reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

reklama
Witam.
Ja czesto nie pisze ale czytam bo mam jazde z ząbkowaniem.Wczoraj zresztą w związku ztym bylismy u lekarza bo nie dosyc ze wczesnie te zęby idą to są to 3 czyli chyba kły.No i mała 3 dni gorączkowała.Wiec lekarz powiedział ze ze jesli gorączka mineła to wszystko jest ok:tak:.Ze wczesnie dzieci są rózne jedne wczesnie ząbkują i inne pózniej:tak: a ze zeby nie idą ksiązkowo to dlatego ze dziecko nie bedzie sie rozwijac sie ksiązkowo:-D.Ogólnie u mojej niuni wszystko cacy ale powiedział ze jezeli temperatura wróci i przekroczy 39 stopni to w trybie pilnym mamy sie zgłosci.
Buziaki.

Najgorsze w tym wszystkim Maggie ze taki stan moze trwac kilka tygodni nim wyjdzie zabek przyczyna marudzenia:confused2::confused2:
No Kasia, nie pocieszasz... :eek: a ja już od kilku dni podejrzewałam te zębiska bo mały coś wiercipiętkiem się stał i marudą a to chyba przez to ech, no nic, jakoś to przeżyjemy, potwierdzimy że to zęby jak pójdziemy do szczepienia w przyszłym tyg. no w dodatku termometr nam padł, trzeba kupić nowy jakiś bo to elektroniczne badziewie było jakieś :(
a ja głupia miałam nadzieję że minie te niby najgorsze pierwsze 3 m-ce i będzie chwila spokoju, jakaś może jedna noc przespana itp. a tu zębiska! Daję słowo i mówię to już po raz kolejny, że podziwiam dziewczyny które mają więcej dzieciaczków i sobie radzą.. Kasia Ty jesteś tu świetnym przykładem, no i reszta dziewczyn oczywiście też, wasze pociechy codziennie powinny Wam laurki strugać :-D

hejka

maggie współczuje ząbkowania i wszystkim innym mamom kórych dzieciaczki juz to dopadło... Mam nadzieje że my zdążymy jeszcze troche odpocząc po kolkach zanim zaczną sie kolejne płacze..

ja dziś tez niewyspana, Julka marudzila wczoraj do późna, cos zasnąć nie mogła a potem w nocy co 2-3 godz karmienie :eek:
Teraz Mała ucina sobie juz druga drzemkę a ja troche ogarniam, pewnie juz nie zdąże poprasować

lece poczytac co na innych wątkach, ale juz widze że sie Julka wierci...

Hejka ja właśnie wróciłam ze spaceru - bo Antek włączył syrenę, więc ja prawie biegiem - a ten skubaniec mi pod domem zasnął - więc teraz się weranduje bo już bałam się z nim gdzieś dalej iść.

U nas na ząbki Anieli też pomagał DENTINOX, miałam jeszcze jakąś Polską Bobodent (?) ale była słabsza a Anieli 4 górne zęby szły na raz (ale miała wtedy 8 m-cy) więc bolało ją to pewnie bardzo - no i dentinox się sprawdził - tylko ta cena :no:

Witam
My byłyśmy na razie na 2 godzinnym spacerku, Oli spała smacznie. Po powrocie dospała jeszcze w wózku :)))). Potem poszłam do sklepu i kupiłam cosik :))).
Wróciłam a moje 2 skarby śpią smacznie, a ja chciałam na 2 spacerek dziecko zabrac z tatusie i chyba nic z tego, a jest tak cieplutko i pięknie :)))).

Uciekam na inne wątki

Dziewczyny współczuje ząbkowania, ale każdą z nas to niestety czeka prędzej czy później ehhh

Ja używam nawilżacza firmy HB tylko u mnie nie ma tego urządzenia co mierzy wilgoć w pokoju a szkoda .Ale posłuchałam Azorka i jak grzejnik rozkręcony jest no maxa to nawilżacz pochodzi 2h i jest spokój do rana a jak pogoda jak teraz to na noc mam na 2 nastwione i nawilżacz nie chodzi wcale tylko na łóżeczku wieszam pieluszke wilgotną i jest git.Teraz mała ma katar to lekarz zalecił tą pieluszke skropic kilkoma kroplami Amolu zeby lepiej sie jej oddychało i pomaga:-)

hej dziewczynki:-)

ja nie mam nawilzacza -rozwieszam mokry recznik i jest jak w saunie
zreszta wynajmujemy dom pamietajacy jeszczce chyba 18 wiek, walcze z za duza wilgotnoscia a w lazience z grzybem:eek:

na spacerku krotkim bylismy, zlapal nas deszcz, dobrze ze folie przeciwdeszczowa mialam na wozek, sama zmoklam bardzo, pech bo zachmurzone bylo od rana i nie padalo wiec zaryzykowalam

moj Maluszek spal w dzien ponad 3 godziny i jest teraz kochanym anilokiem, rozmawia obecnie z karuzelka a wczesniej malpke z maty chcial zjesc

MJU- tak sobie mysle ze moze Antek Ci placze w wozku bo juz jest ciekawy swiata i chcialby wiecej zobaczyc a nie moze? w sumie nie wiem jaki masz wozek, Adas sie w spacerowce wozi , prawie na plasko i wlasciwie juz nie spi podczas spaceru ale obserwuje wszytsko szeroko otwartymi oczami
jak bym go miala w gondoli wozic to pewnie tez by sie buntowal

a o zabkowaniu czekajacym mysle z przerazeniem!
wspolczuje dziewczyny ze tak wczesnie sie u Was zaczelo

reklama
a mi Maja dzis tak marudziła, że w końcu nie poszlismy do teściów :no: nie mam pojęcia co jej dolegało, teraz sobie lula w łóżeczku :tak:
jak koleżanki córce wychodziły zęby, to nie miała żadnych objawów, nawet nie wiedziała, że córka ząbkuje... może u niektórych z nas też tak będzie

Do góry