reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Deli napisz jak przyzadzasz ten makaron z filetami... Makaron mam, filety mam wiec moze dzis cos nowego na obiad :D Dziekuje z gory!

Aaaaa bym zapomniala.... Musze sie Wam pochwalic ze wczoraj moj Alex pierwszy raz sie swiadomie usmiechnal!!! Tyle na to czekalam...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam kobitki
Ja mam ,moze smieszne pytanie,jak rozmrarzacie swoje zamrorzone mleczko? Czekacie az samo rozmarznie,czy w mikrofali? Bo ja nigdy tego nie robilam,a dzis mam wyjscie do kosciola i ksiedza na spotkanie przed chrztem,no i boje sie ze mala moze plakac tesciowej,a tak by dala jej butle....

Dzień Dobry
My na bioderka idziemy jutro, bo dopiero dostałam skierowanie. Też chciałabym zrobić prywatnie, ale mieszkam na takim zadupiu, że nawet nie wiem gdzie w pobliżu robią.

Dziewczyny, jak wygląda ciemieniucha???? Bo mój mały ma, ale taką suchą skórkę na główce (białą). Wygląda jak łupież, ale jest tylko w niektórych miejscach. A na czubku nieraz ma takie żółte kropki, które schodzą jak je przcieram wacikiem nasączonym oliwką.
Monika to wlasnie ta ciemieniucha.....smaruj oliwka na troche przed kapiela,a potem reszte wyczesuj.....

hej

ja własnie wróciłam z długasnego spacerku bo śłoneczko swieciło i było zero wiatru więc przyjemnie było się przejść :-). Ale musiaam wracać i obiadek robić.

Niunia chyba wóciła do bycia grzeczną bo znowu mi przespała w nocy 9 godzin :-D

Andariel ja na bioderkach byłam w 4 tyg życia Oliwii, ale jakoś mi spokoju nie daje to badanie (tak jakby na odpieprz zrobione) po obejrzeniu dziś Dzień dobry TVN umówiłam ją prywatnie by spać spokojnie. Niby wszyscy u nas chodzą do tego lekarza i jest dobrze z bioderkami dzieci, ale jakoś wole dmuchać na zimne, a 70 zł to nie majątek, a chociaż spać spokojnie będę

deli też to oglądałam i lekko spanikowałam! bo wg lekarza robiącego córci usg mała miała cyt. "lekką dysplazję", co prawda powiedział że u takiego maluszka to samo powinno się skorygować/wyrobić i zalecił kontrolę po 3 m-cu życia, ale i tak jak pomyślałam o tej rozwórce... jakie to utrudnienie dla rodziców i niewygoda dla maluszka:-(

nadal nie wymyśliłam obiadu, mała usnęła a zaraz będą 3 godz. od karmienia, więc jej na dwór nie wywlokę bo zaraz się rozbeczy... a tu słonko wyszło... jak zwykle nic nie w porę, no:-p

Witam kobitki
Ja mam ,moze smieszne pytanie,jak rozmrarzacie swoje zamrorzone mleczko? Czekacie az samo rozmarznie,czy w mikrofali? Bo ja nigdy tego nie robilam,a dzis mam wyjscie do kosciola i ksiedza na spotkanie przed chrztem,no i boje sie ze mala moze plakac tesciowej,a tak by dala jej butle....

Monika to wlasnie ta ciemieniucha.....smaruj oliwka na troche przed kapiela,a potem reszte wyczesuj.....
Z tego co pisze w "Pierwszy rok z zycia dziecka" to trzeba pod kranem z ciepla woda rozmrazac a nie wolno czekac az samo sie rozmrozi;-)

Dokladnie pisze tak: Aby rozmrozic mleko, potrzasaj butelka pod strumieniem letniej wody z kranu; zuzyj je w ciagu 30min. Mozesz tez rozmrozic mleko, przestawiajac je z zamrazalki do lodowki, wtedy musisz je podac dziecku przed uplywem 3 godz. Nie rozmrazaj mleka, pozostawiajac je w temp. pokojowej, nie uzywaj takze w tym celu kuchenki mikrofalowej! Nie zamrazaj ponownie!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzieki bardzo za informacje....bo ja to bym zostawila zeby samo sie rozmrozilo....A tak to zrobie tak jak mowisz.....
A jeszcze spytam czemu nie wolno zeby samo sie rozmrozilo? Traci wartosc,czy moze dziecko zaszkodzic....?

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny :-), witam sie z Adaskiem przy piersi,
karmienie po spacerze
wreszcie udalo sie wyjsc qczesniej niz o 3-4, zwykle przesypial
dla odmiany u nas sie zimno zrobilo
wlasnie licytuje zimowe czapki dla maluszka i dla siebie:tak:

dziewczyny, pilnujcie z bioderkami, ja mialam wlasnie jako niemowle problem ale moja mama nie stosowala tej rozpurki bo ponoc plakalam bardzo i
chodzic zaczelam szybko- ale mam skrzywienie kregoslupa i za waskie biodra i prawdopodobnie nigdy nie uda mi sie urodzic naturalnie:-(

z tym rozmrazaniem mleczka to nie wiedzialam,dzieki Olenka, co prawda nic nie mam zamrozonego swojego ale do fryzjera musze isc i to jak najszybciej wiec trzeba bedzie pomyslec o zamrozeniu:happy:

No i Oliwia poszła spać z tatusiem.. Ciekawe o której sie ma zamia panna kąpać?
Mamie za dnia daje popalić, bo zasnąć nie potrafi, a przy tatusiu pada jak kawka ;/

reklama
ja dzisiaj tak na biegu watki ogarniam niestety moja panienka marudna dzisiaj jak nigdy:no:hrabiance dogodzic nie mozna-sucho najedzona zabawiona i spac nie chce tylko na raczki do mamusi albo tatusia i to tez po 5 min sie nudzi ehhh czyzby kolejny skok rozwojowy czy to te zabki tak jej dopiekaja?:confused2:ja juz nic nie wiem a pafdnieta jestem jak bym dzisiaj caly dzien w kopalni pracowala:zawstydzona/y:

Do góry