reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

oj sempe bidula z córy... wyobrażam sobie co czujesz, a najgorsza niepewność CO TO! no ale trzeba wierzyć, że skoro malutka w rękach specjalistów, to jej pomogą;

co do cen w sklepach to się nie wypowiadam... wlasnie w ten weekend byliśmy kupić małej jakąś kurtkę przejściową, ewentulnie na poczatek zimy i normalnie zez! ale i tak jak zobaczyłam czerwony kubrak mothercare, to na niego zachorowalam... stwierdziłam, że skoro sobie już daaaaawno nic nie kupilam, malej też, to ten kubrak musi być mój (to znaczy Ninki); ma taki cudny czerwony kolor!
no a z butami problem, bo chcieliśmy póki mała samodzielnie nie chodzi kupić jakieś tańsze, żeby na spacery ubierac i w razie jak mała zechce potuptac, to żeby były; no i oczywicie te tańsze są takie, że jedynie o 2 numery za duże udalo mi się małej na stópke wlozyć, a te co super sie wkładały i leżały, kosztowały ponad 150 pln; i sobie darowaliśmy na razie:/ zresztą, w piątek wizyta u ortopedy, to się podpytam na co zwrocić uwagę przy kupnie butów dla dziecka, które tylko sporadycznie tupta na dworze;

ja kiedyś też próbowałam zlapać mocz małej do woreczka - oczywiście bez skutku;

milego dnia Wam życzę!

reklama
Hej!
Ja się witam z postanowieniem, ze już nigdy nie zjem nic w Macu! Wczoraj wracałam z Anielą z zajęc muzycznych i ona, że chce frytki i zabawke z M to żeby już nie jadła "kangurgera" jak to mówi to zjadłam go ja i.... noc nie przespana... nie pamiętam kiedy mnie brzuch tak mocno bolał i jeszcze w nocy złapałam fazę, ze to pewnie przepuklina mi uwiązła.... teraz już lepiej ale nadal jestem obolała - z dwojga złego lepiej, że to ja zjadłam to badziewie a nie Anielka.

A co do zakupów to ja się wybiorę chyba do outletu Factory bo tam jest coccodrillo i kupiłam tam Anieli kurtkę za 30 zł, poza tym jest też tam ecco i buciki można kupic dużo tańsze. W zeszłym roku kupiłam Anieli pierwszy raz Bartki na zimę i nigdy więcej wracała z mokrymi nogami! A w ecco albo geoxach to zawsze stopka sucha i cieplutka - tylko opłaca się kupować tylko w outlecie bo inaczej to cena powala.

SEMPE mam nadzieje, że dziś z Angeliną lepiej!

REKSIO trzymam kciuki za siostre i bejbika

Hejka!
My już w domku relacje z lekarza zaraz napisze gdzie trzeba.
Miranda kurcze biedna Jagoda niech szybko zejdzie żeby się tylko nie rozlało bardziej.
Sempe niech szybko znajda przyczyne i wylecza mała!
Wszystkim zdrówka życzę.
Reksio to trzymamy kciuki za szczęśliwe rozwiązanie!
Mju biedna Ty się umęczyłaś!
Raju no nie da mi Tomek nic popisac uwiesił się na mnie.........
aaa no i z tym nocnym karmieniem! no słuchajcie Tomek już jak by zapomniał!!Przesypia ładnie tylko przymarudza coś przez sen ale dostaje smoka i śpi dalej!Więc dzięki za wsparcie!!!!
Tylko jest jened problem że ja nie przyzwyczajona i się budze i patrze czy oddycha i dzis nie spałam 3 godziny:/

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny!!!!!!!!!!!!
nadrabiam od rana i już połowa mi wyleciała z głowy co miałam napisać:zawstydzona/y:
Sempe przede wszystkim zdrowia dla Angeliki i dużo siły!!!!!!I dawaj znać na bieżąco jak się tam sprawy mają!
Malinka gratuluje nocy bez cyca :-) u mnie się Jaś sam odstawił - w nocy mu ostatnio chciałam dać bo marudził bardzo ale nie chciał....aż mi się przykro zrobiło ale cieszę się że u nas to tak bezproblemowo i naturalnie się odbyło - bo mleko w piesiach też mi zanikło nawet nie wiem kiedy, nawet twarde się nie zrobiły.....
Mika dla Was też dużo zdrówka i Reksio oczywiście kciuki za sis zaciśnięte!!!
Miranda biedna Jagódka, oby szybko minęło!
Andariel jak tam paluszek, wszystko już w porządku?
Neverend zgadzam się, studia są niesamowite! Normalnie oszalałabym w domu gdybym nie miała tych kilkunastu godzin wolności w miesiącu! I jak to fajnie móc się ładnie ubrać, uczesać, umalować,wypachnieć i wyjść do ludzi:-)
Mewa odrazu przepraszam że nie wpadłam a byłam w Kraku ale ja jade tylko na ruczaj na uczelnię i potem zaraz do domu, tak naprawdę to ja się boję po Krakowie jeździć samochodem:zawstydzona/y: Ale mam nadzieję że się nam uda jeszcze w tym roku razem nad wisłę wyskoczyć!

Co do cen to ja też się nie wypowiadam bo zwykle w lumpku się zaopatruję, no czasem na wyprzedaży jakieś ciuszki dzieciom kupuję ale to rzadko....W ogóle teraz mam lumpek pod domem a właściwie w domu (bo to ten sam budynek w którym mieszkam) :-) tyle że dość drogi ale ciuszki fajne.

A tak poza tym to u mnie nic nowego - dzieci znowu zasmarkane i kaszlą, wczoraj byliśmy u lekarza ale to jakaś wirusówka i tylko syropy mamy. Od piątku Jula biedna sie dusiła od kaszlu w nocy, spać nie mogła - dziś była pierwsza noc bez kaszlu ale za to Jaś od 4 kaszlał.......Ale padłam wieczorem z dziećmi więc jestem jako tako wyspania, tylko żeby te majo szkraby się wykurowały wreszcie....

fałszywy alarm.. Wracają do domu ;-) po prostu czop jej taki krwisty schodzi.. Ada waży już 4200g :o szok klucha będzie :-) ale wydaje mi się że jutro urodzi :-) takie przeczucie :-)
Magda zdrowka dla bejbikow :-)

jejkuuuuuuuuu! Moja sis jedzie do szpitala.. Chyba się zaczęło :-) zaczyna rodzic :-) ale mam stresa ;-) trzymajcie kciuki ;-)
Reksio pisz jak urodzi! Aż normalnie dreszczyk mi po plecach przeszedł a nawet jej nie znam hihi Co też wyobraźnia swoje robi;)
Hej!
Ja się witam z postanowieniem, ze już nigdy nie zjem nic w Macu! Wczoraj wracałam z Anielą z zajęc muzycznych i ona, że chce frytki i zabawke z M to żeby już nie jadła "kangurgera" jak to mówi to zjadłam go ja i.... noc nie przespana... nie pamiętam kiedy mnie brzuch tak mocno bolał i jeszcze w nocy złapałam fazę, ze to pewnie przepuklina mi uwiązła.... teraz już lepiej ale nadal jestem obolała - z dwojga złego lepiej, że to ja zjadłam to badziewie a nie Anielka.
A co do zakupów to ja się wybiorę chyba do outletu Factory bo tam jest coccodrillo i kupiłam tam Anieli kurtkę za 30 zł, poza tym jest też tam ecco i buciki można kupic dużo tańsze. W zeszłym roku kupiłam Anieli pierwszy raz Bartki na zimę i nigdy więcej wracała z mokrymi nogami! A w ecco albo geoxach to zawsze stopka sucha i cieplutka - tylko opłaca się kupować tylko w outlecie bo inaczej to cena powala.
Mju bidulo to że tak powiem witamy w klubie. Mnie ból złapał ok północy. Na szczęście poszłam i sprawę załatwiłam ale już ci powiem że tak mocno to mnie przy porodzie bolało. Tak że dla mnie szok.

Mama była u mnie bo dziś badania krwi robiła i wpadła na śniadanie a u mnie nawet światła nie ma bo żarówkę szlag trafił. Kupiła za to Gabi kurtkę w Biedronce za 24,99zł Także możemy iść na ten wicher na dwór. Paaa

Ps. Kasia jakie eurogąbki? O czym ty piszesz? Jakąś nową walutę wymyślili?

fałszywy alarm.. Wracają do domu ;-) po prostu czop jej taki krwisty schodzi.. Ada waży już 4200g :o szok klucha będzie :-) ale wydaje mi się że jutro urodzi :-) takie przeczucie :-)

reksio :-) 3mam kciuki :-) a z ta wagą małej to...Monia dzien przed cesarka wazyła 4300g a przy porodzie okazało sie ze kruszynka waży tylko 3710g ;-)

reklama
Wpadłam na chwile sie przywitać u mnie już chyba 4 z rzedu jak mała ryczy i łazi po łożeczku dziś pobudka o 4:30 i godzine sie tukła nie pomaga nurofen i inne ,czopki tez nie .Ale mam za to górną 4 i prawie na wierchu dolną 3.Matko kiedy przerwa bedzie ja nie wiem:-:)zawstydzona/y:Chodze dziś do tyłu :dry:
Reksio to trzymam kciuki za siorke niechją jak najmniej boli poród:tak:
Sempe melduj jak tam Angelina.
Chorowitkomzdrówka zycze.
Mju tego outletu zazdroszcze kurtka cocodrillo za 30 zł nam chrzestna sprezentowała wiatrówke za jedyne 135 zł myślałam ,ze padne jak zobaczyłam cene (byłyśmy razem wiec nie dało sie ukryć ceny).A teraz to ja może se wiecie co wytrzec nie?

Do góry