reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Witam
Chogata współczuje migreny tez kilka dni temu sie zmagałam mi jednak najbardziej pomagaja leki z ibuprofenem niestety równiez podrazniaja mi zoladek i kółko sie zamyka jak nie głowa to zoładek:/
Co do okulisty to nie brak zadnego skierowania, jednak na NFZ kolejki sa takie ze hohohoh u nas jakieś 3-4 miesiące. To ja juz wole prywatnie u nas jest tak że jak kupujesz okulary za min. 200zł to wizyta jest gratis, a ja bankowo wiem że okulary musze kupić:/i że nie 200 zapłace tylko min. 400:/

Andariel pewnie ze jak planujesz druga dzidzie to lepiej kupic nowy. Ja tez mimo że kupuje uzywki często gęsto żałuje że kupiłam. Moja spacerówka tez tylko z wierzchu wyglądała jak nowa. Po miesiącu wylazły defekty:(No ale ja juz tyle oblatam, kolejnego juz nie planuję.
Dzis po 3 miesiacach czekania w koncu doczekałam sie na wizyte u gina:)lece po tablety

Sempe dawaj nam szybko znac co jest malej. Tak mi przykro biedny maluch...Oby szybko wyzdrowiała

Mika u was tez szpital:( przykro mi niech dziewczynki szybko zdrowieja.

No i min. dlatego nie lubie ani jesieni ani zimy. U nas odpukać nadal bezchorobowo. Ale pewnie to kwestia czasu.
Miłosz dalej nie chodzi. Rubi to podobnie jak u was jak tylko traci podparcie klap na doope. tak czuje sie pewniejszy. A przy meblach czy czymkolwiek chocby pufce chodzi. Chyba mu balkonik kupie:)

Miłego dnia wszystkim

reklama
miłego dnia Kobitki! niech choróbska sobie idą precz od dzieciątek, coby mogły cieszyć sie piękną słoneczna jesienią, jaka sie w tym tygodniu zapowiada!
Kasia a brałas już kiedyś tablety czy nie? bo ja nigdy;

zapomniałam Wam napisać jak Ninka sobie w sobotę kuku zrobiła: wpakowała kciuka w szparę między drzwiczkami pralki a obudową i jej sie zaklinował; ja stałam obok, ale nie widzialam tego, a mała jak ja zabolalo to oczywiście pociągnęła z calej siły i chciała usiąść; jak się odwrócilam to zobaczlam tylko jak jej kciuk jest dłuuuugi a mała macha drugą rączką w powietrzu - z bólu chyba:( paluszek wyszedł, oczywiście skóra zdarta z polowy (została na drzwiczkach), krew itp. Ale więcej bylo strachu, na szczęście nic nie zlamane, tylko po prostu pokiereszowane; a żeby było smutniej to ten kciuk, który Ninka lubi possać, więc była tragedia, bo z plastrem się nie bardzo dało:) ale już oczywiście ssie znowu:/

Ostatnia edycja:
miłego dnia Kobitki! niech choróbska sobie idą precz od dzieciątek, coby mogły cieszyć sie piękną słoneczna jesienią, jaka sie w tym tygodniu zapowiada!
Kasia a brałas już kiedyś tablety czy nie? bo ja nigdy;

Brałam Andariel długo po Kubie brałam zreszta przed też.
Wezme Microgynon bo juz go brałam jest niedrogi i dobry.No i nie miałam po nim zadnych skutków ubocznych

Hej!

jejku z chorobami!Sempe daj znać co z małą!Biedna szpital najgorsze!Zdrówka żeby szybko przeszło!
Mika dla Was również zdrówka!!
Oj biedny paluszek Ninki!Ale jak juz ssie to czyli lepiej!
Ja tez brałam mikrogynon uważam że jest najlepszy!teraz biore azalie i plamienia mam nie wiem czy tak powinno być:eek:

U nas też choroby ciąg dalszy a wczoraj nawet mały nie kaszlał ani nic tylko ten katar wodnisty ale co dziś tylko się obudził i chyrla jak cholera i bedę musiała pojechać do tego lekarza bo coś domowe sposoby nie działają ale najgorsze jest to że znowu nie ma po południu mojej lekarki tylko ta głupia franca jest!!!!!!!!a ja nie mam jak rano do swojej pojechać bo niby czym??Autobusem??jakos sobie nie wyobrażam że mam targać wózek i całą reszte a w autobusie rano ścisk jak cholera...Dolina i znowu pewnie będzie antybiotyk:no:

AAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaa zapomniałam Wam napisać dziś była pierwsza noc bez cycusia!!!!!!!!Zaparłam się i nie dałam!!Jakoś dalismy rade ale już chwilami chciałam mu dać ale powiedziałam sobie jak nie teraz to nigdy tego nie zrobie Tomek tylko raz mocno płakał chyba z pół godziny ale dostał troche wody i w koncu usnał na mnie.Ale jak mój się wkurzał że ja mu krzywde robie że nie chcem mu dać:////////

Ostatnia edycja:
Hejka

Oj Sempe to współczuje trzymam kciuki za zdrówko córeczki.
Ja po 2h dzwonienie non stop wreszcie sie dodzwoniłam do przychodni i tez lecimy do lekarza :-( a słonko od rana swieci ale zimnooooo jak diabli brr :wściekła/y:
Wszystkim chorowitkom powrotu do zdrowia życzymy.

Hejka lasencje

Moje dziecko padło o 9 a ja się jeszcze porządnie nie rozkręciłam, żeby chatę posprzątać.

Sempe przestraszyłam się! Pisz jak wrócisz ze szpitala jak Angelika się ma. Normalnie liczę że to jakiś rotawirus i szybko jej przejdzie. Trzymaj się kochana!

Malinka a pod pachę? No wiesz bez wózka nie dałabyś rady? Tomek chodzi więc może część drogi do autobusu i z autobusu do przychodni ci przejdzie. Ja się zastanawiam czy tak z moim łazikiem na zakupy się nie wybrać. Ale jak mam jeszcze siatkę tachać i potem to wszystko na 4 piętro to mi wiary brak.

Ach! I gratuluje pierwszej nocy bez cyca! Nie poddawaj się. Trzy noce i się odzwyczai, zobaczysz!

Moja koleżanka ma 1,5 roczną córkę i do tej pory nie przespała nocy. 3 butelki z piciem jej szykuje na noc. A i często jeszcze dorabia. Ale się małej nie dziwie, że się na słodkie soczki budzi. To samo myślę jest z mlekiem. Słodycz swoją ma i dziecko lubi sobie popić. A jakby tak samą wodą?

Mewa daj znać jak po sadyście się masz.

Andariel ucałuj paluszka ode mnie. A co do wózka to ja też się zastanawiałam ale już chyba te sanki kupimy. Mam duży używany ale jak go ostatnio musiałam użyć to klnęłam jak szewc. Spacerówka jest o wiele bardziej poręczna. No i liczę że na odśnieżone chodniki da radę a jak będą zasypane to sanki. Taki mam plan.
I z perspektywy czasu wiem już że na dobrej spacerówce nie ma co oszczędzać. Ale z drugiej strony idealnego wózka nie ma:(

Ach dużo zdrówka dla dzieciaczków:*

Ostatnia edycja:
Heeej!!!!
Wróciłam ze zjazdu wczoraj koło 21... Ale tak padłam, bo od 15 w pociągach z Warszawy, z przesiadkami. Ufff, więc już nie wchodziłam.
Studia są niesamowite. No, ale czytam, że u Was nie za specjalnie...:/
Sempe - daj szybko znać jak mała Angela...
Mika - życzę zdrówka dla Was!!!!
Malinka - tu oczywiście ucieszyłam się po tych niemrawych informacjach - gratki z pierwszej nocki bez (.)(.)!!!! WOW

Co do tabsów - ja biorę Novynette. Zawsze je tolerowałam, ale teraz tez mam plamienie i to już 3 tydzień jak biorę (licząc okres).
Niby tak może się dziać nawet 2 cykle. A jak dłużej to trzeba zmienić tabletki niestety.

Wózek kupiłam używany na zimę. Trochę paździochowaty, ale ma chociaż big koła. Tylko nie napompowane i nie nasmarowane.
Zaraz zamierzam się wziąć za naprawę, bo to ja jestem złota rączka w domu:p

Stęskniłam się mamuchy za Wami!!!

Hejas
Witam połykendowo ;-)
Jemy drugie śniadanko dopiero bo MArcel padł jak byliśmy na porannym spacerku i spał do teraz. Słonko świeci ale wiatrzysko brzydkie i zimno
Neverend i jak Ci tam na tych studiach?
Malinka nie poddawaj się, jeszcze dwa trzy dni i będzie Tomeczek spał! U nas to mój wstawał w nocy jak odstawiałam i poszło gładko bo jak MArcel czuł mamę i cyca to darł się głośno że nie daję. Powodzenia!!
Jeżu... idę bo MArcel rękę włożył do serka... łyżka się znudziła chyba ... :szok:

cześć dziewczyny :-)
my żyjemy ;-) ale jeszcze nie do końca zdrowi-męczy nas katar i kaszel czasami :tak:
weekend jakoś zleciał, ciepło się zrobiło i ten tydzień też taki ma być a mąż w weekend i dzisiaj maluje teściom kuchnię
sempe, współczuję i dużo zdrówka życzę Angelice, oby się wyjaśniło co jej dolega konkretnie
chogata, mika dla Was również zdrówka życzę
malinka, super że jakieś kroki poczynione, może niedługo Tomuś nie będzie już cycusiowy
mewa, współczuję rwania zęba, ja byłam u dentysty ostatnio i okazało się, że zrobiła mi się w zębie perforacja i prawdopodobnie ząb pójdzie do rwania, bo leczenie nie gwarantuje całkowitego uzdrowienia, poza tym to koszt jakiegoś 1000zł :no::wściekła/y: muszę to jeszcze skonsultować ze swoją dentystką i ortodontką, masakra :angry:
poczytam sobie jeszcze póki Maja śpi, bo jak wstanie to idziemy na dwór, miłego ;-)

no i wstała, więc poczytam wieczorem, pa :D

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem już po lekarzu. Dostałam przekaz na badania małej i w związku z tym mam pytanko do Was, jak sie pobiera mocz u dziewczynki? wiem że sa specjalne woreczki do przyklejenia na pupke, pytanie czy z tego woreczka sie przelewa do pojemniczka? czy oddaje sie woreczek?? wie któraś?
U Aśki przeziębienie.... u Karolinki nie wiadomo, stąd przekaz na badanie... ząbkuje, ale czy zawsze gorączke można zwalać na zęby?
Ja tez mega skleroze mam zapisałam sie na czwartek do gina a czekam na @ zapomniałam kurde i pewnie bede musiała odwołac wizyte.... wrrrr

Malinka trzymam kciuki za to byś Tomuś wytrwał bez cycusia a Tobie silnej woli :)
Co do wózka to ja mam taki jak Iwonka i nie mam zamiaru zmieniać na zime jest super bo ma duże pompowane koła i nie zamieniałabym tego wózka na żaden inny :)

Ostatnia edycja:
Do góry