reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Witam się z rana
Noc przespana cała i po karmieniu o 7:30 moja księżniczka poszła spać dalej. W sumie się nie dziwie, bo panienka siedziała z nami do 22:30 :))) więc musi teraz dospać.
Ja dziś chce na kontrole do lekarza (mam nadzieję, że się uda :) ), a potem na spacerek. Trzeba korzystać, bo wczoraj w prognozie mówili już o 2 stopniach za tydzień w dzień więc szybko się zimno robi :(.

Mieszkanko z rana już ogarnęłam, naczynia pomyłam to teraz się nudzę jak MOPS...
Echhhhhhhh jak Oliwia nie śpi to narzekam, że nie mam czasu nic zrobić, a jak śpi to się nudzę jak MOPS. Normalnie nie można mi dogodzić.

Pytanie do dziewczyn, które już odwiedziła ciocia po długiej nieobecności hihi. Leci ze mnie jak z kranu czy tak ma być? I czy długo będzie ciekło, bo leci i leci już 4 dzień i nie zapowiada się koniec :((((.

Idę obiad zacząć robić. Do później.

reklama
witam sie i ja poniedzialkowo.dziwwuchy wspolczuje z tymi biustami:zawstydzona/y:
Deli pierwsza miesieaczka moze byc obfita bo organizm musi sie sam doczyscic po porodzie.ja np po 4 dniach dostalam krwotoku i slaba bylam bardzo-ledwo na oczy patrzylam:zawstydzona/y::wściekła/y:ale kolejna juz byla normalna wiec ok.no i teraz biore tabletki wiec miesiaczki nie bedzie:-)a i tak jestem zdziwiona...zawsze mialam bardzo bolesne miesiaczki wiec musialam brac mefacit kokodamol albo inne silne swinstwa(nawet sama kodeine:no:)a itak potrafilam zemdlec z bolu:no::zawstydzona/y:a teraz jak dostalam okres po porodzie to prawie nic nie czolam :tak:jednak lekarz mial racje ze porod unormuje pewne sprawy:tak::-D

Azorek Dzięki. Ja też miałam zawsze bardzo bolesne... Teraz tez bolało, ale mniej :). Ale i tak tabletki poszły w ruch, bo akurat byłam z Oliwią sama cały dzień i niestety na stękanie nie było miejsca hehehe. No mam nadzieję, że szybko skończy lecieć, a słaba byłam 2 dnia i w głowie mi się kręciło :(.

Witam z rana
zaległości trochę poczytane, tez mam problem ze stanikiem do karmienia bo taki który pasuje 75I to ze 150 zł kosztuje a bez mierzenia nie wydam tyle kasy :tak: Dziś może się uda to bym poszukała jakiegoś z odpinanymi ramiączkami to do karmienia się nada tylko pogoda paskudna i wiatr i szkoda mi małą do miasta ciągnąć :tak:

Hej! U nas trochę lepiej - Anielka już nie gorączkuje :tak: ale dziś do przedszkola jeszcze jej nie puszczam bo kaszel ma taki odrywający się. Za to mąż mi się rozkłada. No i nie możemy wyjść z Antkowego kataru... a no i aż boję się pisać żeby nie zapeszyć z tytkami trochę lepiej

A w H&M byłam w ciąży to się rozmiarówka na D czy E kończyła a ja przed ciążą już 75F nosiłam:-(

EFE ja sobie kupiłam 80E i one są z takiej baardzo rozciągliwej bawełny - słabo trzymają ale na noc jak znalazł (żeby cokolwiek mi wkładki laktacyjne trzymało, żeby powodzi nie było.

A stanik Anity kupiłam sobie na allegro - nówka sztuka z metkami za 59 zł :))) więc brałam w ciemno i jest super:-D

witam po weekendowo:-)

placki się moje udałay ze hohoh pyszne były, skusiłam się na 2 kawałki sernika i dzis Mała to odpokutuje, dostała wysypki, nie mogłam się oprzec taki był pyszny!!!!!!!!!!!!!!!!
w sobote u tesciowej na imieninach bylismy i tez sobie troszke pojadłam ale Mała przyjeła wszystko bez problemu.

co do stanika to ja mam firmy CANPOL BABIES rozmiar 75DD za 35 zł i jestem z niego zadowolona, na wyjscia mam zwykły stanik firmy BIGGI ZA 65 ZŁ który nie jest typowy do karmienia ale swietnie trzyma cięzkie piersi i ja odpinam miseczke od ramiaczka

no niestety nasze organizmy musza sie od nowa nauczyc co to miesiaczka ehhh

No niestety.
Było super jak nie było....:-)

No i do lekarza dopiero jutro idziemy, bo dziś tylko dzieci chore przyjmują.
Ciekawa jestem ile Oliwia przybrała (po tygodniu niejedzenia nie spodziewam się zbyt dużo) i tym razem nie wyjdę jak mi jej nie zmierzą :))) chce wiedzieć ile moje dziecko urosło.

Ostatnia edycja:
reklama
Malinka z tego co kiedyś czytałam to można, ale najlepiej zadzwoń do lekarza i będziesz mieć 100% pewność.
Współczuje bólu.

Do góry