reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

Witam się z rana, Jaś poszedł właśnie spać:tak:
U mnie znowu słoneczko puka w okna od rana, heh wysłałabym Wam trochę tej wiosny ale po głębszym zastanowieniu stwierdzam, że jakbym znowu miała całymi dniami w domu siedzieć to będę egoistka i wiosnę zostawię dla siebie:rofl2: Także Jaś się obudzi i śmigamy na spacerek, i pewnie wrócimy dopiero o 14 z tatusiem:-)
Kasia jeżeli to trzydniówka to jutro Miłoszka powinno wysypać i skończą się Wasze męki z gorączką. Mi lekarka kazała na zmianę dawać paracetamol z ibuprofenem:tak:
Anet mojej koleżanki 2,5 miesięczna córeczka kaszlała a nie miała gorączki, poszli do pediatry i ta przepisała syropek na kaszel tylko. Dziecko nie przestawało kaszleć, po kilku dniach koleżanka poszła do innego pediatry i ta wysłała małą do szpitala z zapaleniem płuc:baffled::baffled: i ostatnio spotkałam jeszcze jedną znajomą i miała taką samą sytuację u tej samej lekarki (niezdiagnozowane zapalenie płuc), dobrze że jej dzidziuś starszy to leczyli się w domu...do tej pediatry już na pewno nie pójdę!!

i tez sie pożegnam juz,bo wyjątkowo śpiaca dzisiaj jestem,wogóle stwierdzam,ze zamaist odpocząc bo maz w domku to ja bardziej zmęczona jestem

No właśnie dlaczego ja też tak mam, że jak mąż jest w domku to ja padnięta jakoś bardziej jestem?

Edit: Jolka a cumla Ci chce ssać? Bo mi Jaś też niechętnie ssie z cycka w dzień (herbatkę pije z niekapka) i w sumie wczoraj zjadł o 6 a potem cycka dopiero o 18.30:szok: No i w nocy go na śpiącego przystawiałam...ale smoczka mi ssie więc nie wiem...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziecko nie przestawało kaszleć, po kilku dniach koleżanka poszła do innego pediatry i ta wysłała małą do szpitala z zapaleniem płuc:baffled::baffled: i ostatnio spotkałam jeszcze jedną znajomą i miała taką samą sytuację u tej samej lekarki (niezdiagnozowane zapalenie płuc)

Hej kobitki, ja nie śpię o 4 rano. Mała daje nieźle popalić. Nie dość,że w dzień nie śpi to i w nocy przestaje...

No więc jestem. Wchodzę na BB, a tu Madzia piszesz o zapaleniu płuc!
Moja kaszle od ponad tygodnia. Lekarka dała jej tylko coś do noska, bo smarcze też przeraźliwie. I teraz to się przestraszyłam. Po niedzieli chyba znów pójdę na wizytę jak kaszleć i smarczeć nie przestanie. A jak się zawezmę to i jutro, bo już nie mogę. Ale płuca wg. niej są czyste...echhh...

No, a my dziś kończymy pół roczku. Tyle,że Mania nic sobie z tego nie robi. Rano nie chciała zjeść mleka, więc zrobiłam kaszę. Z ledwością wcisnęłam jej 100ml. Ajajaj już brak mi sił. Padam na twarz. Wczoraj zasnęła o 12 w nocy, obudziła się o 4 rano i już nie chciała spać...Zaraz polegnę...Na swoje pół roczku takie cyrki sobie sprawia!

czesc Laski! :-D meldujemy się obie przed kompem :-)
ja już po popbieraniu krwi. zostawiłam Zosię u szwagra bo stwierdziłam że w te zarazki nie będę z małą jechac. noc beznadziejna.... mała strasznie się wierci....:eek:
zaraz idziemy w nasza redowską mgłę :-) zobaczyc czy dowód mamusi już jest do odbioru :-)
a Zosia na mnie właśnie szczeka :-p czkawkę ma bidulka :-p
Kasiu zdrówka dla Miłoszka. oby mu już przeszło:tak:
Mania!! najlepszego z okazji pół roczku :-D
Magda ale jesteś niedobra :-D buuuuuuu :-p

oj biedny Miłoszek, oby już przeszło! i ja zaczynam się pomału bać tej trzydniówki:baffled: Kasia na pewno coś z ryżem zagęszcza stolce.

Efe mnie też intryguje "rygor cyckowy", toć to jakaś nowomowa;-)

witam w piękny piątek,aż sie chce wszystkiego jak sie słonko widzi,choć moja dała rano juz popis,bo chyba ząbki bardziej daja popalic,bo niedala sobie nawet łapki z dziobaka wyciągnąć
Kasia oby małemu szybko przeszło,a na biegunke polecam ORS 200 to jest marchwianka
oczywiscie moja juz wstała,spała tylko 30 minut,ale za to po obiadku pośpi dlużej bo bedzie na spacerku wiec 2-3 godzinki murowane

Masakra moze go rozregulowalam tymi czopkami od goraczki od rrana 3 dosc luzne stolce, narazie podalam acidolac i biore sie za smecte. Szlak by to no i musie jechac po cos w syropie od goraczki bo czopki odpadaja buuuuuuu, co ja mu w nocy dam:rofl2::rofl2:

Masakra moze go rozregulowalam tymi czopkami od goraczki od rrana 3 dosc luzne stolce, narazie podalam acidolac i biore sie za smecte. Szlak by to no i musie jechac po cos w syropie od goraczki bo czopki odpadaja buuuuuuu, co ja mu w nocy dam:rofl2::rofl2:

Co do syropów polecam Calpol. Od 3 miesiąca.
Musisz dużo przepajać, wiem,że pewnie mały nie za bardzo chce pić, ale mi doktorka powiedziała,że nawet łyżeczką podawać wodę.
Najlepiej się też u nas sprawdził kleik ryżowy i kukurydziany na wodzie. Na obiad sama marchewa z ziemniakami.
Aha, jeśli jest stan gorączkowy możesz też dać Cebion Multi (preparat witaminowy) 3 - 5 kropel. A jak kupcie będą luźne i będzie ich ponad 10 na dobę to gastrolit, żeby się nie odwodnił. No, ale chyba aż tak kiepsko nie jest?

Ostatnia edycja:
reklama
Dzieki neverend, narazie bez paniki, panikara jestem i tak, mam traume co do szpitali:crazy::crazy:Narazie zrobił tylko 3 od rana i cisza bede mu podawac probiotyki i ryzem zageszczac jedzonko. A wiesz ze chetnie pije narazie nie ma z tym problemu

Do góry