reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

dobra poczytałam conieco i idę spać, już się boję tej nocy, Marcel popłakuje przez sen, nie wiem czy to nie kolejne zęby czy coś:confused2: budzi się wariat często a ja ledwo zipie!
edit. no już powiedziałam dobranoc ale .. :-D

magda, praca idzie mi jak po grudzie że tak powiem... jakoś piszę ale nie powiem żeby mi szło z górki :[ bronię się końcem czerwca, kurcze a jak u Ciebie bo nie było mnie chwilę a nie doczytałam :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
U nas tylko BoboVita jako jedyni piszą ile słoik zawiera marchwi, a mi to potrzebne i jakoś bardziej czytelne dla mnie ich słoiki. Poza tym małej bardzo smakują a to najważniejsze.

Dzięki za gratki dla Oli. To prawda, ze im później ząb tym mocniejsze szkliwo. U nas ząbek po 6 mc więc myślę, ze szkliwo słabe nie będzie :-). Według wiadomości medycznych ząbki dziecią wychodzą między 6 a 8 miesiącem życia. Oczywiście jak to natura jedni mają szybciej inni później :-).

DObranoc mówie na dziś

Piwonia strasznie mi przykro z powodu lapka :-(

Deli gratulacje dla Oliwki ze w koncu wypchnęła pierwszego ząbka. U nas na razie cisza z zębami.
troszkę mnie dzis roznosiło i umyłam 2 okna i taka jestem z nich dumna bo normalnie lsnią;-) a brudne były okropnie!!!!!!!!! moze jutro kolejne 2 zrobie.

idę pod kołderke bo błogo mi na sercu:-D

dobranoc

dobranoc! idę liczyć barany a raczej barana bo mój to baran hihihi :-p
jutro kończymy pół roczku :laugh2::-D:laugh2::-D
i jedziemy rano do babci. więc pewnie do wieczora ;-)

Natt sprowokowalas mnie do poczytania na temat GMO bo mowiac szczerze bylam niedoinformowana. Dzisiaj juz jestem padnieta ale jutro na pewno jeszcze poczytam bo zaciekawilo mnie to.

Deli pogratuluj od nas Oliwci:tak: u nas dalej bezzabkowo i lekarka na ostatniej wizycie powiedziala ze nic nie wskazuje na to zeby sie szybko mialy pojawic;-) ale jakos specjalnie mi sie nie spieszy wiec kiedy beda to beda:tak:

Piwonia przykro mi z powodu kompa:-( bedziemy na Ciebie czekac niecierpliwie!:tak:

Pisanie mojej pracy rowniez idzie pod gorke a obrone mam w marcu:szok: zastanawiam sie powaznie nad przelozeniem terminu na czerwiec:zawstydzona/y:

O, ja dzisiaj pierwsza:-). Wolałabym jeszcze spać. Jeszcze parę takich nocy i nie wiem jak będe funkcjonować:-(. Mała chce jeśc w nocy i koniec. A niedługo do pracy, już się boję.

Deli, to co będzie za ząbek:-)?? Gratulacje dla Oli:-)

Dziewczyny, wytrwałości w nauce i pisaniu pracy. Podziwiam, bo ja to ostatnio nie mam czasu ani siły żeby zwykłą książkę poczytać.

Ja zaliczam pierwsza kawę:-D.I słucham żabek:-D. A dziecko szaleje w łóżeczku.Chociaż tyle, że nie buczy:-). Jeszcze...

Wykrakałam - zaczęła

Cześć laski
nie śpimy od 6, ale nie narzekam bo dziś w nocy nie wstawałam do małej i jestem w miarę wyspana :sorry:
u nas normalnie deszczyk pada...
idę nadrobić inne wątki

Dzięki za gratki dla Oli. To prawda, ze im później ząb tym mocniejsze szkliwo. U nas ząbek po 6 mc więc myślę, ze szkliwo słabe nie będzie :-). Według wiadomości medycznych ząbki dziecią wychodzą między 6 a 8 miesiącem życia. Oczywiście jak to natura jedni mają szybciej inni później :-)
To mnie Deli pocieszyłaś że teraz czekają nas dwa miesiące wypatrywania tego małego białego kiełka
Ja już się normalnie boję, choć wiem że nie ma reguły jeżeli chodzi o płacz i marudzenie

reklama
Dzieńdoberek:)!

Mola, i o to chodziło. Każda mama powinna sama poczytać, wysnuć wnioski i decydować. Mnie w tym wszystkim denerwuje to,że na produktach powinna być taka informacja,ze coś jest GMO czy nie,albo ,ze np. marchewka ktorą dodajemy do naszych produktów pochodzi z upraw GMO,no czy coś w tym stylu. Prosta informacja,a daje możliwość wyboru. No i nie jest wtedy łamane podstawowe prawo konsumenckie! A tak jesteśmy nabierani,ktoś nas robi w balona i tyle.
Nie chce,żeby wyszlo,że jestem jakaś przewrażliwiona,ale uważam,ze jak im później wprowadzimy do diety naszych szkrabow jakiekolwiek wysoko przetwarzane produkty,tym lepiej.
Tam na tej stronie greenpeace jest taki opis do ankiety,ktorą wysylali do roznych firm,zeby sprawdzic czy stosuja GMO i na tej podstawie zrobili tabelke. Na niebiesko zaznaczyli produkty wolne od GMO,czerwono, te ktore są GMO i pomarańczowo te do ktorych są wątpliwości,bo firma/producent np.nie odpowiedzieli na ankiete. Ale bądźmy szczerzy,jak ktoś nie chce wziąć udziału w takiej ankiecie,to a priori można założyć,ze mają to i owo na sumieniu...i to powinno zapalić czerwoną lamkę w naszych głowach.

Moj wniosek jest taki,że chyba lepiej kupować produkty BoboVity-dobre bo Polskie i mniej spaprane :-) :-)

Miłego dzionka kobitki:)

Do góry