi przy niej jak mutant wyglądała. Do czasu na szczęście. Przyszła siostra koleżanki ze swoją córą i tu - 16 m-cy i ponad 12kg.
Tylko szkoda że aparatu nie wzięłam:( Bo na własne oczy zobaczyłam, że się dzieci różnie rozwijają i różnie zachowują. Ale łączy je jedno. Lgną do siebie i papugują aż miło popatrzeć.

Dobra idę na M.
Dobranoc.

Ps. A tak sobie pomyślałam jakby to fajnie było jakby nasze szkraby się tak zobaczyły;-)

Czołem dziewczyny
Przepraszam ,ze tak umilkłam ale wiecie pisałam choroba alutki ,potem nadrabianie i tak zleciało.Do tego popołudniami małż mi rekompensuje te wszystkie wyjazdy na ryby ,służbowe i miluchno czas spędzamy razem .Teraz on prasuje a ja kompa nadrabiam.Prawie codziennie jeździmy do stadniny koni bo Aluta je uwielbia .Raz nawet na kucuku jechała ale tatus podtrzymywac musiał bo nie rozumie panienka ,że sie trzmac trzeba :no:Jeszcze ma czas.Ale już ją od koniuszych przezywaja wolontariusze.:laugh2:A dziś uwaga nawet ja orka dosiadłam chyba po 10 latach przerwy konia -superowo było i znów połknęłam bakcyla.Ale już mam zastrzeżone ,że jedynie raz w tygodniu może bo jeszcze wieczorami latam poćwiczyć .Schudnąc musze jak nic tylko pora roku temu nie sprzyja.Ehhhh
A u was widze ,ze same chorowitki -zdrówka życzę
U nas na szczęście odpukać nie chorujemy ale codziennie dzieciaki oprócz tranu jeszcze czosnek z miodem dostają a Aluta z ciepłym mlekiem dodatkowo.Może to pomaga .Nie nadrobie Was ale mam nadzieje ,że wszystko ok.
Ja teraz jak chodze na ćwiczenia to 2x w tyg. do ludzi ide a na sobote w sali zabaw umówiona jestem z naszymi dziewczynami z forum regionalnego będzie fajnie.

dobry wieczór :-)
u nas ok, jakoś leci nam czas praktycznie we dwójkę, bo tatę to widzimy wieczorem-maluje teściom mieszkanie :-( ale koniec coraz bliżej ;-)
jutro może spotkam się z koleżanką i jej 2,5 letnią córeczką :tak: towarzystwo potrzebne :-D
dzisiaj byłam oglądać kurtki zimowe dla Mai-wpadła mi jedna w oko, ale kosztuje tylko 150zł :szok: do tego czapka z szalikiem 40zł :no: a buty...... niezła sumka :tak: chociaż coś z butami u nas ubogo :crazy:
no cóż, trzeba by znaleźć tańszą opcję, chodzi mi głównie o kurtkę ;-)
a wy już pokupywałyście kurteczki i buciki? może się pochwalicie? ;-)
poczytam sobie jeszcze, bo jestem do tyłu z T :sorry:
a dla chorujących dużo dużo zdrowia :tak::tak::tak:
dobrej nocki :happy:

reklama
hej dziewczyny

Izabela- ja dzis cieplejsza czapke kupiłam u nas na bazarku i z szalikiem 25 zł, kombinezony maja byc w przyszłym tygodniu po 116 zł wiec zobaczymy, narazie Adas chodzi w takiej jesienno-zimowej import z UK
Chogata- super sie ma Ala ze ja na koniki zabieracie, duza frajda napewno a Tobie wytrwalosci w chodzeniu na ćwiczenia życze
Efe- no super by było jak by sie dzieciaczki sierpniowe wszystkie spotkały,choc nierealne- ja liczę na to ze uda sie chociaz zapoznac Adasia z Jasiem i Marcelkiem z racji ze oni najblizej ;-)
co do mleka to ja nie moge dawac ani modyfikowanego ani krowiego wiec tyle co ode mnie Adas ma ale mysląc o odstawianiu jakies przeciez musze dawac-trudna sprawa
Andariel- wysoka temperatura sie ciągle utrzymuje?
Magda, Malinka, Rubi-zdrowia dla dzieciaczkow

dobrej nocy zycze

Do góry