reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Witam sie z rana z mała przy cycu.Mam nadzieje ,ze dziś już lepiej bedzie bo po tym szczepieniu jakaś taka marudna jest i spi jak mysz pod miotła.Nawet zdrzemnac sie nie da.U mnie dziś znów od 5 kupe dusimy a juz tak dobrze było:-(Pogoda deszczowa wiec nie wiem jak ze spacerem;-).Wczoraj przyszły moje zakupy z allegro w tym nosidło i jestem super zadowolona;-)
Kurcze u mnie znów woreczek sie odzywa:-:)wściekła/y:każą mi przestać karmić i poddać sie zabiegowi bo innego ratunku juz nie ma a ja nie chce :no:przynajmniej te 3 miesiace nastawiłam sie na karmienie.Poszukam jakis kuracji na necie może coś pomoze przynajmniejjak nie skończe karminć.A tymczasem zapoznaje sie z pracownikami pogotowia:-)

reklama
witam:-) nawet jestem wyspana:-)
malutka o 4.00 dopiero się obudziła zjadła i poszła spać dalej a o 5.00 starsza córka się obudziła i tez chciała mleko;-)

od ponad tygodnia jestem słodka:-D tzn mam apetyt tylko na słodkie krówki i pochłaniam dziennie ok 6sztuk nie mogę się opanować!!!!!!

Cześć mamuśki ja jak zwykle z doskoku ciągle brakuje mi czasu tym bardziej że chlupcy nadal chorzy i do tego ta pogoda w kratkę oj byle do wiosny :happy:

basia - u nas terminy w przychodni też od czapy, dlatego uważam że nie ma co zwlekać; my zrobiliśmy usg bioderek prywatnie, w szkole rodzenia uczulano nas jak ważny jest termin jego wykonania - między 4 a 6 tyg. życia

u nas pogoda pod zdechłym azorkiem, nawet mała pospała prawie do 9, a codziennie wstaje tuż po 7; nici ze spacerku;

mała jest już tak ciężka, że ledwo taszczę gondolę z nią po schodach; kupiłam zapięcie do roweru (taką linkę zabezpieczającą przed kradzieżą) i będę przypinać wózek do grzejnika w klatce na dole, małą zanosić do domu i wracać po wózek; tak sobie wmyśliłam, ciekawe czy sposób zda egzamin;

wczoraj przyszła paczka z ciuszkami dla córci; i wkładki laktacyjne bella mama - na razie wydają się być bardzo dobre, zobaczymy jak się zachowają w nocy;
nie mam pomysłu na obiad, normalnie tabula rasa...

dzien doberek:)
witam sie i przypominam ze czasu mniej teraz bo chrzciny w sobote mamy:)
my ciuszki od 3-6 miesiecy nosimy juz od jakis 2 tyg a pieluszki 3 od miesiaca.....teraz konczymy paczke i kupujemy juz wieksze:)
pozdrawiam wszystkie

A ja dziś robię makaron z filetami z kurczaka i w tym pomidor do tego sosik i obiadek gotowy w 20 min.
Andariel ja na bioderkach byłam w 4 tyg życia Oliwii, ale jakoś mi spokoju nie daje to badanie (tak jakby na odpieprz zrobione) po obejrzeniu dziś Dzień dobry TVN umówiłam ją prywatnie by spać spokojnie. Niby wszyscy u nas chodzą do tego lekarza i jest dobrze z bioderkami dzieci, ale jakoś wole dmuchać na zimne, a 70 zł to nie majątek, a chociaż spać spokojnie będę.
Chogata fajne nosidełko :).

reklama
Dzień Dobry
My na bioderka idziemy jutro, bo dopiero dostałam skierowanie. Też chciałabym zrobić prywatnie, ale mieszkam na takim zadupiu, że nawet nie wiem gdzie w pobliżu robią.

Dziewczyny, jak wygląda ciemieniucha???? Bo mój mały ma, ale taką suchą skórkę na główce (białą). Wygląda jak łupież, ale jest tylko w niektórych miejscach. A na czubku nieraz ma takie żółte kropki, które schodzą jak je przcieram wacikiem nasączonym oliwką.

Do góry