reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

witam siem i ja sobotnio.u nas pogoda w kratke ale wiatr jest tak silny ze nawet okna otworzyc nie moge bo w domu sie robi maly huragan :wściekła/y:ze spacerku dzisiaj lipa bo wuzek mi odleci z tym wiatrem:wściekła/y:
Miranda dzieki sliczne.chyba tak zrobie jak mowisz bede ten polarek wsadzac w pieluszke-ale cos mi sie wydaje ze taniej bedzie material kupic niz licytowac na ebayu:tak:
wczoraj chcielismy sprawdzic Amelke czy bedzie spac w lozeczku w swoim pokoiku-efekt byl taki ze obudziala sie o 2 na jedzonko:)eek::szok:) i zaczela marudzic wiec maz ja przyniosl do naszej sypialni:zawstydzona/y:wydaje nam sie ze to nie przez nowe otoczenie (bo codziennie zostawiam mala w jej pokoiku zeby sie przyzwyczajala) tylko przez wiatr na dworku bo strasznie przez okno slychac swistanie:zawstydzona/y::wściekła/y:
no to ja lece sie ogarnac i jakies fotki powrzucam :tak::-D

reklama
A ja kupilam chuste,ale taką z kółkami. Nie trzeba jej wiazać,regulacja troczkami i kółkami. Ja tez wolałam nosidlo,ale zrobilam wywiad i okazalo sie,że do 3 miesiąca wlacznie,nosidla sa wykluczone,ze wzgledu na zbyt duze obciązenie dla bioderek i dla kręgosłupa i mozliwych powiklań. Tak wiec bezpiecznie jest ponoc dopiero od 4 miesiąca choc producenci pisza co innego,ale to nie oni potem wydają kase na rehabilitacje wiec mają to gdzies,byle by produkt sprzedać. Dziecko do 3 miesiaca,musi byc w pozycji zgięciowej,nie mozna prostowac go na sile( a tak jest w przypadku nosidla). Tą pozycjzgieciową daje tylko chusta niestety. Gdyby nie fakt,ze na 2 tyg zostalam sama bez meza w domu,musialam wyprowadzac psa i musialam brac Natalke ze sobą,nie kupowalabym tej chusty. Nosidlo jest wg.mnie wygodniejsze no i akt tańsze od chusty,jedyna wada to tak jak mi powiedzieli: mozna uzywac po 3 miesiacu,a niektore modele nawet później!
O! to tyle. Dziele sie info ,ktore ja otrzymałam,ale wiadomo kazdy sam musi podjac decyzje...stety i niestety;-)
Całuje:)

My raczej zimą po górach bedziemy chodzić lub całkiem wiosną to raz a dwa to do sklepu pod domem to nic się nie stanie jak z 20 min. posiedzi nieraz tyle ją do odbicia nosze.Zreszą te 2 miesiace zleci jakz bicza trzasną.Teraz to wszystko szkodzi :materac piankowy,nosidło,fotelik ,herbatki koperkowe itd.Kiedys tego nie było jak ja urodziłam syna to były tylko materace piankowe,jak byłam niemowlakiem to mam na pewno dawała mi czarną herbate do picia bo innej nie było itd,jakoś żyjemy zdrowi :-),a nie będę kupowac chusty żeby na 2 miesiace dziecko nosić bo jak dla mnie to za duży wydatek jest

my mamy nosidelko-pionowe nie chuste bo nie mam ochoty sie wiazac przed kazdym wyjsciem 20 min.szybciej to ja wozek wyszykuje.juz sie wprawilam w noszenou wozka po schodach i efektem jest -3kg:-)Amelka jakos za nosidelkiem nie przepada wiec jak schodze do sklepu to ja pod pache i tyle.mam ten plus ze u mnie w sklepie sami mi pakuja zakupy:-Da jak trzeba to znajomy pan (pomaga na sklepie z towarem) bierze moje torby i mnie odprowadza pod drzwi hehehe

hej

Julka wczoraj zjadła o 22, zasneła przed 23 i ja ja obudziłam po 8 rano bo juz mnie rozsadzało, myslałam ze mleko mi uszami wypłynie :szok:

a o chuscie lub nosidełku tez mysle, bo Julka nie lubi fotelika samochodowego a nie wszędzie moge wjechac wózkiem. Mam jedno nosidełko ale ono jest dla dzieci kóre trzymają juz stabilnie główke.

w nocy i rano lało a teraz sie wypogadza, mam więc nadzieje na długi rodzinny spacerek :-). Obiadek mam w zamrażalniku, tylko troche poprasuje, mąż ogarnie chate i potem laba :-D

Witam sie i ja:-) U nas pogoda to tylka :wściekła/y: Deszcz leje i wiatr tak silny ze malo glowy nie urwie:szok:
Ja mam chuste zawiazywana i musze przyznac ze wogole jej nie uzywam:wściekła/y: Tyle pieniedzy wydalam a ona wogole sie nie sprtawdza! Nie dosc ze ciezka sie ja zawiazuje to jak Alexa tam wlozylam to bylo mu bardzo niewygodnie! Zreszta rak nie mialam wolnych bo musialam i tak podtrzymywac mu kregoslup:eek: :eek:
Mam nadzieje ze sie sprawdzi jak maly bedzie nieco starszy i bedzie trzymal juz pionowo glowke bo sa fajne wiazania na 4 miesiecznego dzidziusia! Jak narazie chusta lezy w szafie! Jak pozniej tez bedzie niewygodna to dopiero bede pluc sobie w brode ze nie kupilam nosidelka:crazy:

witam sie dziewczyny:-D

u nas tez starsznie wieje, szkoda bo slonecznie ale nie zaryzykuje spaceru bo mnie z tym wozkiem jeszcze zwieje
Maluszek zasnal sobie sam z siebie i to przed karmieniem wiec w tym czasie i zakupy rozpakowalam i posprzatalam:tak:

ja ani chusty ani nosidelka nie mam - wozek mam maly , lekki i zwrotny wiec nie mam potrzeby

przejelam sie po tym co Natt napisala ze w sumie od jakiegos czasu jak juz glowke Adas ladnie trzyma to sadzam go sobie na kolana bo wtedy latwiej mu sie rozglda
i tez kupke od razu bez stekania dlugiego robi- bede sie musiala wstrzymac

Megaczka- zazdroszcze Ci okolic do spacerow, widzialam fotki na NK, ale bym chciala sobie po plazy pochodzic z maluszkiem:tak:

JestemJolka- gratuluje zakupu, fajnie hustawka wyglada

reklama
Hej
Ja się witam z małym przy piersi
coś dziś ulewa przez sen odbija mu się normalnie a potem jak śpi to uleje i budzi się z krzykiem
u nas tez brzydko wieje coś pruszy deszcz.....

Chogata ja mam takie nosidełko ale jeszcze nie nosiłam w nim małego,tylko tak na próbę karmiłam w nim małego nawet było wygodnie tylko że i tak podtrzymywałam go,jakoś się bałam puścić ręce....:sorry:

Do góry