wampirka20@wp.pl
Fanka BB :)
a ja tak dawno tu nie byłam że nie wiem od czego zacząć,może klikne o Gabrysi, to na prośbę neverend,no więc zaczynamy:a ja tylko powiem gudnajt i śmigam bo padam jak kawka.....
..........Gabrysiulka jest bardzo wymagającym ale kochanym i zawsze usmiechnietym dzieckiem
..........od kiedy pamiętam to zaczepia obcych ludzi,zazwyczaj macha do nich ręką albo się w głos śmieje
...........GAbrylka jest chuściakiem,choć nie takim 100%,bo opócz chust (ma dwie-długą i mei tai) ma równiez dwa wózki którymi nie gardzi(dwa dlatego że jeden jest bardzo wąski i lekki by łatwiej mi z nia było podróżować metrem)
.......... uwielbia się kąpać i jak byliśmy nad oceanem to miała plażową frajdę,jej nawet lodowatośc wody nie przeszkadzała
......... wypija prawie litr mleka dziennie ( nic na to nie poradzę że mleko woli od normalnego żarcia, a nie chcemy jej stresowac i wpychac na siłę jedzenia które jej nie smakuje,)czasem się skusi na "dziecięce jedzonko" albo na jakiś jogurcik i owoc,ale to tylko czasem,w jej menu przeważa mleko!
.............chodzi już kilka miesięcy,tak naprawdę to nawet nie wiem kiedy zaczęła(jakoś jak miała 9-11 m-cy),najpierw raczkowała(7-9m-cy) a potem były pierwsze kroczki,i jeszcze coś smiesznego,szybciej raczkowała niż samodzielnie siedziała, dopiero jak się nauczyła raczkowac to zaczęła sama porządnie siadać
..........Gabrysia myje dwa razy dziennie swoje ząbki (ma juz ich 12 i kolejne 4 się przebijają,pierwszy ząbek wyszedł jak miała 5 miechów)różową szczoteczką i pastą dla maluchów,której nie wypluwa,podobno nie musi
..........od wczoraj sika raz dziennie( przed kąpielą) do nocnika-pewnie przypadek
.......... Gabik od kilku miesięcy umie zrobić "amen" do Bozi,choć w kościele szaleje i doprowadza proboszcza do czerwoności na każdej mszy na której się zjawiamy!
.............uwielbia dzieci choć czasem jej się od nich obrywa jak im podkrada zabawki w piasku lub jak im cos zburzy oczywiście "chcąco"
.................umie grać na flecie,nauczyła się przypadkiem,i uszy nam odpadają jak zaczyna swoje koncerty
..........chętnie chodzi z nami na basen
..........ma już swoje zdanie i jak jej coś nie odpowiada to mówi "nie " albo "niecie" (tł: nie chce!)
..........sama włącza sobie płyty z piosenkami dla dzieci i tańczy tak że mozna się poryczeć ze śmiechu
.........wchodzi sama po schodach na 4 piętro,ma swój sposób i nie musimy jej juz wnosić,choc śmiesznie to wygląda jak się tak wspina!
.........w nocy dwa razy wstaje na mleko o 1ej i o 4ej (zaraz dam jej butelkę i idę spać)choc teraz coraz rzadziej się budzi o 4ej ale zdarza jej się jeszcze!jest bardzo punktualna,zazwyczaj to jest za pięć albo pięc po,skąd ona wie śpiąc która jest godzina?
..........jest bardzo żywiołowym dzieckiem,próbuje mówić i tłumaczyć po swojemu!
..........miga kilka wyrazów(troche w tym mojej winy że to tylko "kilka", kiedys zaprzestałam ale teraz znów sobie codziennie migamy)
.........
nie wiem co bym mogła jeszcze o niej napisać!może wy też zrobicie takie podsumowanie maluszków jak ja,bo czytanie kilku tysięcy postów by się dowiedzieć czegoś o rozwoju waszych pociech to nie wchodzi w grę,nie mam na to czasu
buziaki dla wszystkich mam i ich dzieciaczków