reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Ja też sie melduję .Wczoraj pisac mi sie odechciało jak mi non stop forum szwankowało .A do tego jeszcze mega migrene miałam a Alka jakby diabeł w nią wstapił tak mi dawała w kość .Dzis diabła już nie ma pozostał aniołek.
Kurcze u nas nie grzeją bo awaria jest i wieczorkiem chłodno jest mam nadzieje ,że szybko to usunął .Uciekam obiad kończyć a potem moze uda sie choć mały spacerek po zakupy zaliczyć.Wpadne wieczorem:-)

reklama
hej dziewczyny :-)
ale piękne podsumowania strzeliłyście, gdyby nie to ze Adas sie pewnie zbudzi zaraz ze swojej drzemki tez bym spróbowała,
Wampirka- witaj, dawno Cie nie było, a ciekawi mnie czy do Gabrysi tez po francusku mówicie?
do Adasia mowie czsami po angielsku ale tylko sie dziwi, za to po polsku wszystko rozumie, nie wiem nawet kiedy sie nauczył, pewnie dlatego ze cały czas z nim rozmawiam, nawet na spacerach
zawiesza sie tylko na pytanie gdzie jest Adas - ale potem leci do lustra i tam pokazuje na swoje odbicie he he

Chogata- jak to nie grzeja, zimnica straszna przeciez, mam nadzieje ze szybko naprawią awarie
dzis swoja zimowa kurtke wyciagnełam jak szłam na spacerko-zakupy i pierwszy raz od dłuzszego czasu Adasia nie wypusciałam z wozka na zbieranie patykow i lisci

wogole sie obudziłam z niejasnym uczuciem niepokoju i jakos nie moze mnie to opuscic, przewaznie nie miewam intuicyjnych zajawek wiec mam nadzieje ze to biometr niekorzystny

aha- Zulejka, Mika, Reksio i Magda - dziekuje ślicznie

To znowu ja.
Magda ślicznie swojego małego mężczyznę opisałaś.
Moderatorkę proszę żeby przeniosła może opisy na odrębny temat to reszta lasek dopisze się w wolnej chwili?
U nas siąpi. Gabi pospała, ja obiad zrobiłam ale na spacer nie mamy co liczyć. Jutro do kontroli idziemy i liczę że oskrzela będą już czyste, bo jeszcze tydzień siedzenia w domu i wpadnę w głęboką depresję.
Mewa mam nadzieję, że dziwne uczucie cię już opuściło.

Cześć!!! Ale dziś szaro bleee...
Wampirka, Efe, Magda - no piękne opisy:)
Zaraz i ja naskrobię, bo Myszak śpi:)

Wampirka - cieszę się, że napisałaś. Ostatnio tak myślałam, co słychać u naszej pierwszej sierpniówki:D i nagle zobaczyłam Twój wpis w jakimś podrzędnym temacie. Fajnie, mam nadzieję, że zajrzysz raz na jakiś czas.

A oto moja Marysia:)))

1. Myszka urodziła się w swoje imieniny. Czyli 26 sierpnia w święto Matki Boskiej Częstochowskiej. Od początku mówimy na nią Miśka, co zaakceptowała i zawsze na tą ksywkę reaguje.
  2. Cycusia ssała tylko 2 miesiące, bo po szczepionce strasznie schudła i nie chciała już maminej piersi, więc zostało na butelce.
  3. Wmawiano nam, że ma skazę, ale jakoś w to nie wierzyłam i dawałam jej do jedzenia wiele rzeczy, których skazowcy nie mogą. Okazało się, że winowajcą jest zwykły rumianek:)
  4. Marysi w 4 miesiącu wylazły 2 ząbki na dole. Teraz ma 8 i wychodzą naraz 4 piątki.
  5. Raczkować zaczęła w 6 miesiącu a zaraz potem siadać.
  6. A śmiała się do wszystkich w głos od 3 miesiąca życia!
  7. Pierwsze samodzielne kroki postawiła przed ukończeniem 11 miesiąca a teraz zasuwa jak mała mrówka.
  8. Je dosłownie wszystko, co jej dam. Miała kilka kryzysów żywieniowych, ale już je zażegnaliśmy. Teraz je 2x dziennie mleczko, obiad, deser i kaszkę na dobranoc.
  9. Wszystkie ząbki myjemy od pierwszego codziennie po kolacji i są śnieżnobiałe.
  10. Myszka lubi ludzi, bawić sie z nimi, ganiać, czasem jak są niegrzeczni to podejdzie i nakrzyczy i pomacha palcem ostrzegawczo. Ma tylko kryzys, kiedy w grę wchodzi zabawa jej zabawkami.
  11. Śpi sama od urodzenia w swoim łóżeczku, przesypia noce od 2 miesiąca życia.
  12. Tańczyć też uwielbia. Jak tylko słyszy jak ktoś nuci, czy jak dzwoni telefon to od razu się giba na boki.
  13. Lubi się huśtać, włazić i złazić z łóżka, bawić się firanką, otwieracz szuflady, śmiać się i krzyczeć do swojego odbicia w lustrze, mówić "cześć" co rano, dawać buziaki, machać na do widzenia, wkładać lalkę do wózka i wieźć ją na spacer, podnosić koty, jeść tekturowe książeczki, siusiać na nocnik, kąpać się w wannie, zbierać paprochy z dywanu i je zjadać.
No i taki jest mój szachraj:)

Neverend super opis! Efe, Wampirka Wasze oczywiście też:-)
I to bardzo dobry pomysł żeby przenieść te podsumowania to jakiegoś osobnego tematu np nasze cudowne dzieci czy coś w tym stylu:tak:

Hej
Piekne opisy dzieciaczków, i pomysł dobry by zrobić z tego osobny watek :-D
A ja sie musze pochwalic że moja Karolinka coraz więcej mówi i to trudnych wyrazów, np pytam ją gdzie jest Gosia (siostra) a ona odp mi " w szkole" :-D jaka to radość słuchac takiej małej istotki :-D:-D:-D raj dla serduszka :-D

opisy świetne, mała mi śpi a ja zaraz mam lekcję jazdy, więc nie opiszę.
Mika, ale ta twoja Karolinka zdolniacha! Oj mojej to jeszcze daleko do mówienia.

Mika no szok, pieknie Karolinka mówi to nawet Mati tak nie mówi o_0

Dziewczyny kończy sie aukcja z pudełkiem dla tej dziewczyny co zginął narzeczony a konkurencja cos szybko goni, która może i chce niech kliknie
TWOJE PUDEŁKO

witam się z wami
pomysł z opisem sierpniowych maleństw (sorki to już nie takie maleństwa :) ) jest genialny, szkoda tylko że tak rzadko mam szansę do was teraz zaglądać bo z miłą chęcią poczytałabym o osiągnięciach waszych dzieciaków, napisałabym coś o Szymonku moim, no i miałabym jak porównać jego rozwój z innymi dziećmi
postaram się częściej wpadać na bb, teraz paskudna pogoda, więcej czasu spędzam w domu to kto wie może się i uda :)

reklama
dobry wieczór ;-)
u nas mokro, zimno i z choróbskami :wściekła/y: mąż przeziębiony, mnie właśnie coś bierze, Maja na szczęście zdrowa, ale to pewnie kwestia czasu :no: mogę coś jej dać zapobiegawczo, jakąś wit.c?
malgos_b, miło cię widzieć :tak: jak Szymonek się miewa? może go nam pokażesz? ;-)
wampirka ciebie również witam i z chęcią bym zobaczyła jak wygląda Gabrysia ;))
a ja ostatnio sobie myślałam, co tam u muszynianki, bo ona miała termin na wrzesień z drugim dzieciątkiem :tak:
pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę :tak::tak::tak:

Do góry