reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Wiem ze dziewczyny tutaj niektore sprzedaja tylko ona niechce kupowac od kogos :confused2: Myslala ze dostanie to w aptece gdzies w Polsce... :sorry: Chociaz jakby moje dziecko mialo kolke to kupilabym to odrazu od kogo sie da

reklama
Niestety ale tu w polsce moze dostac jedynie jakis odpowiednik. Nie powinna tez kupowac czeskiego odpowiednika bo ponoc to juz nie to. Ja sama kupowalam na ebayu.

Karolinka,wreszcie uciela sobie dluzsza drzemke....spi juz od 15,.30 :szok:
A ja siedze i mysle,bo moja siorka o 17 miala miec zabieg(laparoskopie) i to w znieczuleniu ogolnym,wiec pewnie juz trwa.....mam stresa,bo ona nigdy nie byla jeszcze usypiana...oby wszystko poszlo dobrze.....bo i tak bidulka sporo juz przeszla,staraja sie o dzieciaczka juz ze 3 lata i nic.....:no:....juz jest po 4 inseminacjach i tez nic nie pomogly.....

Anet to ładnie ci Karolinka śpi
a mój mąz jak wrócił to podał małej smoczek i nawet mu tak zasnęła i jestem w szoku bo ona z tych co smoczka niecierpi,chyba była taka zmęczona ,ze go wzięla bo jak ja jej daje to za chiny nie weźmie
czasami byłby naprawde potrzebny,ale zmuszać tez jej nie bede moze tylko jak bedzie miec jakieśprzeblyski to weźmie

Anet trzymam kciuki za siorkę. Niech jej się w końcu wszystko poukłada.

A moje dziecko po strasznym poranku wyspała się na spacerze i nakarmiona znowu śpi! Ja już sama nie wiem co jej się poprzestawiało?! Nie wyobrażam sobie zmiany czasu.
Znowu ją będę budzić na kąpiel.

A co do Sab Simplex koleżanka ma ten czeski i bardzo sobie chwali. No i cena o niebo mniejsza. A wygooglowałam aptekę internetową z tym czeskim : SAB SIMPLEX krople suspensja 30ml. Ona chyba z niej zamawiała.
Choć patrząc na skład wszystkie te środki mają jeden składnik i już sama nie wiem na czym polega fenoment akurat tego niemieckiego. Co on ma w sobie innego?

ANET- nie martw sie, napewno wszystko z siostra bedzie dobrze, mloda jest:tak:
EFE- po wczorajszych akcjach Adas tez spokojny dzis, spal 3godziny po spacerku: dal i obiad zrobic i nawet zjesc
i zwierzatek na macie sie nie boi:shocked2: :-)

ciekawe czy w nocy bedzie spal...

tymczasem dobranoc mowie dziewczyny
moze tv sie dzis da poogladac:tak:

Anet trzymam kciuki za siorkę. Niech jej się w końcu wszystko poukłada.

A moje dziecko po strasznym poranku wyspała się na spacerze i nakarmiona znowu śpi! Ja już sama nie wiem co jej się poprzestawiało?! Nie wyobrażam sobie zmiany czasu.
Znowu ją będę budzić na kąpiel.

A co do Sab Simplex koleżanka ma ten czeski i bardzo sobie chwali. No i cena o niebo mniejsza. A wygooglowałam aptekę internetową z tym czeskim : SAB SIMPLEX krople suspensja 30ml. Ona chyba z niej zamawiała.
Choć patrząc na skład wszystkie te środki mają jeden składnik i już sama nie wiem na czym polega fenoment akurat tego niemieckiego. Co on ma w sobie innego?
a ja rozmawiałam o nim z lekarka i ma nawet identyczny skład jak Espumisan ,a jednak na niektre dzieci jest bardziej skuteczny
podobnie jest z Espumisanem jedne dzieci na niego wolą iść,a inne na esputicon

a moja była niespokojna,bo kupke chciła porządnąszczelić,szczeliła az do dwóch pampersow i cała szczęśliwa,teraz śpi jak aniolek,tylko martwi mnie,że są ze śluzem
od jutra odstawiam większość rzeczy i bede powoli wprowadzać,żeby sprawdzić od czego to jest

MArtwię się o Deli i malutka - mam nadzieje że wrócą szybko!!!

Ja mam sab simplex z tej apteki co Efe podała i jest dokładnie taki sa jak niemiecki który tez mam - zamawiałam w aptece czeskiej 3 btelki i spokojnie moge polecić - przynajmniej u nas działa!!!!
a tak poza tym to powiem wam że ja padam na pysk - Bartek mało śpi, jest strasznie ciekawski świata - domaga się noszenia, oczywiście bawi się na macie czy w foteliku ale obnoszenie swoje tez musi wyrobić - i oczywiście na pionowo bo na inne pozycje jest krzyk, jak na rękach to też tak pósiedząco jak w foteliku i tak fajnie się ciagnie- głowę podnosi a zanią plecy idą...
ale gdyby to tylko to to pół biedy - do tego Karol jest strasznie cięzki ostatnio- nigdy nie miał lekkiego charakterku ale teraz przechodzi sam siebie - chyba z zazdrości i w ogóle ze stresu- zmian - bo i przedszkole i brat równocześnie...nie chce w ogóle być samodzielny - chce żeby go traktować jak Bartka no czasem sam zje ale ubrać się czy coś zrobić to mogę zapomniec) i we wszystkim jest na nie dla zasady...
także podpisuje się pod Kasią - jak mi się wydawało przy jednym że nie mam czasu dla siebie tak teraz to już w ogóle nie wiem co powiedzieć :( i nie wiem jak można by według mądrych zaleceń "śpij kiedy dziecko śpi" bo po pierwsze śpi mało a po drugie - kiedy sie upierze, uprasuje, ugotuje, posprząta, pobawi ze starszy który w dzień w ogóle nie sypia...
oj to sobie ponarzekałam - ale czasami trzeba rawda:)? od razu lepiej bo kto mnie zrozumie jak nie wy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Wtam sie wieczornie.
Moja to przy Waszych normalnie złoto, bo pobawi sie rano 2 godzinki potem wieczorkiem a tak to tylko na jedzonko sie budzi:tak:.Dzis kupilismy małej zabawke gdzie jak kopie to sie swieci i gra niestety zapomnielismy o bateriach:sorry:.Jutro naprwaim błąd:tak:.Mała strasznie wierzga nuszkami jak sie cieszy wiec zabawka stwożona dla Niej:-D.

Buziaki i miłej i spokojnej nocki.

Do góry